face turn red skrev 2020-08-09 20:03:02 följande:
när det finns alternativ som är mer kolhydratsfattiga så varför inte äta det istället (om man vill minska i vikt)?
gällande fullkornsbröd kan jag inte yttra mig mer än att jag vet att många inkl mig själv har en tendens att inte stanna vid 1 macka när småhungern faller på. därför lika bra att utesluta det helt (tänker även på alla tillbehör, smör, ost mm)
den feta yoghurten ökar mättnadskänslan och gör att sötsuget/småhungern också minskar. men går säkert också bra med havregrynsgröt, men Hur gott är det att äta utan mjölk till? och nu ska vi ju minska på sockret här va för att på så vis reducera sötsuget.
Varför äta extremt kolhydratsfattigt?
Protein innehåller lika mycket energi (kalorier) per gram som kolhydrat och fett mer än dubbelt så mycket. I fullkorn finns massor med nyttigheter som kroppen mår bra av, som gör att tarmen mår bättre och minskar risken för cancer, varför förneka sig det?
Finns ingen anledning för en frisk människa att dra ner så mycket på socker att man förbjuder mjölk och frukt. Snarare blir det en väldigt svår diet att följa, som gjord för att just längtan efter helt vanlig mat ska komma och omöjligt att följa och känna sig nöjd om man äter ute eller hemma hos andra.
Turkisk yoghurt innehåller för övrigt 3,4 g sockerarter per 100 g, vanlig mellanmjölk 4,9 g sockerarter per 100 g. Visst är det aningens mer i mjölk, men att äta det ena och inte kunna ta en skvätt av det andra känns ologiskt.
Titta på normalviktiga och smala som inte trixar med dieter. De äter både potatis, bröd och mjölkprodukter, men i lagom mängd. Precis som de äter kött och kyckling i lagom mängd. Man kan bli överviktig av protein också, överflöd av kalorier lagras som fett oavsett varifrån de kommer.