• Thu 3 Sep 2020 16:43
    10913 visningar
    177 svar
    177
    10913

    Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare

    I tråden "Pressa ner magen på tjejen under penetration" kommer debatten att handla om den artikel som en barnmorska skrivit, som handlar om att unga kvinnor söker för att sex gör ont. www.svd.se/barnmorskans-larm-unga-pressas-till-hart-sex. Artikeln handlar om att vissa tjejer ställer upp på sex, på hårt sex, samt att sex blivit allt hårdare.

    Några killar kände igen den sexuella jargongen och svarade på detta genom att göra en film.

    "

    "





    Varför har det blivit så här?

    Varför får tjejer ont av sex?

    Har det alltid varit så här?

    Vad har porren för roll?

    Hur ska vi komma till rätta med detta?


    Anyone can hate. It costs to love.
  • Svar på tråden Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare
  • Anonym (Dumt med förbud­)
    Sat 5 Sep 2020 13:08
    #94
    -1
    Mimosa86 skrev 2020-09-05 09:37:42 följande:
    Ja det är föräldrars ansvar på många plan. Men vi kan inte ha kontroll när de tex är i skolan. DÄRFÖR är sådan här debatt otroligt viktiga eftersom det mynnat ut i att många skolor numera har porrfilter. Nu pågår också (äntligen!) debatten att lärare ska utbildas i sexualkunskap där porr ska vara en naturlig del av agendan.

    Det är ju tack vare ifrågasättandet av porren som lösningar uppstår för hur vi ska begränsas ungas introduktion till vålds och kränkande porr.

    Sen är det en plikt att som mamma och pappa prata med sina barn om detta.

    Så jag bollar över frågan till er män som surfar på grova pornografiska inslag, hur förklarar ni för eran dotter att hon inte ska känna press att ha skadligt sex, som gaggig, stryp och analt (som faktiskt blivit väldigt vanligt bland unga)? Hur förklarar ni att hon inte ska accepteras att kallas för slampa och hora av sin pojkvän, bara för att han eller hon sett detta på porr? Hur lyfter ni att vaniljsex med ömhet och respekt är en rättighet hon har rätt att kräva?

    Hur förklarar ni för era söner att det som de och du själv ser på porr inte är verklighet? Hur förklarar ni sex med samvaro, respekt och omtanke för era söner? Hur pratar ni män samtycke med era söner och döttrar?

    För jag vet många mammor som pratar aktivt om detta med sina barn. Har en väninna som ville införa porrfilter på alla datorer och paddor i huset bara för att undvika att tonårsbarnen och deras kompisar surfar in på kanalerna. Gissa vem som var emot detta förslag?, pappan!

    Så förklara för mig hur vi ska ta detta föräldraansvar om papporna inte är med på tåget? Om papporna vägrar ta i den här debatten och ens ifrågasätta skadorna våldsporr faktiskt innebär?

    Over to you
    Återigen, samma sak gäller ju alkohol, finns många ungar som missbrukar alkohol och till och med dör på grund av detta. Man får helt enkelt ta en vettig diskussion med barnen, man ser till att de varken missbrukar alkohol eller porr. Förbud och begränsningar däremot hjälper ingenting utan bara gör saken värre, då konsumerar man sånt i smyg. Barnen får ju ändå tag på alkohol trots åldersgränsen. Och de kommer även förbi ett filter på nätet. Porr ska konsumeras i lagom mängd precis som alkohol, man ska tidigt lära sig att kärlek och porr är två olika saker. Att undvika att prata om ämnet gör bara att man växer upp med fel tankar kring sex. Det finns så många saker som man kan missbruka, förbud är bara en respons som bygger på okunskaper.
  • KlantS­murfen
    Sat 5 Sep 2020 13:25
    #95
    Anonym (H) skrev 2020-09-05 12:06:20 följande: #90
    KlantSmurfen skrev 2020-09-05 11:59:28 följande:

    Länk?


    Du läste inte trådstartens länk va? Det är den länken som hela diskussionen bygger på. Läs om, läs rätt.
    Jo, jag har läst men finns det forskning så går det ju också att ge referenser/länk
    Har du kollat klippet med forskaren som säger att det inte finns någon forskning som stödjer det?
    Har du läst mitt citat som säger samma sak?

  • Sat 5 Sep 2020 14:34
    #98
    -1 +1
    Anonym (H) skrev 2020-09-05 10:44:24 följande:

    Och självklart skyller ännu en man allt på kvinnorna, porren har absoluuuuut ingenting med detta att göra och allt är kvinnornas fel.

    Det är skrämmande hur många män resonerar.


    Läs igen och så ser du att det inte stämmer.

    Hur menar du att män ska kunna hindra kvinnor från att ha sex med idioter som inte kan bete sig mot kvinnor isf?

    Hade man med en trollstav kunnat trolla så alla män kan bete sig hade det varit underbart, men tragiskt nog måste jag förklara för dig att det fungerar inte så i verkligheten.

    Bara för att man ser på film hur någon går runt och skjuter folk åt höger och vänster kommer inte majoriteten börjar göra det. Den lilla bråkdel som gör det är så otroligt liten alla andra fattar att det är film. Samma med porr, den som tror att alla tjejer vill bli på satta i alla hål av 10 killar samtidigt som hon blir stryp/bunden är slut i huvudet.

    Dessa individer är bortom all räddning.

    Om kvinnorna iaf väljer dessa män, tja då får hon väl tala om för denne vad som är ok och inte annars får hon dumpa. Dom gör ett eget val och konsekvenser kommer som ett brev på posten.

    Eller vill du omyndigförklara alla kvinnor så vi män kan välja snälla sex partners åt er?

    En relation är ett samspel mellan två individer.

    Kommunicera är en stor bit i pusslet, klarar man inte av detta faller allt.

    Och hur anser du att det ska lösas.

    Om det är så skrämmande med en logisk och rationell diskussion måste du vara livrädd för mattematik och fysik.
  • Sat 5 Sep 2020 16:58
    #99
    Anonym (Fia) skrev 2020-09-03 19:22:29 följande:

    Som vanligt tjafsande om vilken sorts män kvinnor vill ha som mest är ren bullshit, men det är inte värt att ens försöka bemöta då de som med en dåres envishet vill skylla allt på det tar aldrig någonsin in vad vi kvinnor som aldrig attraherats av den typen säger ändå så lika bra vi lämnar det därhän.

    Däremot känns det lite väl enkelspårigt och navelskådande att dra det till ensamma runkande som knappt får sex bla bla när ämnet det handlar om är unga kvinnor (läs framförallt tonåringar) som knappast är eller ska ha sex med någon som kan kvalificera för det utan unga killar.

    Problemet är inte porr i sig och det är verkligen inget man kan lyckas förbjuda, det är inte praktiskt möjligt. Vuxna människor som kollar på porr är inget större problem än om de gör sig själva beroende men det har man då även eget ansvar över själv. Problemet är att barn tittar på det och i ganska stor utsträckning idag då det är så lätt tillgängligt numera. Långt innan de är i närheten av att vara redo att ha sex (vi pratar lågstadiebarn redan) vilket kraftigt formar ens bild om hur sex går till. Och tjejerna kollar ju också på den för att veta ?hur de ska göra killarna glada? när de är dax, precis som de när jag var liten läste om det i form av noveller i tidningar etc.

    Man kan hävda att våldsfilmer och spel inte enligt forskning påverkar på mycket och att porr då inte kan vara så farligt men den stora skillnaden är att när det gäller allmän interaktion mellan människor så är det något de ser och är del av hela tiden så fiktionen är bara en liten del av intrycken. Det är inte fallet när det kommer till sex, barn ser inte regelbundet vanligt mjukt och respektfullt sex eller har det med sina kompisar redan på dagis etc (av naturliga skäl och inte så att jag tycker det borde ske!) utan porren med sin oftast skeva bild blir den enda källan och upplevelsen under lång tid och formar vad man tror är normalt. Och de jämnåriga de pratar om det med är ju i samma läge och bekräftar därmed bilden.

    Jag tror att det är en extremt farlig utveckling.

    Vuxna har en helt annan möjlighet att inse att det är fiktion då de förhoppningsvis redan fått en grundläggande bild och uppfattning av hur det i mer normalfallet går till (även om det finns saker som pekar på att det inte är oproblematiskt med en hög porrkonsumtion hos vuxna heller)


    Anyone can hate. It costs to love.
  • Sat 5 Sep 2020 17:21
    KlantSmurfen skrev 2020-09-03 22:17:05 följande:

    " Har det alltid varit så här? "

    Går inte att utesluta.

    Lägre mörkertal?

    " Vad har porren för roll? "

    Det kan påverka vad man tror att man ska ställa upp på.

    Dom vill egentligen inte men de har ju sett på porr hur man ska göra...Det låter inte trovärdigt.

    undera lite på det, skulle du själv motvilligt göra illa/plåga/skada någon för att du sett det på film?

    Vad säger forskaren:

    1:38:23-1:48:33




    Ja, jag tror tyvärr att kvinnor sedan lång tid tillbaka för ofta haft ont av sex, och ställt upp på sex som de inte vill. Det gör inte problemet mindre. Kanske är kvinnor mer benägda att berätta om detta nu, för tex läkare/barnmorskor än tidigare, samt i media. Om man ser längre tillbaka var ju inte ens våldtäkt något man kunde anmälas för i äktenskap.

    Om du inte tror att man påverkas av vad man ser så skulle tex reklam bara värdelös. Det är otroligt märkligt att många män är säkra på att kvinnor påverkas av mode och modeller inom klädindustrin, men absolut inte porr. Är inte det ett ganska konstigt resonemang.

    Jag har haft sex som gjort ont och jag har (som ung) svalt sperma fast jag inte gillade det. Det senare för att vara sexig. Så ja, människor kan ta efter saker de ser för att vara sexiga, attraktiva mm. Det är inte konstigt. Om man vill bli lyckad i sängen så kan det vara en idé att ta efter porr eftersom man vet att det är något folk tittar på just för att de blir upphetsade av det.

    Se bara här i tråden hur mängder av män hyllar och förvarar porr. Så utifrån denna tråd kan vi snabbt förstå att porr är något vääääldigt viktigt och kärt. Det är väl inte så himla konstigt att tänka att en sexig och bra kvinna i de flesta mäns ögon borde vara en kvinna som accepterar porr, gillar porr, och kanske allra helst vill inspireras av porr.

    Du får själv betätta vad det är du syftar på i klippet.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Sat 5 Sep 2020 17:30
    Postman skrev 2020-09-03 20:21:37 följande:

    Väldigt tråkigt stereotypt inlägg, vad ska vi kalla ditt ensidiga svar och retorik, kvinnlig härskarteknik, det du anklagar andra för sitter du själv och gör. Du bryter dessutom mot FL´s regelverk när du hämtar en viss skribents inlägg från en helt annan tråd.

    Killar och tjejer äger 50% var av ansvaret i relationen eller sexet. Killar är inte genuint onda och tjejer är inte genuint offer.

    Att säga att allt sex som gör ont beror på hårdare sex är lite missvisande säger en barnmorska från Stockholm, problemen har funnits tidigare men fler vågar prata om det idag:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kan-ses-som-positivt-att-fler-vagar-stalla-de-har-fragorna-nu


    Ja jag anser att båda bör ta ansvar för att ta reda på hur den andre känner, samt berätta vad de själv känner.

    I inläggen som citeras och diskuteras talas endast om kvinnans ansvar.

    Du får anmäla inlägget till familjeliv. Ämnet är detsamma som i andra tråden och där uppstod det kritik för att detta ämne inte skulle skrivas om i den tråden, så jag försökte flytta debatten, vilket är lite svårt mitt i en debatt, men, men... anser familjeliv att jag gjort fel är det ju bara att ta bort, och så vet jag i fortsättningen.

    Nej jag tror absolut inte att hårt sex är det enda som gör ont. Att ha vaginalt sex när man inte är kåt kan göra nog så ont.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Sat 5 Sep 2020 17:37
    Postman skrev 2020-09-03 20:35:07 följande:

    Ja 50 shades of grey var ju enormt populärt bland kvinnor. Kvinnorna strömmade till bion för att se filmen eller läsa boken. Ändå är det (i mitt tycke) en unken kvinnosyn och hård bdsm som filmen visar upp, en ekvation som inte riktigt går ihop med då denna diskussionen.

    Ville kvinnorna ha hårdare sex månne men det gick överstyr eller sa man ja fast man menade nej eller menade nej men sa ja.


    För de som gillar porr, BDSM, eller liknade är det inget problem med varken porr eller BDSM. Finns ju kvinnor som mår bra av porr, tänder på det och som inspirerars av det.

    Jag tror säkert att det finns kvinnor som, pga filmen "50 shades", har pressat sig själv till något de inte mått bra av, men om kvinnor tänder på dessa saker och är sugna på att göra det, är det ju inte något problem. I alla fall inte om mannen också vill detta.

    Det dessa artiklar handlar om är ju att ha sex man INTE vill ha.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Sat 5 Sep 2020 17:43
    Postman skrev 2020-09-05 11:39:19 följande:

    Men är kvinnor verkligen så veka och svaga så de inte kan säga ifrån? Varför lämnar inte kvinnor sådana män? Känns som det har blivit något genetiskt fel på kvinnor idag som numera accepterar att vara dörrmatta eller knulldocka. Har kvinnor ingen självrespekt eller stolthet längre?


    Tja, det kan ju vara så att kvinnan inte vill säga nej till sex för att hon älskar sin man.

    Det kan ju vara så att hon är rädd att bli lämnad och därför ställer upp, eller så känner hon sig misslyckad om hon inte blir kåt, men vågar inte säga nej. Kanske blir mannen tjurig, besviken eller ledsen och det vill hon inte.

    Här på familjeliv tycker många män att man ska kompromissa med sex, ställa upp, mm, så det är väl inte så konstigt om kvinnor känner press.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Dumt med förbud­)
    Sat 5 Sep 2020 20:17
    +1
    New Dawn skrev 2020-09-05 17:43:53 följande:
    Tja, det kan ju vara så att kvinnan inte vill säga nej till sex för att hon älskar sin man.

    Det kan ju vara så att hon är rädd att bli lämnad och därför ställer upp, eller så känner hon sig misslyckad om hon inte blir kåt, men vågar inte säga nej. Kanske blir mannen tjurig, besviken eller ledsen och det vill hon inte.

    Här på familjeliv tycker många män att man ska kompromissa med sex, ställa upp, mm, så det är väl inte så konstigt om kvinnor känner press.
    Om man tvingas till sex så är det ingeting annat än  en våldtäckt. Då ska man inte ens vara med sån man och isåfall anmäler honom till polisen.
  • Anonym (Rulle­)
    Sat 5 Sep 2020 21:10

    Ha glidmedel till hands, kvinnor. Då slipper ni "skador".......

Svar på tråden Larm om att tjejer pressas till sex och att sex blivit allt hårdare