• Positivakakan

    Vilken vecka är jag gravid i?

    Normalt sett så har jag en 28 dagars cykel men med ett MA och ett MF detta år så har cykeln blivit lite rubbad.

    Min senaste mens första dag var 10/7 och jag blödde i sex dagar, alltså fram till 15/7.

    ÄL var beräknad den 26/7

    Enligt appen FLO är min mens nu beräknad att komma på måndag (10/8). Jag tog ett grav test igår pga smått mensvärk samt nyfikenhet om det skulle ge utslag även fast det är 4 dagar innan BIM.

    Chockad blev jag när det står 2-3 på CB veckoindikator. Och glad om något.

    Men nu till frågan... HUR går detta ihop? Jag kan knappast ha BIM på måndag och räknar jag 28 dagars cykel hade jag BIM igår, när jag tog testet. Men då skulle det väl stå 1-2?

    Kan jag haft ÄL precis när jag slutat blöda? Någon som varit med om liknande? Jag ska ta ett till CB imorgon för att se om det ökat till 3+

  • Svar på tråden Vilken vecka är jag gravid i?
  • Positivakakan

    Fanns såklart inga lediga tider förrän i september så får väl stå ut och vänta ändå, haha...

    Får lita på att kroppen sköter detta denna gång, och går det åt h*lvete så var det inget värdigt liv! Om man ska tänka positivt.

    Åh, illamåendet kom som ett paket på posten i måndags för mig. Jag har verkligen mått illa 80-90% av dagarna. Det har varit hemskt! BM skrev ut tabletter åt mig som jag kan hämta ut på måndag, hoppas verkligen att dom hjälper haha!!

    Jag tror att du kommer bli erbjuden KUB eftersom BM sa att alla som är över 35 får det. Det borde gälla hela Sverige tycker jag! Ja det är inte billigt när man ska boka allt privat, här kostade ett tidigt UL 1100 kr. I Sthlm har jag hittat för 700, lite billigare iaf..

    Haha vad bra att du fick bestämma lunch, man är ju så kinkig när man mår illa så det gäller verkligen att äta det man kan ????

  • Anonym (myself)

    Då var det min tur att ha inskrivning hos BM idag Det gick, jag lämnade några prover och ska även lämna blodprov nästa vecka (ska till tandläkare då, så jag ska slå ihop sakerna).
    Hon var väldigt trevligt, men också räknade veckor enl. mensen, så allt utgår därfirån. Jag ska boka privat TUL imorgon (eller i alla fall försöka - som hon sa, de utgår ifrån att man är gravid, då inga andra förutsättningar för det. Dock ska jag få remiss till KUB nära mig (och lämna mer blod då igen), så det är positivt.
    Jag blev lite skrämd inatt - gick upp för att kissa och upptäckte en blodstrimma på toapapper Men det kom inget mer sen dess, så BM trodde att det var bara slemhinnorna. Jag får hoppas på det och hålla tummarna vidare (ja, trots alla kramp man redan fått där, hehe).
    Har du börjat med dina piller? Mår du bättre nu?

  • Positivakakan

    Åh vad roligt att det börjar hända saker nu! Var inte orolig för blodstrimman, jag har sett blod på pappret 2-3 ggr denna graviditet, dock har det varit efter sex så antar att det är känsliga slemhinnor. Och jag nyser ca 10 ggr på morgonen - varje dag, så ja, känsliga hinnor känns rätt uppenbart :)

    Jag är hemma från jobb idag pga illamående, legat däckad hela helgen haha. Tabletterna funkar ibland men jag mår verkligen diffust illa hela tiden, ont i huvudet och allmänt seg. Har verkligen 0 energi haha!

    Men jag gjorde VUL i torsdags och fick se ärtans hjärta picka på, så det är den motivationen jag har nu för att ta mig igenom dessa dagar :D vad spännande med tidig UL, du måste uppdatera om det :) när ska du göra det?

    Nästa UL är 30/9 och då är det tidigt ultraljud som dom erbjuder i min region. En lång väntan men man får som sagt lita på att kroppen sköter detta.

    Hur mår du nu? Mina bröst ömmar så min sambo knappt kan krama mig, sen illamåendet och snurrigheten. Molvärk till och från! Jag håller min tummar för oss båda.

    Ja just det, embryot var 7.7 mm så det stämmer ändå med veckan jag är i nu (baserat på senaste mens), idag 7+3. Så skumt med tanke på hur tidigt jag plussade??

  • Anonym (myself)

    Lite tom uppdatering från min sida - varit orolig senaste helg då jag fick lite blod igen och nu kommer det nån droppe brunt nån gång om dagen Hittade ingen ledig tid för TUL att boka - eller rättare sagt såg en sen återbud för förra fredag kl. 14, men jag behöver hämta min dotter 14.30 för att köra henne till ridlektioner, så jag hoppade det och det var tur, då dottern blev förkyld i torsdags och var hemma både torsdag och fredag (då skulle jag inte kunna komma iväg oavsett).
    Bokade igår en tid hos gynekolog för att kolla om allt är som det ska trots bruna flyttningar, men började känna igår kväll i näsan och nu är jag smittad av min dotter och också är förkyld (hon är redan frisk och tillbaka till skolan). Det blir väl att boka om tiden till nästa vecka då jag tror inte att de vill ta emot mig med symptom idag Skulle till min BM nu på torsdag men ska också boka om det till nästa vecka pga snuvan. Ja, det dröjer med nån klarhet ett tag till då.
    Hur mår du? Har det lugnat sig med illamåendet? Jag tror att det blev liiiiite bättre för min del, eller så är det ett tecken att det nåt som inte stämmer i magen, trots att jag fortfarande känner mig väldigt gravid, haha.

  • Positivakakan

    Men åh, hur har det gått för dig? Har du bokat någon tid än?

    Förstår din oro när det kommer blod sådär, man får ju panik :(

    Men det är ju som sagt Såå vanligt med spottings/blödningar under graviditet. Och har du symptom så hör det ju till det bättre! Jag håller mina tummar och tror inte att det är någon fara, hoppas bara du får göra ett UL så snart som möjligt så att du kan lugna dig :)

    Mitt illamående har faktiskt lugnat sig, jag mår illa nån gång under dagen men tar en legrigan comp och då försvinner det! Brösten ömmar som s*tan men det är ett gott tecken tycker jag ;) har faktiskt ett UL inbokat idag kl 16.00, är ju så stressad från tidigare erfarenheter och jag tror det är ?nyttigt? för min sambo att få se ärtan också. Så nu är jag SÅ nervös och stressad, låg vaken till 2 inatt och bara googlade ihjäl mig haha...

    räknar ned timmarna nu....

    Tänk också på att symptomen brukar försvinna runt v.10 för att komma tillbaka senare =)

  • Anonym (myself)

    Hur gick det för er igår? Vilken service att ni kan ha UL på en söndag!
    Jag har bokat om mina tider, så nu ska jag till BM imorgon och till gyn på UL på onsdag. Det blir moment of the truth... Jag bör även lämna blod för KUB den här veckan, men tänkte också vänta till efter UL för att i värsta fall inte få extra hål i onödan, haha.
    Japp, jag haft min spökdag - då jag skrev att jag kände att illamåendet blev lite bättre, det var det just den dagen, dagen efter kom det tillbaka

  • Positivakakan

    Det gick jättebra, vi var supernervösa men vi fick se hjärtat för andra gången! Nu är det bara 2 veckor kvar tills nästa UL så det borde man kunna hålla sig till ;)

    Hur gick det hos BM idag? Är du nervös inför imorgon? Jag vet att det kommer gå superbra!=)

    Haha det är alltid sådär! Och man gnäller att man mår dåligt, sen gnäller man när man inte mår dåligt! Haha...

  • Anonym (myself)

    Vad kul att ni fick se hjärtat igen!
    Jodå, det gick bra för mig idag - gillar att de tar på allvar mitt fall eftersom jag är äldre, fick veta att jag ska äta trombyl från v. 12 för att förebygga havandeskapsförgiftning, få mitt blodtryck kollat varannan vecka efter v. 36 (tror jag) samt får 1-3 extra UL
    Ja, jag är jättenervös inför imorgon - har ett möte först på jobbet på morgonen, så kanske tiden ska gå lite fortare
    Återkommer imorgon med resultatet - vad det än blir

  • Positivakakan

    Men gud vad skönt, det låter som att det inte går att missa någonting under din graviditet. Måste vara en sån lättnad!!

    Ja, allt för att tiden ska gå snabbt. Du kommer antingen sova väldigt gott inatt, eller väldigt oroligt ;) men jag tror verkligen på att detta är menat. För oss båda =)

    Lycka till imorgon, väntar med spänning!

  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-09-15 20:58:23 följande:

    Men gud vad skönt, det låter som att det inte går att missa någonting under din graviditet. Måste vara en sån lättnad!!

    Ja, allt för att tiden ska gå snabbt. Du kommer antingen sova väldigt gott inatt, eller väldigt oroligt ;) men jag tror verkligen på att detta är menat. För oss båda =)

    Lycka till imorgon, väntar med spänning!


    Gällande sova inatt - jag drömde att jag var sen till gyn och kunde inte hitta vart jag skulle
Svar på tråden Vilken vecka är jag gravid i?