Inlägg från: Positivakakan |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vilken vecka är jag gravid i?

    Normalt sett så har jag en 28 dagars cykel men med ett MA och ett MF detta år så har cykeln blivit lite rubbad.

    Min senaste mens första dag var 10/7 och jag blödde i sex dagar, alltså fram till 15/7.

    ÄL var beräknad den 26/7

    Enligt appen FLO är min mens nu beräknad att komma på måndag (10/8). Jag tog ett grav test igår pga smått mensvärk samt nyfikenhet om det skulle ge utslag även fast det är 4 dagar innan BIM.

    Chockad blev jag när det står 2-3 på CB veckoindikator. Och glad om något.

    Men nu till frågan... HUR går detta ihop? Jag kan knappast ha BIM på måndag och räknar jag 28 dagars cykel hade jag BIM igår, när jag tog testet. Men då skulle det väl stå 1-2?

    Kan jag haft ÄL precis när jag slutat blöda? Någon som varit med om liknande? Jag ska ta ett till CB imorgon för att se om det ökat till 3+

  • Svar på tråden Vilken vecka är jag gravid i?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Men oj! Snacka om tur i oturen!!

    Haha gud vad sjukt, jag gissar ju på att min ÄL kommit nånstans där runt 15e så vem vet vi kanske är i samma vecka?? Vilken vecka är du i nu enl beräkningarna? :)

    Detta måste vi följa upp!

    Jag har totalt 4 test hemma så ska ta ett varannan dag nu för att försöka få en tydligare bild av vilken vecka jag kan vara i.

    Och grattis till dig också!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Förstår din oro men tredje gången gillt!? :)

    När jag skulle ta CB efter jag kissat på stickan sist så stod det ?Ej Gravid? så då var det ett tidigt MF. (Hade fått positivt innan)

    Alltid lika jobbigt och nervöst men man får tänka att det tagit sig denna gång! ????

    Spännande!! Hur känner du för tidigt VUL?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Men gud jag var nog otydlig! Jag menade gången innan detta, jag fick tidigt missfall sist jag blev gravid. Ska också ta imorgon - fram till torsdag och se om det händer något :) man blir ju testgalen men efter MA och MF vill man kunna lugna sig själv och då känns det tryggt att testa :D

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hmm, tror inte du behöver vara orolig. Jag har läst att flera fått +3 senare pga hcg bara ökas var tredje dag! Hur långt är det ifrån befruktningen idag? Hur mår du för övrigt, har du några känningar ? :)

    Jag tog också imorse men det står också 2-3, tänker inte stressa upp mig för det. Tror inte heller att det kommer slå över förrän torsdag/fredag då jag tog första i torsdags som visade 2-3.

    Jag tog dock ett test med vanlig sticka och det blev lika starkt som kontrollstrecket inom några sekunder bara, så det känns tryggt! Då har det stegrat under dessa dagar =)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja men vänta som sagt till iaf torsdag så borde det slå över????

    Samma här, ömma bröst och molvärk till och från. Blir väldigt törstig på kvällarna och mår illa efter jag druckit haha.

    Jag ringde BM och skrev in mig bara för att ha det gjort men jag ska ändå boka tidigt UL om kanske 2 veckor. Då bör jag vara i vecka 7-8 =)

    Försöker att inte inbilla mig som jag lätt gjort förut, men tycker det känns annorlunda denna gång.

    Var 9/7 din senaste mens första dag?? :)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Haha så bra inställning!! Vi håller tummarna :) jag tror inte det är någon fara alls. Uppdatera gärna så uppdaterar jag när jag också tagit =)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Men åh! Vad roligt!! Nu kan du pusta ut =D (fram tills nästa sak man kommer oroa sig över haha!)

    Vart bor du någonstans? Jag tog också samma barnmorska, fick tid redan nästa torsdag så det var ju bra!

    Är så taggad på dessa veckor framöver, håller tummarna :)

    Ska ta ett imorgon och se om det plussat över. Hur många dagar tog det från din äl tills att du fick +3?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja men då förstår jag, nej precis man vill ju inte åka kommunalt i onödan nu för tiden Glad  hur gammal är din dotter? Jag har inga barn sen tidigare så allt känns ju så pirrigt. 

    Jag bor i Eskilstuna, men vi har inga privata barnmorskor som gör tidigt UL så jag ska boka det i Sthlm. Man får ju inte boka sånt på sjukhuset.

    Läst bra recensioner om Mama Mia Glad 
    Tror jag bokade på Aleris sist men blev ju MF så hann aldrig gå. Dock känner jag faktiskt att jag borde få ett tidigt UL med tanke på att jag inte vet vilken vecka jag är iFlört

    Tänker att jag borde vara rätt ''nära'' dig om man nu ska gå efter senaste mensen. Men det är ju ÄL man inte vet när den kommit då jag varken tempat eller kollat med sticka Drömmer

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad mysigt! Och roligt med för den delen att hon är så pass gammal att hon förstår innebörden av att få ett syskonGlad

    Ja, riskerna ökar ju med åldern men är du frisk i allmänt bör det inte vara några konstigheter. Men jag förstår dig, hade med velat göra detsamma bara för att vara säker på att allt står rätt till.

    Skulle det vara någon avvikelse på KUB så vill jag göra NIPT-test, men annars känner jag att det inte är något jag måste göra =) 

    Spännande med UL, man vill ju vara säker på att hjärtat tickar när man varit med om det ena och det andra. Vet dock inte vilket datum jag ska boka för jag vill ju inte göra det för tidigt. Tänker att när/om jag får +3 på CB bör jag ju iaf vara i v 6.. Drömmer

Svar på tråden Vilken vecka är jag gravid i?