Inlägg från: Anonym (Tuppis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tuppis)

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    "har dessvärre blivit ett katastrof land och jag själv är född 93"

    Vad tror du det är i det land flyktingar flytt från då? Missat nyhetssändningarna från Afghanistan, Somalia och Syrien för att ta några exempel?

    Ska man vara förbannad på någon så rikta ilskan på de som ser till att folk tvingas fly från sina hem, alltså roten till problemet. Tar absolut ingen kriminell i försvar oavsett vem det är men jag vet att det är fler som gör rätt än fel. Som vanligt så är det en liten klick som förstör för alla andra tyvärr

  • Anonym (Tuppis)

    Fy f-n så bra skrivet "Larsa" och "Därför". Tack för de orden, de borde varenda en inom landets gränser ta del av. Så lätt att alltid skylla på symptomen istället för orsaken.

  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (jagVillHaLingon) skrev 2020-08-16 16:26:33 följande:

    Nej, Sverige är ett självständigt land och kan bestämma att nu får ingen invandra mer. Tre miljoner invandrare räcker kanske?


    Självständigt land..... Jo men stäng gränserna för vår export då så får vi väl se hur länge du har mat på bordet.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (jagVillHaLingon) skrev 2020-08-16 17:19:12 följande:

    Vi pratar om invandring. Export är något annat.


    Ja fast vad har självständighet med invandring eller flyktingar att göra?
  • Anonym (Tuppis)

    Egentligen är ju rubriken till tråden fel. Man måste ju ändå se helheten av partierna står för. Vårt land består ju av så mycket mer än invandring. Ett tips är att läsa igenom hela partiprogrammet för alla partier innan man röstar.

    Sedan tycker jag det blir lite komiskt med SD:s företrädare i debatter. Så fort någon av dem får ordet så väntar jag bara på hur lång tid det tar innan man skyller något på invandringen

  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-16 20:04:41 följande:

    Väldigt konstigt för vid partiledardebatter så är det programvärden som styr ämnet och inte tusan pratar SD invandrapolitik på tex miljöfrågor men man hör vad man vill höra som ett gammal ordspråk säger...


    Vad jag reagerat på är hur många gånger man pratat om tex sjukvård och skola och nästan varenda gång så vrider man iväg till att det är invandringen som är roten till problemet. Behöver inte diskutera det mer utan kolla själv nästa gång det är debatt på tv.

    Tom min halv SD kollega fick jag att skratta åt det.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (...) skrev 2020-08-16 20:22:17 följande:

    Aldrig någon idé att diskutera såna här frågor för i slutändan är man alltid en rasist trots många kompisar som är invandrare. Som dock tycker samma sak som jag. Iof har de i stort sett bott här i hela sina liv. Skillnad på de som kommer nu å bara vill leva på svenskarna utan att göra ett skit. Har arbetat på en statlig myndighet och kan lugnt säga att många av de som kommit hit nyligen är inte ett skit intresserade av att arbeta utan göra minsta möjliga men ändå få ersättning.

    Är ingen rasist och kommer aldrig vara men tycker man ska se efter sina egna innan man hjälper andra. Varför ska en invandrare tex betala nästan ingenting för att gå till tandläkaren medan min dementa mormor ska betala fullpris.


    Konstigt så otroligt många ljushyade med perfekt svensk accent som är invandrare då....
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-16 20:55:05 följande:

    Fast den krassa sanningen är att väldigt mycket är en konsekvens av invandringens enorma kostnader - om inte annat.

    Ett väldfärdssamhälle bygget på tillit och gemenskap. Det som sossarna såg till av vi byggde upp under förra århundradet är nu i raskt tempo på väg utför.

    www.expressen.se/ledare/podcast/politiknorden/sverige-har-blundat-for-klanernas-makt/


    Orkar inte höra igenom en hel podcast men kan du hänvisa till fakta istället vad det kostar. Gillar inte att diskutera utan fakta
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (U) skrev 2020-08-17 11:39:52 följande:

    Anledningen till att man "vrider" det till att invandringen är problemet är att den enorma invadringen ÄR den överliggande faktor som för lång tid framöver kommer att styra ALLA områden i samhället.

    Det enkla är att se på ökade köer till vården och trägre i skolorna. När volymen mäninskor ökar och man inte har infrastrukturen att ta mot dessa - då blir det köer i vården.

    Ett annat exempel är de ökade kostnaderna för socialbidrag och andra bidrag till invandrare. De är inte självförsörjande och kommer till stor del aldrrig att bli det. Någonsin. Så kommunernas bidragsbugetar spräcks så de måste då dra in på annat, för andra medborgare, alternativt höja skatten.

    Senast i dagarna lyfts det fram att framtidens pensioner kommer att bli lägre, pga invadrarna. De får full pension men har inte betalat in til systemet. Då måste mindre inbetalda pengar fördelas på fler pensionärer (invadrare blir äldre de också) och då blir pensionerna automatiskt lägre.

    För att inte tala om den kulturella förändringen av Sverige. Den kan vi till viss del läsa om i kvällstidnignarna varenda dag ...

    Så anledningen till att invandringen alltid pekas ut är för att invadringen och dess kostnader, på riktigt, är den faktor som ligger över och styr allt annat i samhället.

    .


    Om vi ser till att de som kommer hit får utbildning så fort som möjligt så kommer de ut i arbetslivet och börjar bidra för det vill de flesta. Svårare än så är det inte.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-17 14:27:27 följande:

    Ofantligt mycket mer än vad som redovisas det är iaf sant...

    För nog tusan ska det räknas in all tänkbar brottslighet som tillkommer.

    All övervakning av personer Säpo mm , Alla bidrag som Tandläkare mm 

    Tolkhjälp lång tid efter man kommit hit, anhörig invandringen , listan tar aldrig slut


    Fast så där har det låtit sedan typ 60-70 talet och landet har fortfarande inte gått i konken
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?