• Sun 13 Sep 2020 12:26
    15208 visningar
    944 svar
    944
    15208

    Varför röstar man fortfarande för invandringen?

    Anonym (Halleluja) skrev 2020-09-13 09:57:34 följande:

    Ähh måste hjälpa Kill Bill så hon inte hänvisar till någon lösryckt journalist reportage igen

    www.so-rummet.se/content/rasismens-historia-i...

    Så enkelt var det med detta ...så alla ni som läser tråden 
    Sossarna har ett mörkt förflutet då man deltagit i dessa undersökningar och man har bevisligen inte stoppat dom vilket är samma sak som godkännande.
    Kommer inte ödsla mera tid på att försvara mitt påstående , Tråden har ett annat syfte och fel av mig att ta upp det men det var ett svar på Kill Bills påpekande om SD förflutna med nazistiska inslag vilket alltid kommer upp då man inte har något bra argument längre .
    Men kom ihåg det är lika lätt att hitta andra partiers dåliga sidor inte minst vänsterns kopplingar till Stalin den största massmördaren i modern tid.
    over and out om ovan


    Intressant läsning i tidningarna idag om Södertälje idag som tydligen fortfarande har problem och inte tusan är lösningen enbart att sluta köpa knark som jag sagt många ggr förut, nu t.o.m har man folk innanför maktens väggar och påverkar besluten.....


    Stoppa detta nu ni som bill fortsätta leva i en demokrati och låt Svenska medborgare få tillbaka sitt gamla trygga land som vi var kända för långt utanför gränserna, idag används vi som exemplet totalt misslyckad invandringspolitik med ökad kriminella brott och upplopp som visas på alla tv kanaler på jorden.

    Så enkelt sagt stoppa invandringen , förbjud extrema vänstern lika väl som extrema nazistiska påfund , påbörja en integrering med dom som har flykting skäl skicka ut övriga direkt vart dom är kommer från.

    Detta fixar Jimmie som justitieminister i en samlingsregering med KD och Moderaterna så där ska ni lägga er röster


    De som sprider historieförfalskningen om att S skulle vara nazivänliga och historiskt skulle ha nazism och rasbiologi i sin ideologi är märkligt nog SD och SDs svans, de som bevisat är grundat av nazister, fascister, vitmakt och andra rasister.   SDs partiledare beundrar dessutom dn under WWs sittande statsministern och socialdemokraten PAH - alltså den som är ansvarig för den (falskt) påstådda nazismen och rasbiologin.
    Partiledaren för SD påstår dessutom att (den av hans följare falskt anklagade nazistsympatisören och rabiologisten) PAH skulle varit en SDare idag.

    Det finns inget motsägande i det - utan visar bara att SDarna fortfarande lever nära de ideologier som de fick med sig då de skapades av fasciser, nazister, vitmakt och andra rasister.
  • Sun 13 Sep 2020 13:08
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-09-13 12:40:00 följande:
    Som jag sa förut Sossarna har ett förflutet man inte blir stolt över som Svensk medborgare....eller förnekar du historien som jag länkade vore bra om du gjorde så först innan du yttrar dig.
    Varje gång ni hänvisar till SD och koppling till nazismen så kan jag bidra med fakta som dessutom är bevisad sann tack för ordet...på länkarna är i tråden ovan
    Du får nog försöka förstå vad du länkar till och vad dessa länkar säger och hur detta stödjer dina påståenden.

    Att bara länka och påstå saker stödjer inte dina påståenden.

    Men SDs svans och vurmarna vill förneka och förfalska historien om nazism och rasism.  Du gör det inte bättre.
  • Sun 13 Sep 2020 13:57
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-09-12 20:41:13 följande:
    Sossarna hade en stark rasdiskriminering på sin agenda förut
    Sossarna var en stark faktor för att Nazismen blev så framgångsrik under kriget då man var oerhört hjälpsam mot Tyskarna i kriget.
    Glöm inte bort historien kära du

    Jag sätter en slant på att regeringen består av dessa tre partier jag nämnt och Jimmie tar posten som omnämnts vilket jag är oerhört glad för det måste vara slut på skämtet vi har idag med eftergifter till de kriminella .
    Sveriges utrikeshandel med nazistyskland hade en mycklet liten påverkan på krigets längd och handels motiverades av att se till att hålla sveriges befolkning utanför kriget och att hålla sveriges befolkning med arbete och livsmedel och rusta Sveriges eftersatta försvar

    www.historisktidskrift.se/fulltext/2016-2/pdf/HT_2016_2_220-231_karlsson.pdf

    "Varför bedrev Sverige handel med Nazityskland under andra världskriget? Implicit framgår det på många olika sätt men explicit uttrycktes det av kabinettssekreterare Erik Boheman (1895–1979) i april 1943. Att handla med Tyskland var nödvändigt för att, för det första, kunna sysselsätta ”vårt folk”, för det andra, kunna uppbygga ”vårt försvar”. Utan kol skulle rustningsindustrin inte kunnat byggas upp, utan kali hade jordbruket inte kunnat föda befolkningen. Det moraliska försvaret mot anklagelsen att ha gynnat Tyskland gick ut på dels ett erkännande, att handeln hade gynnat Tyskland, dels ett förmildrande, att varuutbytet hade varit till lika stor fördel för Sverige. Boheman tog också upp den tyska nyordningstanken och avvisade den. Inte för att det inte behövdes en ny ordning i Europa utan för att den tyska nyordningen byggde på tanken att ett folk stod högre än andra folk. Detta syntes den svenska regeringen främmande och man hade med förskräckelse sett det sätt på vilket nyordningen praktiserats.23 Svaret på den historistiska varför-frågan är alltså att handeln med Tyskland fortsatte eftersom den gynnade svenskt nationellt egetintresse av försörjning och försvar. Svaret kan dock kvalificeras genom att notera Bohemans språkbruk ”vårt folk”, ”vårt försvar”. Det var en självklarhet att det var den svenska nationens intresse som var regeringens ansvar, inte några allmänna mänskliga rättigheter."

    Här är dessutom lite mer om stödet för nazism i Sverige under ww2 och om eftergiftspolitiken handlade om nazistöd eller att hålla sig utanför kriget

    www.so-rummet.se/fakta-artiklar/sverige-och-andra-varldskriget-del-3-den-svenska-neutralitetspolitiken-i-ett-kritiskt-perspektiv

    "En omdiskuterad fråga är i hur stor utsträckning som eftergifterna under åren 1940-1943 motiverades av en fruktan för ett tyskt angrepp. Eller var det ett uttryck för en önskan hos grupper i det svenska samhället att närma sig Tyskland? Denna önskan kunde i sin tur vara ett uttryck för en allmänt tyskvänlig inställning som gick ut på att ställa sig väl med Tyskland ifall de skulle segra i kriget."

    En tyskvänlig opinion var förhållandevis stark bland svenska officerare (och andra, företrädesvis på den borgerliga sidan) som - utan att för den skull sympatisera med nazismen - ändå ville ge Tyskland sitt stöd i kampen mot kommunismen. Den kanske mest framstående representanten för en sådan protysk inställning var överbefälhavaren (1939-44) Olof Thörnell. Även kungen, Gustav V, var nu liksom under första världskriget allmänt tyskvänlig.


    Hur som helst anser en del kritiker att de svenska eftergifterna var onödigt stora, medan andra håller fast vid att eftergifterna var nödvändiga om Sverige skulle kunna hålla sig utanför kriget.


    Det tycks stå ganska klart att det grundläggande målet för den svenska neutralitetspolitiken - d.v.s. att stå utanför kriget - hade ett stort stöd i den svenska opinionen. Detta är heller inte så konstigt, i den frågan var situationen likartad i flera andra länder i Sveriges närhet: Danmark, Norge, Finland, Holland och Belgien försökte genom neutralitetsförklaringar stå utanför kriget och folket ville säkerligen ingenting hellre än att slippa kriget. Men av dessa länder var det endast Sverige som lyckades undvika att dras in i kriget. "

  • Tue 15 Sep 2020 20:41
    nihka skrev 2020-09-15 20:30:09 följande:
    Oops! Och Åkesson som paxat posten som justitieminister.
    Det vore djupt olyckligt och riskfullt att sätta en pyroman att sköta brandskyddet. 

    Med JÅ som justitieminister kommer säkrare än ett brev med posten såväl försök till ministerstyre som brott mot andra lagar.
  • Mon 21 Sep 2020 12:36
    storpappan skrev 2020-09-21 11:36:08 följande:
    Den importerade gängkriminaliteten är en dyr nota även för sjukvården
    Ser att du citerar PS - en del skulle påstå att det är vänstervinklad propaganda för S som du presenterar - kanske har du gått och blivit socialdemokrat
  • Mon 21 Sep 2020 16:53
    -1
    storpappan skrev 2020-09-21 14:36:35 följande:
    Är det rättvist?
    Så du sprider lite mer förfalskade historier - ingenting jag blir förvånad över då SDsvansen jobbar hårt med desinformamtion och att sprida rasism. Men det har varit ganska lamt på sista tiden måste jag säga.. 

    Här kommer lite merbakgrund till det du sprider och en rättning från den som skrev det urpsrungliga inlägget

    kallkritikbyran.se/det-har-saknas-i-historien-fran-den-apoteksanstallda-i-flodet/

    "Texten skrevs ursprungligen av en kvinna sommaren 2018 och fick då stor spridning. Hon tog senare ner sitt inlägg, men andra har kopierat det och spridit det vidare med tillägget “från en apoteksanställd i flödet”.

    Det inlägg som sprids mest just nu har över 11 000 delningar. Det innehåller samma text, med några små ändringar från kvinnans ursprungsinlägg.


    “Slutet där det står att detta är socialdemokraternas samhälle var det inte jag som skrev”, skriver kvinnan till Källkritikbyrån."

    Vidare finns det ett tak för hur mycket av läkemedelskostnaderna en person betalar varje år alla apotek ät skyldiga att erbjuda en delbetalningslösning. Tidigare stor staten som garant för betalningen men efter att apoteken omreglerats under alliansregeringen har de privata aktörerna andra finanslösningar och de som bäst behöver finasieringslösning av mediciner får oftats men inte alltid en godkänd kredit - det är alltså alliansregeringen som styrde och ställde och skapade dessa svårigehter för de som har störst behov av hjälp.

    "Och för att läkemedel inte ska kosta den enskilda för mycket så finns även högkostnadsskyddet, som också nämns i inlägget.


    Högkostnadsskyddet ger rabatt på dina läkemedelsinköp:


    Efter 2 350 kronor så betalar du inte mer för perioden. I det spridda Facebook-inlägget står det 2 250 kronor och det var nivån 2018 när inlägget skrevs. Det här gäller för en 12-månadersperiod för receptbelagda läkemedel inom läkemedelsförmånen.


    Vem betalar resten? I slutändan är det statliga medel som regionerna får i bidrag.


     Läkemedel kan vara en stor utgiftspost, särskilt för de som tar flera läkemedel, vilket många äldre gör, säger Martin Engman, samhällspolitisk chef på pensionärsorganisationen SPF Seniorerna.


    Men, säger han, därför finns ett högkostnadsskydd och det är viktigt att det är generöst.


    Vi frågar SPF Seniorerna om de märkt av att många äldre tvingas avstå sina mediciner på det här viset, men de har ingen uppfattning om det.


     I våra kontakter med medlemmar och andra seniorer har inte frågan uppkommit om att avstå från läkemedel på grund av ekonomiska skäl, säger Martin Engman.


    Om klumpsumman är för stor vid ett medicininköp så finns det vägar runt det. Apoteken är skyldiga att låta folk delbetala sina medicinräkningar.


    80-åringen hade kunnat delbetala kostnaden som nämns i exemplet för kring 150–200 kronor i månaden. Det är dock något som inte ska ha varit aktuellt, enligt kvinnan som skrev inlägget."


    Hur är det då med kostnaderna för asylsökande  - se nedan.

    "Sammantaget, det verkar helt enkelt som att den 80-åriga mannen på ett eller annat sätt i slutändan skulle ha kunnat få sin medicin.


    Den asylsökande personen då, som fick betala 50 kronor för sin medicin? Johan Wallér, vd för Sveriges apoteksförening, svarar om vad som gäller för asylsökande:


     Man kan inte bara gå och hämta läkemedel vind för våg, utan det är för vård som inte kan anstå. Sen är det en bedömning vad det är, men det är inte fritt fram att bara gå och hämta saker för 50 kronor utan det gäller vård som är viktig och verkligen behövs, säger han.


    Vård som inte kan vänta är inte bara akutvård, utan omfattar behandling som till exempel läkemedel mot sjukdomar och skador “i de fall där även måttlig fördröjning bedöms kunna medföra allvarliga följder för patienten”, som det står på Vårdgivarguiden på nätet.


     Det kan till exempel vara akut vård eller mödrahälsovård, men även sånt som insulin till diabetiker. Det är upp till den behandlande läkaren att avgöra vilken vård som inte kan anstå, säger Hannah Davidsson på Migrationsverkets presstjänst.


    Du kan läs mer om hur det fungerar här.


    För den här typen av vård som inte kan vänta får asylsökande betala en egenavgift på 50 kronor. Resten av kostnaden kan sedan apoteken söka ersättning för hos Migrationsverket."

  • Mon 21 Sep 2020 18:59
    Anonym (Halleluja) skrev 2020-09-21 18:53:57 följande:
    Inte mycket korrekt där men det är vi vana vid då det kommer från just dig.
    Jaha, så du förnekar alltså högkostnadsskydd, finansiering och att den som skrivit det urpsrungliga inlägger säger att det som sprids ändrats.. så kan det ju vara Tomte

    Eller vill du speca vad som inte är korrekt?
  • Tue 22 Sep 2020 13:03
    storpappan skrev 2020-09-22 09:29:41 följande:
    Det ser mörkt ut för kriminalvården!
    Satsningen på polisen och insatser mot kriminella tillsammans med skärpta starff har gett effekt.

    Istället för att de kriminella aldrig lagförs så fyller de nu upp häkten och fängelser som blir över fulla.

    Heja riksdag och regering som får saker att hända
  • Tue 22 Sep 2020 16:08
    +1
    storpappan skrev 2020-09-22 14:46:32 följande:
    Verkar vara ett skitjobb att vara kriminalvårdare!

     
    Det finns ett skäl till att kriminella sitter i häkte - de vet inte hur man uppför sig anständigt och enligt lag
  • Tue 22 Sep 2020 20:50
    storpappan skrev 2020-09-22 20:36:41 följande:

    Kanske postad tidigare men ett talande exempel på hur MV prioriterar!


    Låter som en tråd på Flashback ...
Svar på tråden Varför röstar man fortfarande för invandringen?