Inlägg från: Anonym (Linn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Linn)

    Flytta ihop - i hans och exfruns hus

    Dom som är experter på bonusfamiljer säger ju att det är klokt att hitta ett NYTT gemensamt boende, inte flytta in i den enes hus. Med det sagt så har jag gjort exakt samma som dig. Jag vet att det är svårt! Min sambos ex hade också kvar saker - sitt namn på brevlådan t.ex. Jag fick ta många samtal med min sambo för att få till en förändring och få honom att förstå att jag behövde få rum och vara drottning i mitt eget hem så att säga. Det vi gjorde var att vi bytte ut hela inredningen på mitt initiativ, till saker jag valde. Vi har även renoverat en massa på huset och alla exets saker slängde jag. Varför vänta på att exet ska masa sig till mitt hus och hämta upp dom? Har hon lämnat grejer i sitt ex hus så har hon förlorat dom, enligt mig. Och det där med att hon ska ha en egen nyckel till ert hus är ju bara tokigt. Ta tillbaka nyckeln. Det ska man inte tolerera. Sätt gränser. Sedan kan jag tillägga att jag och sambon äger huset 50/50, det är viktigt för mig. I nuläget är du bara en inneboende i hans hus - lägst i hierarkin om man ska prata maktspråk. Ta dig det utrymme och den plats du behöver och låt det ta tid. Funkar det inte för dig så ställ kravet att ni måste hitta ett nytt gemensamt boende.

  • Anonym (Linn)
    smulpaj01 skrev 2020-09-06 04:45:43 följande:

    De hade träffats 2 gånger när hon flyttade in. Hon flyttade dit efter en natt ihop, den natten var mitt barn där då han var barnvakt. Vi gjorde slut när han berättade det. Jag lämnade INGENTING där medvetet utan för sista gången nu JAG VISSTE INGENTING!


    Dina erfarenheter låter väldigt extrema och har inte så mycket att göra med mina erfarenheter eller den som startade trådens erfarenheter. Det jag slängde var liksom en gammal bricka i plast som det stod hennes namn på och som jag hittade längst ner i ett skåp, ett hårschampo för kvinnor med färgat hår som stod kvar i badrumsskåpet...små konstiga grejer som bara var kvar och skräpade och som min man aldrig såg eller brydde sig om. Inte exet heller gissar jag. Men för mig var det viktigt att rensa ut. Då hade dom också varit separerade ett par år och hon visste om min existens osv. Det var inget dramatiskt med det och inte hade hon någonsin nån nyckel heller.
  • Anonym (Linn)
    smulpaj01 skrev 2020-09-06 08:03:38 följande:

    Okej, ja det var ju en enorm skillnad. Då ber jag om ursäkt och sånt hade mitt ex dåvarande tant gärna fått slänga. Hon hade bara gjort mig och dem en tjänst, sånt bjäfs hade jag aldrig hämtat från deras hem.

    Såg framför mig en ny kärring som av svartsjuka och vrede gick bärsärkagång på saker av värde. Som det var för mig. Många år sedan men mitt ex får fortfarande höra hur förbannad och ledsen jag är över detta ibland. Även han lärde sig fort vilken bitch hon är!


    Ingen fara, jag hade också haft mycket svårt att förlåta om någon slängde mina gamla bebisminnen och foton.
  • Anonym (Linn)
    Swarls skrev 2020-09-20 12:43:31 följande:

    Sambon är fast besluten att hon inte vill flytta, hon säger att det är fel att flytta då "vi andra trivs bra här"... 


    Ställ ett ultimatum. Du är på väg att lämna eller hur?
Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus