• Anonym (F)
    Fri 4 Sep 2020 09:58
    16530 visningar
    115 svar
    +1
    115
    16530

    Flytta ihop - i hans och exfruns hus

    Jag flyttade in i min mans hus när det begav sig. Situationen var dock lite annnorlunda. De hade separerat för ca 1 år sedan och hon hade tagit med sig alla möbler av värde. Det fanns inte mycket kvar av deras gemensamma. Vi startade genast flera renoveringar inomhus typ tapeter och golv, initierat av mig och honom.

    Allt för att få det att kännas som vårt. Han var helt med på noterna. Hans barn var dock äldre och de bodde aldrig här. Kanske han vill ha kvar vissa grejer pga dem?

    Jag förstår dig verkligen. Han måste steppa upp och fatta allvaret.

  • Anonym (F)
    Fri 4 Sep 2020 10:27
    #5
    användare2020 skrev 2020-09-04 10:17:57 följande:

    #1: Jodå, det går sakta framåt med att jag inför mina saker så det känns bättre och bättre! Men det är jobbigt och kommer ta tid innan det känns som mitt.

    #2: Jag är ok med att vi inte ändrar allt, även om barnen inte varit med och valt deras möbler så förstår jag att det är deras hem också. Så vi tar det lite eftersom. :)

    #3: Jag har påmint min sambo om det ett par gånger. Han har pratat med henne och nyckeln är nu återlämnad men hon säger att hon inte förstår varför hon inte kan ha nyckeln kvar?! Hon tycker att det är smidigt att hon har tillgång och kan hämta grejer till barnen när hon vill... 


    Punkt 3 är inte ok någonstans. Hon ska inte ha möjlighet att klampa in hur som helst och sen är det en säkerhetsgrej. Men, är nyckeln återlämnad behöver ni inte ens svara på hennes synpunkter. Hon får väl tycka vad hon vill om att det blir mindre bekvämt för henne ställt mot husägarnas behov.
Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus