Inlägg från: Anonym (smulan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (smulan)

    Måste man vara beredd på detta i hemtjänsten?

    Enligt mina erfarenheter kan det hända men är väldigt sällsynt. Som någon påpekat tidigare är det då oftast dementa herrar som inte har koll. Jag har aldrig tagit åt mig. Man tänker på dem som små barn som inte vet bättre. För det är ju så, de vet ju inte bättre. De kan ju vara helt snurriga men oftast helt harmlösa. Men jag har aldrig blivit utsatt för sexuella övergrepp och inte heller känslig på det sättet.

  • Anonym (smulan)
    viseversa skrev 2020-08-05 19:03:53 följande:

    Hur kommer det sig att man ursäktar mäns beteende med att dom "inte vet bättre" att bli sexuellt trackasserad är lika obehagligt oavsett om det är demetna sven 85 eller Olof 40 som tafsar. Hur många dementa tanter klatchar manliga vårdare i rumpan? Att bli tafsad på är INGET man ska acceptera eller stå ut med. Varken av barn eller gamla gubbar. 


    Vissa människor behöver tas om hand oavsett hur de beter sig.
  • Anonym (smulan)
    viseversa skrev 2020-08-05 19:19:59 följande:

    Ja och som kvinna ska man inte behöva acceptera att en gammal gubbe tafsat på en. Det ingår inte i jobbet att "stå ut med" att må dåligt pga dementa Arne som kör upp händerna mellan benen eller klämmer en på brösten när man ska hjälpa honom på med tröjan. 


    Det ingår inte i något jobb att bli utsatt för brott men som människa behöver man acceptera att det ändå kan bli så ibland. Annars kan man ju inte jobba. Man kan ju bli rånad i kassan på Ica. Det är ju inget man vill. Och man riskminimerar, hanterar och åtgärdar. Men man behöver acceptera att livet i sig består av risker.
Svar på tråden Måste man vara beredd på detta i hemtjänsten?