Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Hur delar vi renoveringskostnaderna?

    Grundregeln måste ju som anges ovan vara att ni anpassar kostnaden på renoveringen efter den som har minst pengar. 

    Sedan kan ni ju övergå till att betala in löpande till ett gemensamt konto som ni kan betala sådana saker från och att du då betalar in lite mer varje månad. 

  • Kvittning
    Friger skrev 2020-09-17 07:06:35 följande:

    Du har högre lön. Det är dom sista tusenlapparna som går att spara. Inte dom första.

    Betala större del av renoveringen helt enkelt om din sambo är fattig. Eller så gör du slag i saken och bor ensam. Ska allt i ett förhållandet delas på millimetern så kommer det inte att hålla länge. Det kommer att vara en ständig källa till gräl när förälskelsens dimma lagt sig.

    Var en gång tillsammans med en snål självisk jävel som skulle räkna var enda krona. Ständig källa till gräl. Vem köpte vad i matvarubutiken? Va ta mig fan nästan så att man fick mäta mängden smör man bredde på mackan. Jag dumpade henne så klart. Hon lever fortfarande ensam och barnlös efter det. Själv har jag 6 ungar hemma. Betalar samtliga renoveringar i sin helhet. Har aldrig bråkat med min nuvarande fru om pengar. Vi delar utgifterna efter betalningsförmåga. Båda ska kunna leva ett anständigt liv när allt är betalt.


    Det där beror (enligt mig) också lite på hur länge man varit tillsammans. Jag har lagt några hundratusen mer än min man på våra renoveringar, men det är inget jag skulle gjort när vi först flyttade ihop. Då kanske mer att jag köpte de dyrare möblerna och han de billigare men det där att jag tydligt tar en större kostnad var för mig aktuellt först när vi bott tillsammans i ganska många år. 
Svar på tråden Hur delar vi renoveringskostnaderna?