Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför röstar man fortfarande för invandringen?

  Sön 16 aug 2020 13:18 Läst 0 gånger Totalt 944 svar
  Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 13:18 -4 +14
  Detta är ingen som helst rasist tråd! Här följer vi fortfarande reglerna. Men jag tycker det är viktigt att våga ställa frågan. Man kan lära sig av varandra!

  Du som röstar och tycker det är bra med invandringen. Tycker inte du att det har spårat ur. Tycker inte du att det sker mängder av brott.

  Ja, många arbetar och sköter sig. Men problemet är att brottsligheten ökar och statiken visar att det är mest människor med invandrarbakgrund som oftast sitter på anstalten.

  Tycker du ändå inte att det finns något mönster. Varför röstar du i sådan fall fortfarande för mer invandringen? Vore det inte en god idé att fokusera på de som bor här. Antaslten har blivit fulla och med taken på vad statiktiken visar, så beror det återigen på människor med invandrarbakgrund som spårar ur.

  På 60-70-talet var det betydligt mycket mer tryggare. Tycker inte du det finns något mönster? Varför röstar man fortfarande för att fler invandrare som kommer in i detta land?

  Det har dessvärre blivit ett katastrof land och jag själv är född 93. Jag minns början av 00-talet hur lugnt och fint det var i mitt område. Idag i det området som jag växte upp i är stämplad som utsatt område. Och majroteten som bor där är människor med invandrarbakgrund. Mängder av områden som justär utsatt område, så bor det mest människor med invandrarbakgrund.

  Jag kan tänka mig i jämförelse med att om man är uppväxt i Sveriges 60-70 tal. Så måste man ha sett det vackra och lugna landet. Självfallet fanns det oroligheter. Men inte lika mycket explosioner, skottlossningar och massa annat som är obehagligt.

  Du får gärna tala om vad du tycker är bra med fortsatt invandring. Självklart så arbetar många och gör rätt för sig. Men om vi stoppade invandringen. Så skulle inte anstalten varit fulla. Brottsligheten skulle inte vara så katastrofalt högt. Och nej, invandrare tar inte arbeten som ''Ingen annan vill ha''. Vi har gott med folk som vill och kan jobba. Dessutom skulle landet tjäna mängder på att inte ha det så oroligt och stökigt. Så även om det fanns ''små'' mängder av medborgare som jobbade på dessa arbeten som ''Ingen annan vill ha'' Så skulle brottsligheten ändå inte vara så hög = Trygghet, välmående och roligare att befinna sig ute m.m.

  Jag personligen har velat ta mig kvällspromenader, men backat undan och vandrat runt i min bostad just för den oroligheten som existerar. Det är ingen skämt om att samhället är katastrofalt och det är människor med invandrarbakgrund som gör dem flesta olagliga gärningar.

  Som  jag skrev i början av tråden. Detta är ingen rasistisk tråd. Ni får dela era åsikter, men gör det med respekterade ton. Det gäller även dem människor som tycker att tråden är idiotisk. Jag ställer frågor för att veta. Tillsammans kan vi lära av oss varandra. Jag kanske lär mig och får veta mer av saker och ting. Så ha en respekterade ton mot varandra, så kommer vi nog veta en hel del!
  TACK!

  Jag är ingen RASIST!
 • Anonym (I)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 13:54 #11
  Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:37:06 följande:

  Det är hur jag ser på rasism. Jag ser mig själv definitivt inte som rasist.

  Vad försöker du säga? Se om jag ändå är en rasist?

  Vad tycker du om invandringen som sker i Sverige och brottsligheten?[/quo

  [quote=80588180][quote-nick]Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:37:06 följande:[/quote-nick]Det är hur jag ser på rasism. Jag ser mig själv definitivt inte som rasist.

  Vad försöker du säga? Se om jag ändå är en rasist?

  Vad tycker du om invandringen som sker i Sverige och brottsligheten?


  Vad jag tycker om invandring och brottslighet är en helt annan fråga än definition av rasism. Men det är du som betonar att du inte är rasist och då är det rimligt att veta vad du menar med rasism. I synnerhet då du har en egen definition som inte stämmer överens med den gängse. Att diskriminera eller behandla andra olika beroende på härkomst/etnicitet är också rasism. Håller du med om detta?
 • Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 13:55 #12
  Anonym (Q) skrev 2020-08-16 13:41:27 följande:

  Ts, gå inte i fällan. Svara bara på ämnen som är topic.

  Det finns en hel armé därute som svamlar bort trådar.


  Detta är nog en god idé. Men samtidigt tänker jag att om man förklarar för sig så kanske tråden hamnar på topic ifrån personen som försökte ''styra'' tråden. Å andra sidan kanske det ändå är en saboterare som försöker låsa tråden.

  Så du kan nog ha en poäng som jag kanske väljer att följa rådet ändå. Tack!
 • Sön 16 aug 2020 13:59 #13
  Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:42:49 följande:

  Jo, tyvärr så är det som så att i Sverige så kan man inte prata öppet om detta. Det anses rasistisk och något som väcker starka känslor hos många. Det kan även bli konsekvenser om man har åsikter som väcker känslor. T.ex så kanske man inte blir välkommen i alla evenemang eller till och med inte får det jobbet man vill ha, om man har varit öppen och gjort sig känd till att tycka såhär t.ex.

  Så just i denna punkt kan det ta lite längre tid att vara mer öppen om detta. Jag vet att det kan kännas väldigt tungt med att lyssna om detta. Men att ställa frågan anonymt och faktiskt få höra vad andra som tycker att invandringen är bra och bör fortsätta och höra deras tankar är nog viktigt. Man kan nog lära sig av varandra och så kanske det finns saker som jag inte har tänkt på men som andra har märkt för länge sedan o.s.v. Det kan bli väldigt spännande om tråden håller sig till reglerna så som att inte skrika och skälla på varandra.

  Första anklagan, skrev du? Vart noterade du det, för jag tyckte inte att jag blivit anklagan än

  Tack för din vänliga inlägg!


  Tror det var mitt inlägg som sågs som anklagan. Det var det inte. Tycker mer att när någon säger "obs, jag är inte rasist" vill jag veta vad personen anser vara rasism, så man slipper riskera att tala förbi varandra för man har olika idéer om vad rasism är.

  Sen tycker jag för den skull inte att folk har rätt till egna definitioner av rasism, men jag ser hur definitionen skalas ned för att passa folk som kanske inte hatar med passion, bara föraktar lite smått och ber därför folk att stipulera.
 • Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:02 #14
  Anonym (I) skrev 2020-08-16 13:54:23 följande:
  Vad jag tycker om invandring och brottslighet är en helt annan fråga än definition av rasism. Men det är du som betonar att du inte är rasist och då är det rimligt att veta vad du menar med rasism. I synnerhet då du har en egen definition som inte stämmer överens med den gängse. Att diskriminera eller behandla andra olika beroende på härkomst/etnicitet är också rasism. Håller du med om detta?

  Du får gärna läsa mitt inlägg som är precis ovanför ditt. Där skrev jag om fördomar och diskriminering. Jag skrev bl.a att det hör väl ändå till känslor.

  Om man behandlar någon illa på grund av etnicitet så beror det på grund av hat & ilska. Men som sagt. Läs inlägget #10.

  TACK!

 • Anonym (h)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:03 #15

  Så varför är det fullt av invandrare i vård/omsorg/städ/taxi/liknande om det finns "svenskar" som vill?


   


  Världen är hårdare idag även om mycket har förbättras. Jag är lika rädd för gäng ute varesig vilket hudfärg de har. Som om vita män aldrig har gått över mina gränser...

 • Anonym (nec spe, nec metu)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:04 #16 -3

  För att SD är så hjärndöda i snitt så jag kräks varje gång jag ser nya tidningsrubriker om deras valda representanters kriminalitet och osmakliga beteende mot kvinnor.

  En vän till mig har även personlig erfarenhet av trakasserier och hot från SD:s valarbetare mitt bland valstugorna.

  Så stick och brinn era gödselhövven!
  Den dan SD är i regeringsställning är det jag som startar motståndsrörelsen.

  f.d. borgare

 • Anonym (h)
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:05 #17

  Om du inte kan med att någon vill att du definierar hur du tolkar ett ord utan att börja diskutera denne över huvudet med en annan... Är det en bra ton i tråden?

 • Sön 16 aug 2020 14:09 #18 -2 +3
  Anonym (Ingen rasist. Ingen rasist tråd!) skrev 2020-08-16 13:30:59 följande:
  Att man hatar en annan eller fler folkgrupper.


  Jag hatar inte stockholmare. Däremot tycker jag att stockholmare är egenkära snobbar som ser ned på andra.
  Ser du något fel på mitt resonemang? Jag hatar inte män, men jag vet att män är lite mer korkade och gnälliga än kvinnor. Något fel på det resonemanget? Din syn på vad rasism är verkar lite naiv.

  För att svara på din fråga: Extremt få människor röstar för en ökad invandring. Man röstar för solidaritet med sjuka människor, för lägre skatter, för att sätta miljön högst i alla prioriteringar eller kanske för att stärka rollen inom EU. Om man då har en eller flera frågor man brinner för, så kan det hända att det parti man röstar på inte har exakt samma åsikter som en själv i vissa frågor.

  Kanske jag röstar på Mp fast jag inte helt gillar deras landsbygspolitik eller på L fast jag tycker de har fel i skolfrågan.

  Jag har aldrig röstat för en ökad invandring. Däremot har jag röstat för solidaritet med svagare grupper som sjuka, fattiga, gamla, hemlösa - och flyktingar. Det kommer jag att fortsätta med.
 • Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:12 #19 +1
  Anonym (h) skrev 2020-08-16 14:03:45 följande:

  Så varför är det fullt av invandrare i vård/omsorg/städ/taxi/liknande om det finns "svenskar" som vill?


   


  Världen är hårdare idag även om mycket har förbättras. Jag är lika rädd för gäng ute varesig vilket hudfärg de har. Som om vita män aldrig har gått över mina gränser...


  Så för att få vita män gör dumheter så skall man ta in fler människor som kan göra dumheter så att brottsligheten ökas? Jag sa aldrig att den människan med vit hudfärg aldrig gjort något fel. Jag sa att majroteten är människor med invandrar bakgrund begår brott.
  Anonym (nec spe, nec metu) skrev 2020-08-16 14:04:27 följande:

  För att SD är så hjärndöda i snitt så jag kräks varje gång jag ser nya tidningsrubriker om deras valda representanters kriminalitet och osmakliga beteende mot kvinnor.

  En vän till mig har även personlig erfarenhet av trakasserier och hot från SD:s valarbetare mitt bland valstugorna.

  Så stick och brinn era gödselhövven!
  Den dan SD är i regeringsställning är det jag som startar motståndsrörelsen.

  f.d. borgare


  Vad är din erfarenhet av människor med invandrarbakgrund? Hur tycker du det är i samhället med människor med invandrarbakgrund?
  Anonym (h) skrev 2020-08-16 14:05:12 följande:

  Om du inte kan med att någon vill att du definierar hur du tolkar ett ord utan att börja diskutera denne över huvudet med en annan... Är det en bra ton i tråden?  Jag har ju definerat ordet och talat om vad jag anser vad ordet rasism betyder för mig. Du får helt enkelt läsa vad jag tidigare har skrivit. Jag har inte heller pratat över huvudet på någon utan försökt besvara alla i tråden.

 • Anonym (Ingen rasist­. Ingen rasist tråd!) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 16 aug 2020 14:15 #20
  Anonym (I) skrev 2020-08-16 13:54:23 följande:
  Vad jag tycker om invandring och brottslighet är en helt annan fråga än definition av rasism.
  Anledningen till varför jag frågade dig om invandring och brottslighet är för att trådens centrala fråga består av det. Jag tyckte att mitt inlägg besvarade dig vad jag tyckte om rasism och därför klev jag in i den frågan.

  Jag har skrivit till dig vad jag tycker och tänker om begreppet rasism.


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll