Inlägg från: användare2020 |Visa alla inlägg
  • användare2020

    Flytta ihop - i hans och exfruns hus

    Ok. Jag har flyttat till min kille. Till hans hus - som han och exfrun bott i under 9 år...


    Det är F-N inte lätt!!! :/ Överallt blir man påmind om henne och de val de har gjort, allt från möbler, renoveringar, tapeter osv. Till råga på allt har hon haft grejer kvar i huset: i badrumsskåp, tavla på henne på väggen, kläder, papper/pärmar och massa på vinden. Dessutom har hon haft nyckel kvar till huset... (är några år sen de separerade).


    Jag har försökt förklara för min sambo och han säger att han förstår mig. Sakta men säkert har hon hämtat sina saker (efter att han har sagt till henne) så det är bara lite kvar nu. Men problemet är att hon inte riktigt förstår varför hon måste hämta grejer och varför hon inte kan ha nyckel kvar till huset. Helknasigt tycker jag!!! Var är respekten för mig och min sambo? Min sambo säger att hon får lov att acceptera det bara.


    Jag förstår ju också att min sambo måste sätta ner foten, men han är konflikträdd (hon som bestämmer det mesta) och vill inte ha något tjafs. Och det vill såklart inte jag heller! Han har en god relation till sin exfru och de har bra kommunikation kring deras två barn (7 och 12 år) - vilket jag såklart tycker är jättebra! Vi ses ibland på kalas och barnaktiviteter och det har jag inget emot, hon är trevlig! Men mitt hus är min borg om ni förstår vad jag menar. :D Nu är det han och jag och VÅRT hem, inte HENNES... (Kan tillägga att hon har gått vidare och bor tillsammans med sin nya man nu också). Vi gör lite förändringar allt eftersom i huset, renoverat och fixat två rum nu men det känns ändå inte riktigt som MITT hem. :/

    Vet inte vad jag vill med detta inlägg riktigt. Tips och råd från någon som varit i samma sits? Köpa nytt gemensamt hus hade varit det bäst tycker jag, men min sambo har varit noga med att barnen måste få bo kvar i detta hus där de är trygga. (Han äger huset, jag flyttar in). Jag har dock sagt till honom att om det inte funkar, om vi inte får det att kännas som VÅRT hus måste vi köpa ett gemensamt boende.


     

  • Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus
  • användare2020

    #1: Jodå, det går sakta framåt med att jag inför mina saker så det känns bättre och bättre! Men det är jobbigt och kommer ta tid innan det känns som mitt.


    #2: Jag är ok med att vi inte ändrar allt, även om barnen inte varit med och valt deras möbler så förstår jag att det är deras hem också. Så vi tar det lite eftersom. :)

    #3: Jag har påmint min sambo om det ett par gånger. Han har pratat med henne och nyckeln är nu återlämnad men hon säger att hon inte förstår varför hon inte kan ha nyckeln kvar?! Hon tycker att det är smidigt att hon har tillgång och kan hämta grejer till barnen när hon vill... 

  • användare2020
    Anonym (Sonja) skrev 2020-09-05 12:51:35 följande:

    Jag tycker du får lite väl krassa råd om att slänga ut saker och byta lås, jag tror inte man behöver vara så hård. Jag kan tänka mig att din sambo och hans ex har haft en mjuk övergång när de gått isär och allt är frid och fröjd så länge det inte finns någon ny att ta hänsyn till. Men i samma stund som du flyttar in så måste ju du också få säga vad du tycker och det är fullt rimligt att inte vilja att någon utomstående, än mindre ett ex, ska ha sina grejer i ert hus och inte ha en nyckel till ert hus. Det är klart att hon protesterar, allt har ju fungerat så bra för dom hittills men det är ju ändå något hon bara måste respektera att det inte känns bra för dig. Det finns ingen som helst anledning att du ska acceptera att hon har nyckel till ditt hem. För det är ditt hem också. 

    Det här med att hon inte förstår varför hon måste hämta sina saker, vad handlar det om? Har hon ingen plats för sina egna saker i sitt eget hem? Hon kan ju inte använda ert hem för magasinering.

    Har din sambo nyckel till hennes hem och förvarar han saker i hennes hus? 


    Tack! Det här var bästa kommentaren hittills. ;) Det är precis så det är! Jag kommer inte att slänga ut grejer och jag kommer inte att vara en elak bitch. MEN jag är noga med att förklara för min sambo hur jag känner och jag står på mig att det inte är rimligt att hon har nyckel eller saker kvar i VÅRT hem. Jag har förklarat för min sambo att hur de skött sådant här innan jag kom in i bilden är en sak, nu är det dags för honom att tänka till och respektera att även jag bor här. Och det gör han! Han lyssnar och förstår mig MEN han tycker att det är otroligt jobbigt att behöva ta upp sånt här med sin exfru då han vet att hon blir upprörd och inte förstår situationen. Jag får dåligt samvete för jag ser att han blir ledsen och har det jobbigt. Men jag står på mig eftersom detta är viktigt för mig!

    Nyckeln är som sagt återlämnad (under lite protest). Kvar nu är massa av hennes saker på vinden. Min sambo har tagit upp detta med henne för ett tag sen och hon har lovat att hämta men det har gått ett par månader och inget har hänt. Så jag har tagit upp det igen med min sambo! Han tror att hon tycker att det är ok att magasinera sina saker här eftersom de inte är ovänner och att hon inte förstår varför hon måste hämta dem. Men hon bor i hus med sin nya man och jag har påpekat att det inte är rimligt att vi ska vara nåt slags förråd till henne bara för att det är smidigt. Han ska ta upp detta med henne igen men han gruvar sig för att han är rädd för att hon blir upprörd och att deras relation ska bli förstörd.

    Jag längtar tills hennes grejer är borta! :)
Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus