Inlägg från: babybel95 |Visa alla inlägg
  • babybel95

    En resa mot graviditet

    Hej! Idag tog vi steget och tog ut min spiral hos barnmorskan och därmed startar resan mot graviditet. Vi tänker egentligen inte ?aktivt? försöka med äl-tester osv utan köra på som vanligt och ta det som det kommer. Har rätt mycket sex vanligtvis så någon gång tar det sig förhoppningsvis. (Hur vi kommer hålla det där med att inte aktivt försöka pricka och så återstår dock att se???? jag är då rätt ivrig av mig så fick jag önska hade jag blivit gravid redan imorgon.)

    Det vore dock roligt att följas åt om någon påbörjar samma resa eller så. Oavsett tidigare p-medel och om ni aktivt ska försöka eller ej. Alltid kul att ha någon att dela sina tankar och funderingar med (och förhoppningsvis att man plussar inom en snar framtid????) .

  • Svar på tråden En resa mot graviditet
  • babybel95

    Kul med svar! Hoppas vi kan följa varandras resor!

    Jag känner redan nu att det blir svårt att hålla sig att inte aktivt försöka. Jag har dessutom en otrolig rädsla för att inte kunna bli med barn (har inga grunder för rädslan) så också för den sakens skull skulle det varit skönt att kanske ha lite koll... men samtidigt känns det lite stressande..

  • babybel95
    Msofie skrev 2020-08-18 15:40:51 följande:

    Har du någon koll över sin cykel, hur lång den generellt brukar vara och när i cyklen du brukar få ägglossning? : )


    Har haft regelbunden mens hela tiden med spiralen så har loggat detta i appen Flo, så har någorlunda koll på ägglossningen så sätt. Sen är det ju det där med spiral att man är ju osäker om mensen varit triggad av ägglossning eller om det var hormoner. Så om cykeln är normal är ju en annan femma :D fick mens samma stund jag klev in på mottagningen igår och med detta borde jag ha äl runt ca 23-30/8... funderar på att ta ett test då kanske också för att se att cykeln återgått till det normala :)

    Är det nu du börjar att försöka pricka äl eller har ni haft koll sen tidigare?
  • babybel95
    Hmathildasj skrev 2020-08-18 13:35:18 följande:

    Slutade med ppiller i torsdags och fick igår typ "pillermens" så väntar på att den tar slut så ska vi försöka ????


    Dålig koll, hur funkar det med ppiller? Är man fertil så fort man slutar?:)
  • babybel95
    Msofie skrev 2020-08-18 16:29:24 följande:

    Vad skönt att mensen ändå verkar regelbunden! Jag har aldrig egentligen haft koll på min cykel. De tre första månaderna av försök hade vi mer sex kring 14 dagar efter mens, då jag trodde att min ÄL var där. Då min mens alltid var sen och jag inte förstod varför började jag ta ÄL test. Fick tydliga stegringar, slutade då ta ÄL test och hade sex. Likt väl så kom mensen ändå sent haha.

    Idag vet jag att min ÄL är mellan cykeldag 16 - 27, så de är en rätt lång period där den kan komma. Vet även att mina cykler ofta visar flera stegringar på ÄL test, då kroppen kanske inte lyckas släppa ett ägg vid första försöket. Har därför börjat tempa för att komma underfund med när ägget faktiskt släpps.

    Inte en helt enkel historia att klura ut med andra ord! Då jag och min fästman inte egentligen är sugna mer än en gång i veckan funkar det med andra ord inte för oss att ta det som de kommer, då sannolikheten att vi spontant träffar ÄL är rätt liten. Skulle jag haft en vanlig cykel på 28 dagar, och vi hade av oss själva haft sex 2-3 gånger i veckan, hade jag inte känt ett behov av att ha sån stenkoll som jag behöver ha. Alla är olika!


    Ja, men tänk så olika man kan vara. Och jag förstår precis att du har stenkoll. I vårat fall är det ju så att vi har sex i snitt varannan dag vanligtvis så chansen är ganska stor kan man tycka för att pricka rätt. Men det finns ju inga garantier med något och andra sidan...

    Har du några barn sedan innan?

    Känner du att det funkar för er att medvetet ha sex vid äl? Jag är så rädd att det kommer döda vårat sexliv om vi medvetet ska pricka rätt datum.

    Spännande att följa din resa! Hoppas på ett plus för dig snart!!
  • babybel95
    Limeblad skrev 2020-08-18 16:39:53 följande:

    Slutade med p-piller för en dryg månad sen och väntar nu på första mensen. Har inte börjat försöka än (avvaktar någon cykel) men har börjat med natural cycles som säger att jag haft ägglossning men vågar knappt tro det. Har aldrig haft koll på min cykel som alltid varit oregelbunden. Är också en sån som tror att jag inte är fertil.


    Limeblad skrev 2020-08-18 16:42:38 följande:

    Vissa får ägglossning direkt och för andra kan det dröja flera månader.


    Hur länge har du använt NC? Hört att det tar tid innan den lär sig läsa kroppen helt rätt.. kan det vara det som spökar då tro? Hoppas hoppas att det var din ägglossning såklart men bara en tanke.

    Är du som jag som tror så ur tomma intet?

    Antar att det är som med alla p-medel att det är väldigt olika då..
  • babybel95
    Hmathildasj skrev 2020-08-18 17:13:01 följande:

    När jag väntade mitt första barn så gick det på första försöket efter jag slutat med ppiller. Och när jag väntade mitt andra barn gick det på tredje försöket (fick ingen mens imellan) efter ppiller. Så tror de är väldigt olika.


    Okej, spännande ändå hur kroppen fungerar och hur olika det kan vara!

    Har du koll på din cykel eller tänker du också lite att det kommer när det kommer ?
  • babybel95
    Nessie84 skrev 2020-08-18 07:05:23 följande:

    Åh så spännande. Har själv tid bokad idag för att ta ut min spiral ??


    Men vad kul! Hoppas vi kan följa varandra på den fantastiska resan.

    Hur tänker du angående försök? Har du koll på cykeln eller tänker du som jag?

    Har du barn sen innan?
  • babybel95
    Msofie skrev 2020-08-18 18:11:27 följande:

    Vi har inga barn sedan tidigare utan försöker för vårt första nu. Har ni några?

    Faktiskt har denna processen på många sätt gjort vårt sexliv bättre haha, vilket nog är väldigt ovanligt! Vi är inte super sexuella av oss och prioriterar lätt annat. Men nu när vi medvetet försökt ha mer sex så har vi båda blivit mer sugna än tidigare, provat nya grejer mm. Tänker att man får försöka glömma varför man har sex o bara försöka göra sexet nice!


    Okej, samma här. Inga barn sedan innan någon av oss så försöker på vårat första. :)

    Men vad kul att läsa, man inbillar sig ju att det ska vara helt tvärt om konstigt nog. Nog därför jag varit rädd för det också men verkligen kul att höra annat. Det handlar nog om inställning precis som du säger. :)
  • babybel95
    Msofie skrev 2020-08-18 18:54:30 följande:
    Jag har BIM om fyra dagar, på lördag, på min 25års dag. Antingen kan de bli en väldigt fin födelsedag eller en väldigt dålig en! Vi får se, har lite svårt att hålla hoppet uppe just nu, de har ju aldrig varit något annat än negativt liksom.

    Spännande att du har ÄL snart, det var så pirrigt första månaden för oss!
    Då är vi i samma ålder, fyllde 25 i början på augusti, kul! Grattis i förskott! Håller tummarna för er och att ni plussar. Men förstår att det är svårt att vara positiv när man försöker och det inte blir något. Men det ör ju en hel vetenskap att bli gravid, många faktorer som påverkar m.m. så man ska inte ge upp. Om inte annat kanske positiva tankar hjälper till på traven? 

    Ja, känner mig verkligen helt pirrig. Nu har jag inte berättat för sambon om när min beräknade äl är, han har påtalat att han är rädd för att få prestationsångest när han vet. Så lite tråkigt att inte dela med sig av det kanske, men kanske gör det han mer avslappnad vilket gör chanserna större? Hoppas Glad
Svar på tråden En resa mot graviditet