Inlägg från: yumeyo |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Mycket frågor vid graviditet

    Det du bör fråga dig är hur väl du känner den här mannen och hur han kommer vara som förälder. Våga ställa jobbiga frågor till honom för att ta reda på det.

    Om det inte funkar mellan er i långa loppet, kan/vill du vara ensamstående? Kommer ni kunna ha en bra nog relation för att samarbeta som föräldrar så barnet får en stabil uppfostran? Hur ser övrigt kontaktnät ut? Barnvakt då och då är viktigt för att orka vara förälder och är en trygghet om du eller partnern blir sjuk eller skadad.

    Sedan kommer såklart personlig uppfyllelse. Som par är det enklare att klara utbildning med små barn men om du är själv har du mycket lägre inkomst och tid att studera på vilket kommer kräva extremt mycket mer av dig. Om du inte klarar studier med barn kommer du vara nöjd med låginkomstjobb i flera år?

    Tid för dig själv, häng med kompisar och uteliv blir också icke-existent. Vissa bryr sig inte alls om sånt men du kommer förlora vänner om du skaffar barn ung eftersom kompisarna plötsligt blir barnsliga i ens ögon och andra vill mest festa och då passar inte en mamma in längre.

    Det är svåra och tråkiga frågor men du är skyldig dig själv att välja det som kommer göra dig lyckligast långsiktigt. Om att skaffa detta barn är det valet så klarar du resten, men om det inte är det så är det också okej. Skriver inte heller för att jag är gammal och bitter utan för att jag själv var 19 och har tänkt igenom allt detta många gånger och även fått uppleva det mesta av det.

Svar på tråden Mycket frågor vid graviditet