• Anonym (TS)

    Dejt som ljuger om sin bostad?

    Träffade en kille i juni via en sida på nätet. Vi bor inte i samma stad utan tar ca 45 minuter att åka med tåg.

    Första gångerna sågs vi i staden där han bor men då åkte jag hem på kvällen sen har vi bara setts i staden där jag bor och han har sovit över.

    Varje gång jag föreslår att vi kanske kan träffas hemma hos honom har han pratat bort det. Han berättade på första dejten att hon bor i en 2:a i område x och gjort det i 2 år.

    Nu gjorde jag en sökning på hans namn på merinfo.se och då verkar han stå skriven på en bostadsrätt med vilket skulle kunna vara hans föräldrar i ett helt annat område än han sagt till mig men staden stämmer.

    Sen detta att han pratat bort varje gång jag föreslagit att vi kanske skulle ses hemma hos honom.

    Vi har setts 8 gånger nu och känns som detta skulle kunna bli något seriöst men hur ska jag ta upp detta och fråga om hans boende?

  • Svar på tråden Dejt som ljuger om sin bostad?
  • Anonym (Inte smart)

    Han är inte speciellt smart när han ljuger om något som är så simpelt att kolla upp på nätet. Och om han av någon anldning inte är skriven där han bor borde han berättat det.


    Eller förresten, det skulle kunna finnas en förklaring kom jag på just nu i skrivande stund. "Föräldrarna" skulle kunna vara grannar som har skrivit sig på fel lägnhet. JAg hade en bekant om hade ofrivilliga "inneboende" som hon fick kämpa med både bostadrättsföening och skatteverket för at bli av med.  Fast nu skrev du ju att han ljög om område också. Hur som helst känns detta som en långsökt förklaring.

  • Anonym (gg)

    Mitt ex gjorde så tills jag tvingade mig hem till honom. Han ljög inte om område dock, men ville inte ta hem mig.

    Det visade sig att han haft problem med missbruk och psykisk ohälsa, och att lägenheten därför var helt trashad. Dvs den var städad men fylld av påbörjade renoveringar han inte orkat slutföra, tapeten hade rasat ner då värden målat för många lager på gamla tapeter, hål i dörrar. osv

  • Anonym (eee)
    Anonym (D) skrev 2020-08-29 09:56:09 följande:

    Så kan man göra om man har som mål att ge killen mindervärdeskomplex, eller om man tycker att det är en definitiv dealbreaker. Men vill man visa att man tycker att det är okej att han bor kvar hos päronen så är det bättre att inte skratta ut honom för det.
    TS gör givetvis precis som hon vill. Jag menade det inte elakt utan mer som ett sätt att få isen att lossna. Du valde att tolka det som en mobbinggrej. 
  • Anonym (hemmabäst?)

    Kan du fråga rakt ut ifall han bor hos sina föräldrar? Han kanske bor kvar av ekonomiska skäl? Du kan ju säga att han inte behöver skämmas för det :). 

  • BeautifulLiz
    Tecum skrev 2020-08-29 11:20:28 följande:
    Nej, TS måste reda ut detta en gång för alla, annars kommer hon bara gå och undra. Gör som övriga sagt, kräv att få se hans bostad och låt honom inte prata bort dig. Om han vägrar, DÅ är det läge att göra slut.

    Han behöver inte vara en dålig människa för att han bor hemma hos föräldrarna.
    Men nej!
    Att börja kräva saker när man bara setts några gånger skulle iallafall få mig att backa.
  • Anonym (Väggen)

    Man vet aldrig med folk. En vän till mig träffade en kille på en singelträff och det visade sig att han var gift. Jag själv hade ju aldrig tolererat att inte få komma hem till min pojkvän och det visat sig att adressen inte ens stämde. Nåt ligger bakom och det tycker jag ts ska ta reda på. Ärlighet varar längst.

  • Anonym (gg)
    BeautifulLiz skrev 2020-08-29 13:14:18 följande:
    Men nej!
    Att börja kräva saker när man bara setts några gånger skulle iallafall få mig att backa.
    Att man ljuger till synes utan anledning redan från start skulle få mig att backa också...
  • Anonym (gg)
    Anonym (Väggen) skrev 2020-08-29 15:54:43 följande:

    Man vet aldrig med folk. En vän till mig träffade en kille på en singelträff och det visade sig att han var gift. Jag själv hade ju aldrig tolererat att inte få komma hem till min pojkvän och det visat sig att adressen inte ens stämde. Nåt ligger bakom och det tycker jag ts ska ta reda på. Ärlighet varar längst.


    Jag skulle tycka det var lite skrämmande om saker inte stämde och det inte fanns en förklaring.
  • Anonym (M)

    Jag var i en liknande situation en gång och det visade sig till slut att min dejt var gift. 

  • Anonym (Solochvår)

    I dagens DN finns en artikel om Sol-och-vårare. Expertens tips för att avslöja bedragare är att ställa frågor om detaljer och inte acceptera ofullständiga förklaringar. Kan vara bra att ha i bakhuvudet.

Svar på tråden Dejt som ljuger om sin bostad?