• Baconpie

    BIM September Första barnet

    Hej,

    Startar nu upp en ny tråd för BIM September för alla oss som försöker med första barnet. Fyll gärna på i listan med ålder och BIM. 

    Håller tummarna för att september blir månaden då vi alla får vårt efterlängtade plus, och om inte så får vi åtminstone sällskap på vägen.

  • Svar på tråden BIM September Första barnet
  • Baconpie
    Link92 skrev 2020-08-27 07:32:30 följande:

    Hej på er! Kul med en ny sån här tråd. Vet inte var jag ska tro om bim, borde ha ÄL idag men alla test har varit i princip blanka och min temperatur är fortsatt låg.. borde ha BIM runt 10-12/9 men vi får se...

    Det drygaste är att vi fått starta vår fertilitetsutredning nu (försökt i ca 14 månader/cykler) och de har bokat in mig på blodprov tisdag och torsdag nästa vecka. Proven ska tas en vecka efter ÄL så den måste verkligen komma igång nu :/ när jag ringde och frågade om det nu när ÄL verkar bli sen sa bm bara att "vi kör som planerat så får vi se vad det ger". Känns lite ovärt, det borde ju vara bättre att jag går och tar blodprov när jag vet att det är sju dagar efter ÄL. Någon som gjort de här prov en?


    Åh nej vad jobbigt att behöva ha den tidspressen. Förstår att du vill ha det så exakt som möjligt, så hade jag med resonerat. Speciellt när man läst hur stor skillnad det kan vara när proven tas med fel timing.
  • Baconpie

    Haft några deppiga dagar då jag fick liten LH-stegring enligt plan, men det blev aldrig mer än 0,4 ungefär och alltså aldrig ett positivt ÄL-test. Suck! Idag gick dock tempen upp, så kanske jag ägglossat ändå. Känns högst oklart. Började med inositol förra veckan, kanske har det hämmat LH på något sätt? Vi hann iaf få till det två gånger när jag trodde att ÄL var på g, men sen gav jag upp och blev besviken på kroppen.

  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-09-02 22:26:58 följande:

    Tempen indikerar ju absolut att äl varit!!! Du fick nog en snabb peak! Tippar på äl den 31 augusti! Så då fick ni ju till det fint före äl


    Hoppas!! Brukar ha peak i ca 24 h, men har bara tagit ÄL-tester i 4-5 cykler. Kan det variera för dig?
  • Baconpie

    En till som går och väntar. Är på ÄL+6 idag. Hade lite molvärkar igår, men inget idag. Kommer nog inte kunna hålla mig från att testa nästa helg.

  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-09-05 16:16:16 följande:

    Spolningen är på måndag, så får väl uppdatera dig därefter

    Jag tycker absolut att det är läge för er att kontakta klinik för utredning. 1,5 år med oskyddat sex är tillräckligt länge för att ni ska få tid för utredning. Vad tråkigt att ni försökt så länge :-/ Behöver ju egentligen inte vara något fel på nån av er, men det är ju lätt att få negativa tankar, att felet är hos en själv

    Själv känner jag att det blir skönt att få veta, om det finns några tydliga orsaker till att vi inte blir gravida. Sen behövs ju en utredning för att det ska bli aktuellt med behandling eller IVF. Och allt tar ju sån lång tid när man längtar så rysligt <3


    Hur gick det idag Jenzia?
  • Baconpie

    Idag dök tempen för mig, och jag har spottings och molvärk. Mensen på ingång, skulle tro att den kommer i morgon. Tidigare än beräknat, men mina cykler verkar ha blivit ca 5 dagar kortare sen jag slutade med kaffe och började boosta med d-vitamin. Känner mig ledsen och besviken, vill bara att det ska funka för oss. Längtar så mycket, men känner hopplöshet. suck! Nåja, bryta ihop och komma igen. Nytt försök om några veckor.

  • Baconpie
    Stickling skrev 2020-09-12 16:54:40 följande:
    Usch så tråkigt :( Så förståeligt att du blir besviken och ledsen. Skickar en kram <3 Hoppas att du kan hitta ny ork när du är redo. Men säkert bra att du låter känslorna komma och tillåter dig att vara ledsen.

    Får jag fråga om det där med tempen? Du behöver såklart inte svara om du inte orkar. Men fick du en stor dipp i temperatur, eller en mindre skiftning? Vet inte hur mycket tempen kan pendla upp och ner om man väl lyckas bli gravid, håller den sig relativt hög och stabil då eller hur funkar det?

    Tack för tröst! Jag tillåter mig att vara ledsen nu i början av mensen, men det brukar alltid kännas bättre så fort mensen är över. 


    Jag använder en app för att hålla koll, och den har min "baslinje" över tid. Tempen har gått ned nästan 0,4 grader, vilket är ganska mycket. Det kan variera lite mellan dagarna, men då kring 0,1 bara. Jag brukar alltid få en sådan sänkning dagen innan mens. Tempen går upp med lika mycket så fort jag ägglossat. Gillar att hålla koll på temperaturen, det ger mig bra koll! 

  • Baconpie
    Stickling skrev 2020-09-12 19:20:24 följande:

    Det låter bra. Mensen blir ju en daglig påminnelse om att det inte lyckats. Skönt om det brukar kännas bättre när den är över. Hoppas dagarna går fort!

    Aha, då är jag med. Jag använder NC, men tycker att min temp pendlar ganska mycket. Skönt ändå om du har hittat en någorlunda regelbundenhet och kan ha koll på din cykel, även om det förstås inte var kul med tempaänkningen idag.


    Jag fick aldrig till någon rimlig tempkurva när jag mätte i munnen, men sen jag började mäta vaginalt så är det en helt annat tillförlitlighet. Tips om du inte redan gör så.
  • Baconpie
    Mikkans skrev 2020-09-12 21:38:38 följande:

    Vilken typ av termometer? En sån för munhåla?


    Jag använder särskild termometer för syftet, min är från babyplan. Ska helst mäta två decimaler.
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-09-12 22:18:47 följande:

    Förstår dig så mycket! <3 Låter ändå som det håller på att hända saker i din kropp, tidigare ägglossning och du boostar kroppen med det den behöver ha för att vara så fertil som möjligt! Tänk på att det du gör nu påverkar dina ägg om tre cykler, så fortsatt med alla bra saker. Stor kram!


    Tack för snälla ord och tröst. Betyder så mycket att veta att vi är flera som kämpar. Tycker aldrig jag hör någon säga att de försökte långe, alla verkar bli gravid så himla fort. Försöker tänka på det där med 3 cykler, nästa ÄL bör jag ha ännu mer prima äggskörd än denna.

    Hur går det för dig? Kändes ÄL något annorlunda efter spolning?
Svar på tråden BIM September Första barnet