• Anonym (otrogen)

    Frågan: Har du någon gång varit otrogen?

    Många av de kvinnor jag har dejtat har någon gång under de första månaderna frågat mig ifall jag någon gång har varit otrogen mot någon. Vad är egentligen tanken med att fråga detta? Jag inser självklart att de är av uppfattningen, har man varit det en gång kan man vara det flera gånger. - Men vad är det de förväntar sig leda till? Att de tänker sluta träffa en ifall jag säger ja? Om inte, kommer de ju nu bara gå omkring att oroa sig över detta?

    Till saken hör ju att jag har varit otrogen i tidigare förhållande, någonting som jag dock aldrig berättat för mitt ex, och som jag självklart inte har för avsikt att berätta för en ny partner då det inte berör henne och kommer att leda till osäkerhet från hennes sida. Jag inser inte att otroheten definierar mig som person, men jag gillar ju inte att sättas i en situation där jag behöver ljuga för min nya partner. Självklart kan jag ju säga sanningen, men vill inte bli dömd för någonting längre som hände för länge sedan.

    Fråga till er som har varit otrogna: Skulle ni svara ärligt på frågan?

    Fråga till er som aldrig varit otrogna: Vad skulle ni göra ifall ni fick veta att killen/tjejen ni dejtade tidigare har varit otrogen?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-09-03 16:43
    *"anser inte att otroheten definierar mig som person" skall det stå.

  • Svar på tråden Frågan: Har du någon gång varit otrogen?
  • fjanten

    Jag hade inte ställt den frågan till en ny potentiell partner. Antingen kommer personen ljuga och säga att den inte varit otrogen fast det inte är sant - och hur ska jag avgöra? Eller så kommer personen vara ärlig och säga att den inte varit otrogen - men igen, vet jag att det är sant? Nej. Eller så kommer personen erkänna otrohet, och då kommer ju jag vilja veta exakt alla omständigheter, och det kommer jag till 99,9 % inte få - vad ska jag dra för slutsatser? Jag tror inte att någon är helt ärlig om allt i dejtingstadiet. Det som är sant kanske dessutom är förskönat. ALLA ljuger och överdriver om saker. Jag skulle försöka hitta andra sätt att märka om personen är pålitlig eller inte.

    Jag har aldrig själv varit otrogen, och hade inte frågat någon jag dejtade om det heller.

  • Anonym (jaha)
    Anonym (Ollga) skrev 2020-09-04 13:24:47 följande:
    Betyder det att du är tråkig i sängen, och medveten om det, eftersom du räknar med att bli bedragen igen? Eller har du sån otur att du träffar killar som trots att de har en nymfoman i sängen måste ligga med andra?
    För allt i ett förhållande handlar såklart om hur bra man är i sängen eller ligga öht.
    Är du ung eller bara allmänt porrskadad?
  • Anonym (tjej)

    Jag tror faktiskt att vissa personer är mer benägna att vara otrogna än andra. Jag köper inte att att har man varit det en gång kommer man vara det igen, men händer det i alla förhållanden säger det något.

    Jag själv har varit otrogen flera gånger, och det är jag öppen med. Min sambo vet om, och litar ändå på mig.

    Ska tillägga att jag aldrig haft en affär vid sidan om, eller legat med andra och hållit den hemligt. Det som hänt är att jag i mina tidigare förhållanden tröttnat, tyckt att livet började bli tråkigt, lusten försvann. Och så kom den där killen på nätet eller jobbet som man blev lite förtjust i vilket ledde till hångel och uppbrott direkt efter. Var enkelt att lämna när man efter det visste att det inte var rätt kille man var med.

    Nu kan jag absolut bli sugen på andra, men jag har för mycket att förlora. Min sambo är värd mer och jag vill och hoppas att jag alltid kommer vara trogen.

  • Anonym (K)

    Jag har aldrig varit otrogen men ångrar att jag inte var det i min förra relation.

    Ja, jag berättar ovanstående om en ny frågar.

    Jag dömer ingen för otrohet men hade gärna velat veta omständigheterna om min nya dejt sa att han varit otrogen tidigare. Det är däremot inte min ensak.

  • Anonym (Gubben)

    Jag har vart otrogen.
    Min otrohet var för snart 20 år sen och jag klarade av att leva det dubbelliv jag levde just då.
    Efteråt har jag frågat mig själv varför jag gjorde som jag gjorde, finns inget bra svar.
    Skulle jag kunnat gjort det ogjort skulle jag gjort det, men som ni vet, vi kan inte resa i tiden.
    Min fru har inte en susning om min otrohet och jag kommer aldrig berätta det för henne.

    Nu kommer det värsta.

    Jag älskar min fru, har alltid gjort det, hon är mitt allt.
    Varför i h-vete gjorde jag som jag gjorde, jag vet inte själv.
    Någon jävligt primitiv del i min hjärna tog över och styrde mig är enda svaret.
    Till syvende och sist, det var jag som gjorde det och jag skäms när jag tänker på det.
    Om ngn högre makt sagt, ge mig din högra arm och din otrohet försvinner, då skulle jag gett den högre makten min högra arm direkt.

    Men nu är det som det är, jag har en fru jag älskar och om jag får bestämma kommer jag dö med henne i mina armar, hon är som sagt mitt allt, men varför i h-vete gjorde jag detta, 

    Jag har gjort en hel del dumma saker i mitt liv, men detta är överlägset det dummaste. Ni som läser detta, är i ett förhållande som är schyst, var aldrig otrogen.

    Jag kan nu leva med mitt misstag eller dumhet, men det tog ett bra tag innan jag kunde detta.

  • Anonym (f)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-04 15:11:05 följande:
    Intressant, fast sett från andra sidan så spelar det ju ingen större roll om personen varit otrogen pga yttre faktorer som tex en dålig relation eller bara gjort det för kul. För det säger mig att det är så personen hanterar såna situationer, när personen blir missnöjd med sin relation så är personen hellre otrogen än försöker lösa eventuella problem på andra sätt. Personen kommer bara vara trogen så länge hon är nöjd, men vad händer när hon inte är nöjd? Kan jag lita på henne då?

    En sån person skulle jag inte vilja ha ett förhållande med eftersom jag inte vet om jag kan lita på personen om förhållandet skulle hamna i en svacka som de flesta förhållanden gör då och då.

    PS! Det är ingen kritik, jag bara förklarar hur man ser det från andra sidan.

    Njae, jag håller inte med, eftersom jag nu inte varit otrogen på 20 år. 
  • Jamesdio

    Jag har aldrig varit otrogen. 

    Jag har blivit bedragen av två män. Den första var otrogen mot mig en midsommarafton när jag väntade vårt tredje barn. På något konstigt vänster fick han det till att det var synd om honom och jag fick trösta honom. Och jag förlät och lovade att jag aldrig skulle använda det mot honom. Jag höll det löftet nästan hela tiden, men det fanns där som elefanten i rummet under resten av vårt förhållande. Som han såg till att avsluta efter 19 år och 4 barn genom att vara otrogen en gång till. Han erkände och ville att jag skulle vänta ut att känslorna för henne skulle gå över. Nope sa jag, tack och hej. Hon var för övrigt gift och otrogen hon med. Men de är fortfarande ett par idag efter 10 år.

    Själv gifte jag också mig med min "rebound" som i början berättade hur mycket han avskydde otrohet och lögner. För att nu 10 år senare bedra både mig och sin älskarinna och dra de mest osannolika lögnerna. Så var det med den trovärdigheten.

    Det jag har lärt mig av detta är att man kan inte lita på män. Och det spelar ingen roll om man frågar om de har varit otrogna i tidigare relationer. Hur ska man veta om de ljuger eller talar sanning?

  • Anonym (ingen gång)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-04 01:03:37 följande:
    Lustigt det där...

    Ingen som varit otrogen känner sig definierad av det
    Alla som varit otrogna säger sig ha fått en mer accepterande syn på otrohet

    De flesta som blivit bedragna tycker att otrohet definierar personen som opålitlig
    Ingen som blivit bedragen får en mer accepterande syn på otrohet
    Då kan man resonera som min man. Han är ju ingalunda omedveten om att jag var otrogen den gången då det var honom jag var otrogen med.

    Och han har inte lovat mig livslång kärlek på ett bräde heller, han säger: Jag älskar dig idag, vad som händer sen får vi se. Och samma gäller för mig. Men hittills går det bra.
  • Anonym (Nåja)
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-04 15:17:22 följande:

    Ibland får man tom ta konsekvenserna för andras val. Jag fick ju lära mig leva med konsekvenserna av mitt ex otrohet där jag miste halva tiden med våra barn för att hon fick för sig att vara otrogen...och våra barn fick ju lära sig pendla mellan två hushåll.

    Visst förhållanden kan ju spricka av andra anledningar oxå, men i detta fall var det en direkt konsekvens av hennes otrohet.


    Min partner var otrogen och vi tog oss förbi det. Att du har bestämt dig för att otrohet inte är något du kan hantera i en relation är inte samma sak som en direkt konsekvens av otrohet. Det är vad otrohet innebar i din relation. Ganska många lär sig leva med att ingen är perfekt, men det kan vara bra ändå. Eller kanske till och med bättre att inse att en slipper vara perfekt själv, som i mitt fall. (6 år sen, 10+ är in i relationen.) Klart jag inte är glad över otroheten, men jag är glad över att jag växt enormt i mig själv, och inte längre likställer mitt värde som människa med att vara någons allt.
  • stor grön drake

    Nej, har aldrig varit otrogen.

    Otrohet är en dealbreaker för mig, då jag fått reda på sånt i efterhand om mitt ex. När jag fick veta att min nya kille redan hade flickvän så avbröt jag direkt, innan han fick chans att "lämna henne för mig", vill inte ha med dådan dkit att göra.

    Det handlar om respektlöshet mot den man lever med, vill man ha något snnat än det man har så gör man slut.

Svar på tråden Frågan: Har du någon gång varit otrogen?