Inlägg från: Anonym (Fd personalchef) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fd personalchef)

    Personalvetare utan högskoleutbildning?

    Tolkar jag dig rätt när jag uppfattar att du gärna stannar kvar i området pga familj och att du behärskar sex språk? Om du tror att du kan ha en fördel av dina språkkunskaper för att bli anställd på en lokal arbetsplats tycker jag absolut du ska börja där. Ta kontakt med den lokala industrin/företagen och fråga vilken nivå på HR de är intresserade av.

    Självklart finns det en risk att du fastnar i löneadministration el dyl om du tar den lägre utbildningsnivån men om du har en ambition att ta dig an mer komplicerade uppgifter finns det massor med kurser som arbetsgivaren kan betala. Inom HR är det mycket en fråga om personlighet och erfarenhet, utbildning kan alltid byggas på.

  • Anonym (Fd personalchef)

    Återigen råder jag dig att rådfråga de lokala arbetsgivarna (givet att du fortfarande vill bo kvar på din nuvarande ort).

    Kontakta dem och berätta vad du vill plugga men också med frågor kring vad de skulle värdesätta (ang inriktning) och vad som skulle underlätta för en framtida anställning.

    Eftersom du säger att du behärskar 6 språk skulle jag direkt råda dig till att inrikta dig på integration men det kanske inte roar dig.

Svar på tråden Personalvetare utan högskoleutbildning?