Inlägg från: Morran78 |Visa alla inlägg
  • Morran78

    Någom mer 40+ som är gravid med bf mars/april 21

    Jag är gravid med mitt 5:e barn, bf runt 20 mars, fyller 41 i år. Har gjort två vul, ett senast nu i veckan som visade på en sprattlig bebis.

    Idag gjorde jag nipt och på onsdag ska jag göra kub. Jag är så tveksam till kub, vill göra själva ultraljudet, men jag vet ju redan nu att siffrorna med stor sannolikhet blir dålig pga min ålder, och jag har dessutom gjort nipt. Senast jag gjorde kub var för nästan 8 år sen och då fick jag 1:750 nånting vilket jag tyckte var jättedåligt och som förstörde mycket för mig. Nu vet jag att jag kommer få sämre. Hur tänker ni med kub? Min barnmorska vill att jag gör det, men egentligen vill jag inte. Känns som ett trubbigt verktyg?

  • Morran78

    Nipt ger säkrare svar och är det man går vidare med efter kub. Visar nipt dåligt då erbjuds man fostervattenprov. Det är så jag förstått det. Jag betalade dock själv för nipt och har alltså gjort det före kub, men kommer inte hinna få svaret innan jag gör kub. Jag tvekar kring kub eftersom jag redan "gått förbi" det i och med nipt. Å andra sidan vill jag göra det ultraljud som man får i kub.

    Ja ja det är redan inbokat och jag antar att jag kommer göra det. Och visar det dåligt så har jag ju redan gjort nipt så får jag se vad det visar...

  • Morran78

    Ska bara uppdatera lite! Gjorde kub idag och det gick jättebra. Bebisen sprattlade och sparkade. Hon sa att jag hade låg risk när hon gjort själva uträkningen och hon frågade om jag ville veta siffrorna eller om det räckte med att veta att risken var låg. Jag sa att jag inte ville veta siffrorna utan om de är över 200 är jag nöjd och det var det, det såg bra ut sa hon. Är glad att jag inte bad om siffrorna. Känns jättebra nu,

Svar på tråden Någom mer 40+ som är gravid med bf mars/april 21