• Tecum

    Han har svårt med att jag umgås med ”släkting”

    Om TS` kille haft nära kontakt med sitt ex` syster hade det blivit ett jävla liv... Just saying...

  • Tecum
    LFF skrev 2020-08-06 14:55:59 följande:
    Varför då? Om det är hans barns moster och han ser henne som en syster, vari ligger felet? Ja, bortsett från att (många) män inte verkar kunna vara vän med en kvinna utan att vilja komma innanför deras byxor....
    Du ger mig rätt! Exakt den uppfattningen har många kvinnor på FL, män kan och får därför inte vara vän med andra kvinnor om de är i en relation. Är han det ska han dumpas.
    Men kvinnor kan aaaldrig bli kär i den hon säger är en killkompis...
  • Tecum
    Xenia skrev 2020-08-07 00:17:55 följande:
    Men stämmer inte det då? Män tycks se alla (iaf alla snygga) kvinnor som eventuella ligg. Medan kvinnor snabbt placerar in vissa män i vänfacket. 

    Vem har inte upplevt att killkompisen som bara är vän när man har pojkvän, plötsligt vill bli något mera när man är utan pojkvän?
    Det är vanligare att män ser tjejkompisar som potentiella ligg, men som vänner så länge den ena eller bägge är i relationer. Ser inget fel i det så länge partnern är viktigast och man inte limmar på någon som är upptagen. Om bägge plötsligt blir singlar har statusen förändrats och då är det inte fel att tänka om. Fyrkantigt att placera en människa i ett fack för evigt.
    Finns inget som säger att tjejer inte kan få känslor för någon som tidigare bara varit en vän. i TS` fall förändrades ju statusen när hon bröt med exet. Brodern påminner säkert om exet på många sätt och det kan i sig var lockande.

    I TS` fall tycks det var så att hon sätter exets familj före pojkvännen och hans familj och det är klart olämpligt.
  • Tecum
    Xenia skrev 2020-08-09 13:51:44 följande:
    Jag tycker iaf att hemmafrulivet verkar rätt andefattigt. Särskilt när barnen börjat skolan och hemmafrun inte hade annat att göra än att damma och putsa eller skvallra med sina väninnor. Kvinnor har också intelligens och behöver utmanas.

    Att arbetslivet kan ge utbrändhet stämmer, men det gäller väl både män och kvinnor? Och om två personer båda har barn och yrkesarbetar så ska väl båda "dubbelarbeta" också. Eller varför kan inte båda arbeta deltid om de prioriterar sin hälsa?

    De som är otrogna är det för att de egentligen inte älskar sin partner. De älskar sig själva mest och prioriterar njutning och passion. Eller omväxling. De borde aldrig gift sig. Sådana personer kommer alltid att hitta tillfällen till otrohet även om de inte hittar den på jobbet. Enda sättet att undvika detta är att stänga in frun i hemmet på bästa talibanvis, hon får inte ens gå och handla ensam. Skulle hon ändå lyckas vara otrogen är det bara att hedersmörda henne. 

    Ett samhälle där ingen kvinna har möjlighet att vara otrogen är inget samhälle jag vill ha. Dessutom är det väl vanligare att män är otrogna.

    De otrogna kvinnor som skriver på Familjeliv gör det för att det finns en konflikt. Ingen startar väl en tråd för att berätta om hur bra allt är.
    "Tillfället gör tjuven" heter det och det är ingen tvekan om att de större kontaktmöjligheter mellan könen som finns idag ökar risken för otrohet. Det gäller både män och kvinnor. Men jag håller med dig, det är ett pris vi får betala. Att försöka stänga in kvinnorna kommer inte att fungera och är absolut inte önskvärt.

    Sen är jag tveksam till ditt påstående att män är mer otrogna än kvinnor. It takes two to tango, kvinnor initierar separation oftare än män och ska man gå efter trådarna här så finns det många kvinnor även i goda relationer som funderar på otrohet.
Svar på tråden Han har svårt med att jag umgås med ”släkting”