• Sun 16 Aug 2020 16:54
    15207 visningar
    944 svar
    -3
    944
    15207

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Jag röstar för medmänsklighet och för ett samhälle fritt från fördomar.

    Jag är inte rädd för att röra mig ute och engagerar mig gärna i integration.

  • Sun 16 Aug 2020 16:59
    #40
    -2
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:53:49 följande:

    Men kommer inte fördomar och diskriminering ifrån känslor av ilska & hat?

    Jag känner varken ilska eller hat. Man behöver inte känna hat för att invandringen skall stoppas. Jag vill sätta stopp för kriminaliteten och få det lugna landet som jag växte upp i.

    Områden som är utsatta så beror det på att människor med invandrar bakgrund där. Även andra fina områden som ansågs vara tryggt som senare inte blivit tryggt efter att kommunen t.ex startat en eller flera flyktingboenden runt områden. Och/eller förflyttat flyktingar till lägenheter till dessa trygga områden som senare har blivit katastrof att befinna sig i.

    Explosioner, bomber och skottlossningar ökat och det har visat sig vara gärningsmän med invandrarbakgrund. Även andra brott så som våldtäkter så är människor med invandrarbakgrund oftast skurken till dessa brott.

    Inne på anstalten är det mest invandrarbakgrund som befinner sig där. Dessutom är anstalten fulla på flera olika anstalter.

    Detta är varken diskriminerade hoppas jag eller fördomar.


    Det är givetvis både diskriminerande och fördomar.
  • Sun 16 Aug 2020 17:29
    #43
    -3
    Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 14:38:51 följande:

    Så anledningen till invandringen beror på att vi senare i framtiden kan få hjälp?

    DU tror att människor ifrån andra länder skulle acceptera oss? Ja, människor skulle acceptera oss oavsett om vi hade invandringen eller inte. Om Sverige skulle hamna i krig och vi själva var flyktingar så skulle det finnas länder som skulle ta emot oss. Den hjälpen får vi även om vi har invandringen.

    Jag begriper inte varför vi inte kan hjälpa dem människor som bor här. Varför ta in mängder av invandring och samtidigt märkts det på statitiken att majroteten av människor med invandrar bakgrund begår mängder av brott.


    Du skriver om problem med kriminalitet och fulla anstalter, men varför består då inte din frågeställning om hur vi ska hantera just kriminalitet och fulla anstalter? Varför är din lösning istället att hindra andra- såvitt vi vet hederliga- människor från att komma hit?
  • Sun 16 Aug 2020 18:09
    #48
    -1 +1
    Anonym (1) skrev 2020-08-16 17:25:17 följande:

    Exakt vad är diskriminerande och fördomar? Kan du peka ut det?


    Du klumpar ihop människor i en grupp (här beroende på hemland) och har förutfattade meningar angående hur de ska bete sig. Utifrån dessa fördomar vill du hindra dem från att göra saker, tex bosätta sig här.
  • Sun 16 Aug 2020 20:11
    #71
    -1
    Anonym (!) skrev 2020-08-16 18:31:38 följande:

    Vad som i första hand behöver prioriteras är att sänka flyktinginvandringen så mycket som möjligt. Det är människor som tvingas fly från sina hemländer och som inte kommer hit av intresse för Sverige eller vår kultur. Det säger sig självt att det varken gagnar oss eller dem och det är naturligtvis också ohållbart på sikt att omlokalisera enorma mängder människor från ett land till ett annat.

    För att uppnå detta krävs en bred organiserad insats av omvärlden för att stabilisera och utveckla de länder som slitits sönder av krig och konflikter. Man måste börja behandla den bakomliggande orsaken istället för att ägna sig åt att behandla symtomen.

    Med betydligt mindre flyktingar som söker asyl och den påföljande anhöriginvandring som de genererar kan vi sedan till största del ta in människor som faktiskt vill leva och arbeta i Sverige samt utgöra en del av vårt samhälle. Då blir det garanterat också enklare att integrera dem. Där kan man inte sticka under stol med att Sverige misslyckats ordentligt men samtidigt har det förstås varit svårare när det till stor del rört sig om människor som inte valt att komma hit uteslutande av fri vilja.


    Visst, ingen borde behöva fly från sitt hemland. Vilka jobbar för det?
  • Mon 17 Aug 2020 07:40
    #90
    -2
    Anonym (E.) skrev 2020-08-17 00:32:57 följande:

    Fast det är ju sant. Dels så går ju pengarna till invandrarnas försörjning, och dels så tar de upp platserna på sjukhusen, på vårdcentralen, på förlossningsavdelningen, på MVC och BVC, på förskolan och i skolan. Det är MÅNGA barn per familj som ska ha allt detta, samtidigt som samhället är dimensionerat till att kvinnor ska föda två barn var i genomsnitt... Inte konstigt då, att svenska kvinnor skickas runt mellan sjukhusen för att det inte finns plats, och ofta får föda i ett dike till slut...


    Så sjukvårdspengarna går till människor! Vad bra! Det är ju det de ska.

    Hur ska Sverige ta hand om sin åldrande befolkning utan invandring för övrigt?
  • Mon 17 Aug 2020 09:53
    #97
    -1
    Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 09:38:50 följande:

    Så du menar att jobben i vården bara passar invandrare? Sk enkla jobb utan utan utbildning? Det är för övrigt en myt att vi inte skulle klara oss utan och att vi svenskar inte vill jobba i vården. Eller tänker du att utlåningar inte klarar andra jobb?

    Sen SKA vården ställa krav på utbildning, vilket dom också börjat göra. Jobbar själv i vården och det är helt blandat. Men hemskt när utlänningar jobbar med äldre som knappt förstår vad dom säger. Det är inget rasistiskt i att man fasen ska ha högre krav.


    Det är inte alls det jag menar. Jag syftar på att det föds för få i Sverige för att modellen ska fungera.
  • Mon 17 Aug 2020 09:56
    #99
    -1
    Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-17 09:47:14 följande:

    Det löser man med hjälp av utländsk arbetskraft:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vardforetag-anstaller-filippinska-sjukskoterskor

    Flyktingarna behöver närmare tio år för att komma igång och arbeta.

    www.svensktnaringsliv.se/fragor/enkla-jobb/nio-ar-for-att-fa-ett-jobb_666070.html

    Varför är det så stor skillnad mellan vilka som jobbar och de som inte gör det?

    Dessutom är det inte så lämpligt att ösa in personal som inte kan språket på äldreboendena:

    www.svt.se/nyheter/sprakproblem-pa-landets-aldreboenden


    Så för att undvika utlandsfödda som arbetskraft ska vi importera arbetskraft? Är det din lösning? Hur hjälper det ens språket?
  • Mon 17 Aug 2020 09:57
    -1
    Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 09:56:22 följande:

    Det har jag också hört är en myt. Dessutom kommer aldrig invandringen strypas helt, inte ens om SD fick all makt som många tycks tro.

    Skolorna är överfulla, extrem lång kö för att få en lägenhet osv. Det blir inte brist på folk här. Jorden blir överbefolkad. Det är problemet.


    Blir jorden mer överbefolkad av att folk bor i Sverige än någon annanstans?

    "Har hört" är en rätt svag källa fö.
  • Mon 17 Aug 2020 10:13
    -1
    Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 10:09:59 följande:

    Vart har du själv mer än "hört" att invandringen behövs för att det föds för få. Som ren fakta. Det stämmer ju inte.


    SCBs tabeller över demografin visar på en del tex.
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?