• Anonym (Larsa­)
    Sun 16 Aug 2020 15:11
    15185 visningar
    944 svar
    -2 +3
    944
    15185

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Tänker inte gå in på för/emot invandring på djupet men tycker definitivt att frågan borde breddas ytterligare än att skylla den dåliga samhällsutvecklingen på just invandringen och inget annat. Det är fler faktorer som spelar in. Fler har fått det sämre under den förda politiken de senaste 10-15 åren, en liten grupp har fått det mycket bättre. Utrikesfödda/invandrare tillhör generellt den nedre skalan som tjänar mindre, har svårare att komma in på arbetsmarknaden ordentligt, har svårigheter att hitta bostad, etc. Där finns också en hel del svenskar som inte gynnats av den förda politiken.

    För mig är det inte bara "invandringen" som är ett problem vad gäller t.ex. ökningen av brott. Utan även "fattigdom" och "social utsatthet". Folk med dräglig levnadsstandard och som litar på samhällets trygghetssystem söker sig sällan frivilligt till kriminalitet. Det är mycket som stramats åt när vi talar ekonomisk hjälp från samhället, fler och fler hamnar mellan stolarna, det är svårare att få ekonomiskt stöd om du är sjuk och inte kan arbeta, även om vissa (t.ex. mina föräldrar och deras generation) fortfarande tror att om det skiter sig så går man till soc och får pengar i handen direkt så man klarar sig den månaden.
    Sedan har läget på arbetsmarknaden ändrats, korta anställningar, svårt att få tillsvidareanställning, anställningsformen från helvetet; allmän visstidsanställning (som blir vanligare och vanligare kontra tillsvidareanställningar) som är NOLL trygghet för den anställde och du kanske måste ha två jobb för att få det att gå runt. 
    Bostadsmarknaden ska vi inte ens gå in på för den är ju helt jävla sjuk. För 12 år sen köpte mina kompisar bostadsrätter, 1or och 2or, för 250k-400k, idag säljs samma lägenheter för 1,7-2,5 miljoner. Det är svårare att få lån (vilket jag iofs tycker är bra eftersom folk skuldsätter sig i alldeles för hög grad). Allmännyttan existerar knappt längre, den säljs ut till privata hyresvärdar som konceptrenoverar och höjer hyrorna med 40-80% och detta i "socialt utsatta" områden där det varit billigt att bo. Det har byggts för lite billiga lägenheter, det som byggs är anpassat efter stabil medelklass med två inkomster som har råd att betala 10.000 för en 2a med golvvärme i hallen. Och det byggs för stort, i vartenda nybyggt hyreshus i min stad är det två, max tre 1or, någon enstaka 2a och resten är 3or, 4or och 5or. 

    Att skylla på invandringen är enkelt. Jag förstår att många gör det. Men för mig är det ett större problem än så. Där är invandring och integration en liten pusselbit, bland många andra, som bidragit till att vi har det samhällsklimatet vi har idag. Kort sammanfattat: Majoriteten har röstat för skattesänkningar, utförsäljning av statliga företag, utförsäljning av allmännyttan etc som under lång tid sakta men säkert eroderat vår välfärd. När folk behöver välfärden inser dom att den inte fungerar. Vems fel är det? Invandringen? Nja. Kanske inte riktigt så enkelt. Och där är nästan alla partier lika goda kålsupare. Borgarna började, sossarna har fortsatt föra samma politik både på grund av det parlamentariska läget men också antagligen i rädsla att tappa de så kallade "mittenväljarna" som alla jävlar verkar slåss om idag. Räknar även SD till det borgerliga blocket baserat på hur dom röstat i riksdagen, dom var dock inte med i Alliansen som satte igång nedmonteringen av välfärden när dom kom till makten i mitten på 00-talet. 

  • Anonym (Larsa­)
    Sun 16 Aug 2020 15:52
    #35
    Anonym (Tuppis) skrev 2020-08-16 15:30:47 följande:

    Fy f-n så bra skrivet "Larsa" och "Därför". Tack för de orden, de borde varenda en inom landets gränser ta del av. Så lätt att alltid skylla på symptomen istället för orsaken.


    Tack och bock!
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?