Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför röstar man fortfarande för invandringen?

  Sön 16 aug 2020 13:18 Läst 0 gånger Totalt 944 svar
  Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 13:18 -4 +14
  Detta är ingen som helst rasist tråd! Här följer vi fortfarande reglerna. Men jag tycker det är viktigt att våga ställa frågan. Man kan lära sig av varandra!

  Du som röstar och tycker det är bra med invandringen. Tycker inte du att det har spårat ur. Tycker inte du att det sker mängder av brott.

  Ja, många arbetar och sköter sig. Men problemet är att brottsligheten ökar och statiken visar att det är mest människor med invandrarbakgrund som oftast sitter på anstalten.

  Tycker du ändå inte att det finns något mönster. Varför röstar du i sådan fall fortfarande för mer invandringen? Vore det inte en god idé att fokusera på de som bor här. Antaslten har blivit fulla och med taken på vad statiktiken visar, så beror det återigen på människor med invandrarbakgrund som spårar ur.

  På 60-70-talet var det betydligt mycket mer tryggare. Tycker inte du det finns något mönster? Varför röstar man fortfarande för att fler invandrare som kommer in i detta land?

  Det har dessvärre blivit ett katastrof land och jag själv är född 93. Jag minns början av 00-talet hur lugnt och fint det var i mitt område. Idag i det området som jag växte upp i är stämplad som utsatt område. Och majroteten som bor där är människor med invandrarbakgrund. Mängder av områden som justär utsatt område, så bor det mest människor med invandrarbakgrund.

  Jag kan tänka mig i jämförelse med att om man är uppväxt i Sveriges 60-70 tal. Så måste man ha sett det vackra och lugna landet. Självfallet fanns det oroligheter. Men inte lika mycket explosioner, skottlossningar och massa annat som är obehagligt.

  Du får gärna tala om vad du tycker är bra med fortsatt invandring. Självklart så arbetar många och gör rätt för sig. Men om vi stoppade invandringen. Så skulle inte anstalten varit fulla. Brottsligheten skulle inte vara så katastrofalt högt. Och nej, invandrare tar inte arbeten som ''Ingen annan vill ha''. Vi har gott med folk som vill och kan jobba. Dessutom skulle landet tjäna mängder på att inte ha det så oroligt och stökigt. Så även om det fanns ''små'' mängder av medborgare som jobbade på dessa arbeten som ''Ingen annan vill ha'' Så skulle brottsligheten ändå inte vara så hög = Trygghet, välmående och roligare att befinna sig ute m.m.

  Jag personligen har velat ta mig kvällspromenader, men backat undan och vandrat runt i min bostad just för den oroligheten som existerar. Det är ingen skämt om att samhället är katastrofalt och det är människor med invandrarbakgrund som gör dem flesta olagliga gärningar.

  Som  jag skrev i början av tråden. Detta är ingen rasistisk tråd. Ni får dela era åsikter, men gör det med respekterade ton. Det gäller även dem människor som tycker att tråden är idiotisk. Jag ställer frågor för att veta. Tillsammans kan vi lära av oss varandra. Jag kanske lär mig och får veta mer av saker och ting. Så ha en respekterade ton mot varandra, så kommer vi nog veta en hel del!
  TACK!

  Jag är ingen RASIST!
 • Anonym (U)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:20 #113 +2
  Anonym (K) skrev 2020-08-16 19:27:10 följande:
  Jag vill inte rösta på SD för jag tycker att det är ett riktigt skitparti. Att andra då tycker att jag röstar för invandring kan jag inte göra så mycket åt.
  Du kan ju rösta blankt. Du måste inte stödja partier som vill ÖKA invandringen.
 • Anonym (Hmm)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:23 #114 -2

  Jag röstar inte ?för invandring? men jag röstar på ett parti som inte är SD. Detta för att jag tycker SD har totalt fel i alla frågor, alltså oavsett invandringen.

  Vi har även olika förklaringsmodell. SD väljer att skylla alla problem på invandring. Jag tror snarare att problemen handlar om ökande klyftor och nedmontering av välfärden.

  De pengar som SD tycker att invandringen kostar, vet jag att vi förflyttat till de rika i form av diverse avdrag och skattelättnader.

 • Anonym ((R)ea­list)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:24 #115 +1
  Anonym (Hmm) skrev 2020-08-17 11:23:11 följande:

  De pengar som SD tycker att invandringen kostar, vet jag att vi förflyttat till de rika i form av diverse avdrag och skattelättnader.


  Ironi i skriven form kan lätt missuppfattas!
 • Mån 17 aug 2020 11:26 #116 -1
  Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-17 10:58:16 följande:

  Nuvarande modell fungerar bevisligen inte. Så vi måste diskutera integration!

  Medan vi arbetar på det måste vi dessutom ta hand om de akuta problem som vi redan har. För att kunna få lite andrum för detta arbete måste flyktingmottagandet minska under en period.

  När vi fått kontroll på situationen, inklusive en fungerande integrationspolitik, kan vi åter öka mottagningen.

  Hindra arbete? Menar du språkkrav på personal inom vård och omsorg? Samma krav ska ställas på all personal - svensk, finsk, somalisk eller afghansk.


  Bra, då diskuterar vi integration! Hur tycker du det borde se ut?

  Dels menar jag språkkrav, ja. Inte för att det är orimligt att man ska kunna kommunicera utan för att debatten landar i att invandrare inte borde få de jobben istället för att diskutera hur man bättre stöttar språkinlärning. Det gäller dock alla jobb och infödda svenskars ovilja att stötta, vara en del av integrationen eller ha överseende med bristande språkkunskaper.
 • Anonym (U)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:28 #117
  Anonym (Laura) skrev 2020-08-16 14:37:25 följande:
  Vad menar du ens med invandring och vad menar du med att rösta "för invandring"? Klart folk måste få flytta till Sverige, oavsett om det är Sven från Norge eller Fatima från Somalia. För att inte tala om alla studenter och föreläsare som flyttar till Sverige för att plugga vidare eller lära ut. Och vad skulle ens att "rösta mot invandring" betyda för alla oss svenskar som utvandrat och därmed blivit invandrare i andra länder? Vi kan ju inte riktigt förvänta oss att vi ska få flytta vart vi vill om vi som land är "emot" invandring.
  Nä, det är inte "klart".

  Att invandra till Sverige är ingen universell rättighet ens idag och det finns inga moraliska felaktigheter i att begränsa den möjligheten ytterligare.

  Vi är i vår fulla rätt att själva avgöra volymen av, och kvaliteten på, invandringen utifrån vad vi anser vara bäst för vårt samhälle.
 • Mån 17 aug 2020 11:31 #118 -2
  Anonym (Jjjkkk) skrev 2020-08-17 11:10:51 följande:

  Jag personligen vill inte att det ska komma hit för mkt folk, sen får du göra din tolkning hur du vill.

  Jag bor i Stockholm och här är skolorna överfulla, bostadsbrist, enorma nedskärningar i Stockholms kommun, bla i vården där jag jobbar.

  Men vad gör jag? Då jag inte bett om det är det heller inget jag känner större ansvar för vilket dom som orsakat detta har. Mina barn har många vänner med invandrarbakgrund, det är bra att dom integreras här med svenska barn och lär sig språket. Men förjäkligt när barnen tvingas flytta för att bostaden bara är tillfällig.

  Jag lever inte i nån låtsasvärld med skygglappar som vänstern gör och försöker inbilla andra att det funkar bra! Dom är mina barns vänner, mina grannar, mina kollegor. Till skillnad från många röda vänner jag har som bor i villaområden och sitter på nätet och "diskuterar" vad gör dom mer än det? Inget.


  Hur kommer det sig att du kritiserar vänstern/röda vänner för att inte göra nåt, när du själv inte gör något? Varför frånsäger du dig ansvar för något du ser som ett samhällsproblem?

  Varför vill du inte att det ska komma hit mer folk- om jag tolkar dig rätt i att du inte vill det även om det skulle fungera bättre?

  Vården i Stockholm styrs väl till stor del av högerpartier?

  Visst är det kraftig bostadsbrist som den växande storstad det är, men det är också en av de rikaste kommunerna.
 • Anonym (K)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:33 #119
  Anonym (Halleluja) skrev 2020-08-17 09:04:53 följande:

  Liberalerna ligger under spärren och lär så förbli så därav är en röst på dom samma sak som blank svårare än så är det icke sen vore det bättre att våga se sanningen och rösta därefter men det lär väl icke inträffa


  Sanningen?
 • Anonym (K)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:34 #120 -2
  Anonym (U) skrev 2020-08-17 11:20:15 följande:

  Du kan ju rösta blankt. Du måste inte stödja partier som vill ÖKA invandringen.


  Jag tycker inte det är någon katastrof med invandringen. Jag håller inte med något parti till 100% men L håller jag med om mest.
 • Mån 17 aug 2020 11:36 #121
  Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 14:38:51 följande:

  Så anledningen till invandringen beror på att vi senare i framtiden kan få hjälp?

  DU tror att människor ifrån andra länder skulle acceptera oss? Ja, människor skulle acceptera oss oavsett om vi hade invandringen eller inte. Om Sverige skulle hamna i krig och vi själva var flyktingar så skulle det finnas länder som skulle ta emot oss. Den hjälpen får vi även om vi har invandringen.

  Jag begriper inte varför vi inte kan hjälpa dem människor som bor här. Varför ta in mängder av invandring och samtidigt märkts det på statitiken att majroteten av människor med invandrar bakgrund begår mängder av brott.


  Så vi ska ta hjälp men inte hjälpa andra?

  Majoriteten av de med invandrarbakrund begår brott? Enligt vilken källa? Låter som att du har missuppfattat något.
 • Anonym (Halle­luja)
  Visa endast
  Mån 17 aug 2020 11:37 #122 +1
  Anonym ((R)ealist) skrev 2020-08-17 09:47:14 följande:
  Det löser man med hjälp av utländsk arbetskraft:
  www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vardforetag-anstaller-filippinska-sjukskoterskor

  Flyktingarna behöver närmare tio år för att komma igång och arbeta.
  www.svensktnaringsliv.se/fragor/enkla-jobb/nio-ar-for-att-fa-ett-jobb_666070.html

  Varför är det så stor skillnad mellan vilka som jobbar och de som inte gör det?

  Dessutom är det inte så lämpligt att ösa in personal som inte kan språket på äldreboendena:
  www.svt.se/nyheter/sprakproblem-pa-landets-aldreboenden
  Tack det är sanningen och det blir inga inkomster enbart utgifter men det är väl någon som ska vilja ha mera uppdaterad information på källor för att förstå även detta
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll