Forum Jämställdhet/Genus - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ärligt: varför är tjejer sämre på digitala lösningar?

  Ons 5 aug 2020 15:43 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Ons 5 aug 2020 15:43

  En ärlig, välmenande fråga: varför är tjejer så ointresserade / oförmögna att ta till sig och använda nya digitala lösningar? 

  Min tjej är en i allra högsta grad intelligent och uppdaterad person. Hon har ett kvalificerat jobb och högskoleutbildning. Ändå är det som att prata med en vägg när det gäller att använda den enklaste app. 

  Hon vägrar använda Uber pga "jobbigt att installera" utan envisas med att ringa taxi istället. Dyrare och sämre. 

  Att använda Chromecast hemma är "jobbigt", trots att det bara innebär att sätta på tv:n på rätt kanal och klicka på en ikon på mobilen. 

  Att koppla upp Spotify mot trådlösa högtalaren ska vi inte tala om. Hon har vid ett tillfälle ringt mig fyra gånger och typ skällt ut mig för att det inte funkar (trotts att det var hon som vägrade inse skillnaden mellan Bluetooth och wifi). 

  Efter samtal med manliga kompisar vet jag att detta knappast är ett unikt fall. Hur kommer det sig att intelligenta, högfungerande, verbala och på alla andra sätt fantastiska tjejer tycks helt oförmögna att använda digitala lösningar? 

 • Steven­Diese
  Visa endast
  Ons 5 aug 2020 15:47 #1

  Det där stämmer väl in på en stor del av befolkningen tycker jag. Även killar.

  Känner mig som nån nörd när jag diskuterar mitt smarta hem med folk.

 • Anonym (X)
  Visa endast
  Ons 5 aug 2020 15:49 #2

  Nu är jag ärlig, för.min egen del är det för att jag är lat och bortskämd gällande teknik. Mycket på grund av min uppfostran. Sedan jag var liten har jag inte "behövt" lära mig hur tekniken funkar. Jag har inte behövt sitta och kämpa med att klura ut hur man installerar olika datorprogram. Det var bara att ropa på pappa eller min bror så fick jag hjälp. Min bror fick däremot själv sitta och klura ut själv... Det har gjort mig bortskämd, jag ger snabbt upp när jag inte förstår och då ropar jag idag på min sambo - som kommer och hjälper mig...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll