Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Barns reaktioner på alkohol

    Jag har många minnen av att mina föräldrar blev lite lätt berusade och fnittriga vid fredagsmiddagen, men bara ett minne av att jag blivit rädd. Det var när jag var ca 13 år och min farmor just avlidit. När vi kom hem från begravningen gick min pappa upp i sovrummet för att vila ett par timmar, och min mamma åkte till jobbet. Det jag inte visste var att pappa inte lyckades somna utan istället satte sig i tv-rummet på övervåningen med en flaska vin för att försöka koppla av (att dricka ensam är inget han någonsin gör i normala fall).

    Efter ett par timmar kom pappa ned och var helt personlighetsförändrad: glad och skämtsam och sa en massa som han i normala fall inte skulle säga. Jag trodde att han fått en stroke eller någon psykisk sjukdom och visste inte vad jag skulle göra, och gömde mig till slut i garderoben och ringde min mamma och storgrät. När jag beskrev hans beteende förstod hon på en gång att han druckit och kunde lugna mig.

    Hade jag sett honom dricka vinet är jag ganska säker på att jag bara tyckt att det var skönt att pappa blev lite gladare, det var det faktum att jag inte kunde förstå vad det var för fel på honom som var det otäcka.

Svar på tråden Barns reaktioner på alkohol