Inlägg från: Anonym (Inte alla far illa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte alla far illa)

    Barns reaktioner på alkohol

    Har läst många trådar där folk skriver att det ska vara 0 tolerans på alkohol när barn är i närheten. Har många gånger funderat över om det verkligen är sant att ALLA barn far illa.
    Nu har jag mitt facit :)

    Dottern 21 år var i helgen iväg hos sin pojkvän.
    Pojkvännens föräldrar hade vänner hos sig på grillfest. Den hade tydligen spårat ganska bra och dessa vuxna människor blev väldigt berusade, ingen direkt otrevlig mor dottern men hon tyckte verkligen att det blev obehagligt.

    Vi pratade om det när hon kom hem och då säger hon att hon aldrig sett mig full och att hennes pappa har hon sett någon gång men mest märkt på att han blir väldigt dryg och sävlig.

    Vi dricker gärna vin till maten eller Champagne på verandan. Jag har absolut varit påverkad av alkohol i hennes närhet. Att hon aldrig uppfatttat det som att jag varit berusad gör att jag inte tror på att alla barn märker och blir påverkade av om föräldrarna dricker. Det handlar mer om HUR man dricker.

  • Svar på tråden Barns reaktioner på alkohol
  • Anonym (Inte alla far illa)
    Drottningen1970 skrev 2020-08-11 16:53:59 följande:

    Vet inte riktigt vilka dessa alla du pratar om är. Det är extremt få människor som tror att barn far illa av att skötsamma vuxna nån gång då och då tar ett glas vin till maten.


    Har du läst på dessa sidorna runt Jul/Midsommar/Påsk och Nyår?
    Proppfullt med trådar som säger att om man firar högtider med barnen ska det vara nolltolerans annars är man dålig förälder och alkoholist.
Svar på tråden Barns reaktioner på alkohol