Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Man röstar för ett parti, inte bara för invandring. Det spelar väldigt lite roll vad partiet man röstar på har för inställning till invandring eftersom man ändå måste komma överens med en majoritet i frågan, så din trådstart blir felställd.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:30:59 följande:
    Att man hatar en annan eller fler folkgrupper.


    Rasism handlar inte bara om hat utan också om diskriminering och fördomar. Främlingsfientlighet är ett närliggande uttryck som ibland kan överlappa med rasism.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:53:49 följande:

    Men kommer inte fördomar och diskriminering ifrån känslor av ilska & hat?

    Jag känner varken ilska eller hat. Man behöver inte känna hat för att invandringen skall stoppas. Jag vill sätta stopp för kriminaliteten och få det lugna landet som jag växte upp i.

    Områden som är utsatta så beror det på att människor med invandrar bakgrund där. Även andra fina områden som ansågs vara tryggt som senare inte blivit tryggt efter att kommunen t.ex startat en eller flera flyktingboenden runt områden. Och/eller förflyttat flyktingar till lägenheter till dessa trygga områden som senare har blivit katastrof att befinna sig i.

    Explosioner, bomber och skottlossningar ökat och det har visat sig vara gärningsmän med invandrarbakgrund. Även andra brott så som våldtäkter så är människor med invandrarbakgrund oftast skurken till dessa brott.

    Inne på anstalten är det mest invandrarbakgrund som befinner sig där. Dessutom är anstalten fulla på flera olika anstalter.

    Detta är varken diskriminerade hoppas jag eller fördomar.


    Ursäkta sent svar, har varit upptagen. Som svar på din fråga, ja och nej. Ilska och hat är en möjlig orsak men det är nästan oftare rädsla, rädsla för det okända, en okänd kultur t ex, eller för att ens eget liv ska rubbas på något sätt, att landets resurser inte räcker till, att det ska bli mer kriminalitet osv osv.

    Som du säger måste man varken känna hat eller vara rasist för att vilja minska invandringen, skillnaden ligger i hur man diskuterar frågan.

    Jag skulle vilja korrigera ditt påstående om utsatta områden. Den gemensamma faktorn är inte invandrare utan socioekonomiskt utsatta, dvs det kan vara vilken nationalitet som helst. Det är de enda som har råd att bo där och det blir en ond cirkel för många människor. Man kanske inte ser sina möjligheter, hamnar i kriminalitet osv. Och oavsett om vi skulle sätta totalt stopp för invandring imorgon har vi ändå en rad problem vi måste bearbeta inom samhället för att alla ska må bra.

    Har du förresten någon statistik för det där med vilka som sitter på anstalterna? Det är alltid bra att kunna luta sig mot faktiska siffror så man vet vad man diskuterar för eller emot, och om man har fakta kan åtminstone den delen aldrig kallas rasism. Det är, återigen, skillnaden på hur man diskuterar dessa fakta som spelar roll.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-21 08:48:03 följande:
    Det har rapporterats många gånger att de våldatgit och gjort andra obehag emot kvinnliga passagerare.

    De har väl också dragit för mycket pengar för passagerar som varit fulla o.s.v.
    Hur står det till med din egen nationalitet förresten? Med tanke på din dåliga svenska finns det anledning att misstänka att du kanske är en av "de obehagliga". Men det är ju inte rasistiskt menat, så klart :)
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?