• Anonym (B643)

    Varför får inte män vara osäkra?

    Kvinnor är ofta osäkra, kan handla om utseendet, rädda att inte duga åt män, att de är tråkiga, osv.

    Här skulle det vara önskvärt om kvinnor kunde svara på varför män inte får vara osäkra?

  • Svar på tråden Varför får inte män vara osäkra?
  • Anonym (B643)
    Fjäril kär skrev 2020-09-01 08:30:37 följande:

    Exakt vem påstår att män inte får vara osäker?


    Många kvinnor.
  • Anonym (B643)
    Anonym (Biffen) skrev 2020-09-01 08:26:37 följande:

    Könsroller och heteronormen.


    Ja, det är nog så.
  • Anonym (B643)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-01 10:01:21 följande:
    Jag tycker snarare de blir osäkra när omgivningen säger åt dem att allt som hör ihop med manlighet är "toxic" och att kvinnligt beteende är den rätta. Problematiserar man ett visst kön så kommer man få förvirrade människor.
    Varför får inte en man vara osäker om han ska på dejt, noja över sitt utseende, om hans kropp duger, vara rädd att en kvinna ska tycka att han är tråkig, dålig i sängen, osv? Sånt som kvinnor är osäkra över.

    Jag har aldrig hört en kvinna som har förståelse för att man är nervös om man ska på dejt t ex.
    Det enda jag har fått höra från kvinnor är att det är väl inget att vara rädd för, kvinnor gillar självsäkra män, som inte är blyga, som tar för sig.
  • Anonym (B643)
    Anonym (Biffen) skrev 2020-09-01 10:19:07 följande:
    Ja, det blir ju typ en dubbelbestraffning när det man fått lära sig som barn (tex att pojkar inte gråter) plötsligt ifrågasätts. Det ÄR svårt att särskilja vad som är ens personlighet och vad som är beteenden man skaffat för att passa in.

    Ofta blir väl beteendet den egna personlighetens sätt att reagera på omgivningens krav och förväntningar. En man som känner sig osäker reagerar så klart på normen att han inte bör vara det på olika sätt beroende på vem han är i övrigt. Han kan tex bli aggressiv, skylla på kvinnor eller bli självdestruktiv. Eller så skiter han i normen och gråter och ber om hjälp.

    Men den här normkrocken blir inte bättre av att pådyvla generation efter generation att killar är på ett visst sätt. Idén att man är på ett visst sätt baserat på ens kön är giftig. Den ger upphov till så många problem. Om vi visar barnen att alla personlighetstyper är ok, oavsett kön (så länge man är snäll) slipper framtida generationer den här normkrocken. Men ja, det är jobbigt när det man trodde var sant ifrågasätts.
    Man kan se hur svaren skiljer sig om det är en man eller kvinna som startat en tråd.
  • Anonym (B643)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-03 13:25:07 följande:
    I stort alla tjejer jag pratat med säger att det är gulligt, vi har sett exempel i denna tråd med tjejer som säger att de föredrar blyga killar.

    Min bästa väninna som jag känner sen liten är ett praktexempel på hur det man säger och det man väljer är två helt skilda saker, ingen av killarna hon någonsin haft har stämt med det hon säger sig söka i en man.
    Tjejer har sagt till mig att tjejer gillar självsäkra killar, att tjejer inte gillar blyga killar. När de träffat killar som de gillat, då var det SÅ gulligt att han var nervös och blyg.
    De flesta kvinnliga bekanta har sagt en sak, sen gör de tvärtom.
  • Anonym (B643)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-04 10:09:18 följande:
    Nej vi är absolut inte jämlika när det gäller det vi pratar om. Det är fortfarande så att det är mannen som förväntas ragga och kvinnan välja och då slår blyghet väldigt olika. Jag tycker inte könsroller vad gäller detta ändrats så mycket alls och jag är inte så säker på att det någonsin kommer göra, vissa saker sitter djupt rotade i våra instinkter och förändras kanske inte så lätt.
    Precis, jämlikhet vill kvinnor ha. Utom på just det här området.
    Vad tycker kvinnor om män som inte tycker att det är så roligt att alltid behöva ta första steget, som är trötta på det, och kanske helt slutat att göra det?
  • Anonym (B643)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-08 10:03:41 följande:
    Jasså säger du det... då är det förmodligen bara en slump att naturen gjort män kroppar starkare och byggda för att tåla mer fysiska påfrestningar? 

    Tack för att du så tydligt bevisar genus"vetenskapens" uppenbara brister. 
    Kvinnor är mer uthålliga. Räknas det som fysiska påfrestningar? Det tycker jag.
  • Anonym (B643)
    elin1989 skrev 2020-09-11 14:44:17 följande:
    Det där är ju totalt skitsnack. De flesta kvinnor skulle ha full förståelse för att en man kan vara nervös för att gå på dejt. Sen om han sitter där och darrar som ett asplöv kanske det inte är så attraktivt men det är det väl inte om det är kvinnan som gör det heller.
    Jag hittar på?
  • Anonym (B643)
    Anonym (Lite salt) skrev 2020-09-11 16:26:39 följande:
    Du måste ju hitta på eftersom du omöjligt kan veta vad all världens kvinnor tänker.

    Jag är kvinna och har dejtat nervösa män. Tycker det är helt rimligt att de är nervösa, eftersom jag själv är nervös första gången jag träffar nån.
    Jag hörde nog fel då, de sa nåt annat till mig.
Svar på tråden Varför får inte män vara osäkra?