Inlägg från: Anonym (Kvinna 39) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna 39)

    Vintertid/Sommartid - vet någon vad som beslutades?

    Vi måste ju i så fall få ha normaltid!! Det är det som är bäst för sömnen och dygnsrytmen.

  • Anonym (Kvinna 39)
    Anonym (Fröken ur) skrev 2020-08-06 09:12:23 följande:

    Man måste ta hänsyn till länderna omkring sig, oavsett medlemsskap i unionen eller ej (läs vad som står i länkarna). Det har med den inre handeln att göra och EU har handelsavtal även med Norge och island.

    Det blir sommartid för Sverige vilket är väldigt bra!


    Vadå "blir"? Det är ju inte ens tagit något beslut än enligt tidigare inlägg? Och sommartid är INTE det som är bäst för hälsan, utan normaltid, dvs vintertid! Man måste inte alls ta hänsyn till de andra länderna, alla kommer ändå inte att ha samma så alla kommer att få anpassa sig. Det är inte konstigare än att man har tidszoner.
  • Anonym (Kvinna 39)
    Anonym (Fröken ur) skrev 2020-08-06 09:38:24 följande:
    Men läs vad som står. Sverige kommer att vrida klockan för sista gången i mars 2021.

    Vi kommer att få permanent sommartid och permanent sommartid ÄR bättre för hälsan. Längre/ljusare kvällar är att föredra.

    Att slippa se det skymma vid 15:30 och istället se det skymma vid 16:30 och bli mörkt vid 17-17:30 är MYCKET bättre. Vi tjänar en timmes dagsljus på vintern OCH sommaren!
    Var kan man läsa det? Att det faktiskt är bestämt? Det finns ingen information om det online, och eftersom det är en ganska stor grej skulle man tro att regeringen skulle ha gått ut med det i media för länge sedan, det skulle ha skrivits artiklar i alla större tidningar mm.

    Jag kan säga att för mig som har ett litet barn som sover en timme mindre pga sommartiden så är det verkligen inte bra, eller rättare sagt inte bra för barnet. Halva året sover hen en timme för lite helt enkelt och det har varit så i flera år nu.
  • Anonym (Kvinna 39)
    Anonym (Fröken ur) skrev 2020-08-06 09:57:37 följande:
    Men lilla vän jag pekar på den forskning som regeringen refererar till - ingen massmedia.

    Så kan man ju tänka själv också. Vintertid ger mörka morgnar och mörka eftermiddagar. Det är inte bra för andra än vampyrer.
    Men herregud, vad är det för fel på dig människa?? Hålla på och förminska mig med "lilla vän" på det där sättet är så ouppfostrat och nedsättande så jag saknar ord, att du inte skäms!!!

    Det ÄR forskare som uttalat sig i frågan, även om det är DN som återberättar vad som sagts!
Svar på tråden Vintertid/Sommartid - vet någon vad som beslutades?