• Anonym (W)
    Sat 5 Sep 2020 12:40
    9233 visningar
    53 svar
    53
    9233

    Lyrica - dos vid ångest

    Börjat med lyrica.

    Äter 75 mg per dag. Märker ingen direkt skillnad..tyckte jag fick en märkbar effekt första dagarna men den försvann efter 3 dagar ungefär.

    Vilken dos måste man komma upp i för effekt mot ångest?

    Någon som äter denna mot ångest? Vilken dos tar ni då?

    Kommentarer om att medicinen är ett rävgift osv undanbedes!

    Vill ha svar från folk som äter denna mot ångest och som det hjälper för.

    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Lyrica - dos vid ångest
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sun 6 Sep 2020 08:59
    #2
    Tvillingarna14 skrev 2020-09-05 21:47:50 följande:

    Hej du,

    Jag äter Lyrica sedan ett år tillbaka. Började med 50mg/dag, men behövde öka till 100mg/dag för att få det att fungera. Tror dock det är väldigt individuellt med dosering.

    Prata med din läkare om en ökning. Det ska jag göra för nu känner jag att ångesten börjar krypa på allt som oftast. Jag tar även Voxra och Sertralin.


    Ok, tack för svar.

    Tar du det uppdelat morgon och kväll?
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sun 6 Sep 2020 17:51
    #4
    Anonym (Matilda) skrev 2020-09-06 17:44:38 följande:

    Jag tar 100mg morgon och kväll, jag började på 75mg precis som dig, jag märkte klar effekt men blev inte hjälpt helt. Maxdos är 400mg per dag (totalt alltså tar du två gånger per dag blir maxdosen 200mg morgon och kväll) 

    För mig har Lyrica nästan förändrat mitt liv den är helt fantastisk. Från att vara handlingsförlamad av ångest kan jag nu göra saker som en normal människa. Jag tycker du ska fråga din läkare om att höja dosen. Jag hoppas att Lyrica hjälper för dig också.  


    Åh tack för svar <3

    Höjde du sakta upp dosen under en tid? Hur mkt i taget?

    Har du fått några biverkningar?

    Hur länge har du ätit dom?

    Blivit såå uppskrämd av alla historier på nätet att det e värsta rävgiftet och att toleransen ökar jättesnabbt och att det typ är svårare än heroin att sluta med den.
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Mon 7 Sep 2020 07:33
    #7
    Anonym (Matilda) skrev 2020-09-06 21:10:22 följande:

    Jag började direkt på 75mg och när det inte hjälpte helt höjde de till 100mg (det finns ingen styrka däremellan) Jag har tagit dem under några år och har inte behövt höja dosen en enda gång (bortsett från i början då) Missar jag en tablett händer ingenting, missar jag fler kommer ångesten tillbaka men jag känner inget sug (som t.ex missbrukare gör) eller blixtar i huvudet etc som vissa beskriver. Jag har varit utan i några dagar vid ett par tillfällen (för att jag glömt att förnya receptet, har glömt dem hemma när jag rest mm) så om jag var beroende skulle det ha märkts. 

    Jag får torra slemhinnor av dem det värsta med det är att jag har svårt att använda linser (ögat är en slemhinna) ibland får jag ta sugtabletter för att öka salivproduktionen också (det finns receptfritt) 

    Folk som är nöjda skriver sällan på nätet, varför starta en tråd när allt är bra liksom?! Jag tror det är därför det står så mycket negativt sen är det mycket troll på nätet också. 


    Tack för ditt svar ????
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 13:54
    #9
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 13:35:01 följande:

    Psykiatrin gjorde åt helvete fel med mig. Jag gick dit och nämnde att jag hade provat lyrica och att jag tyckte det hjälpte mig med min ångest, då skrev dom ut 600 mg direkt. Har nog aldrig mått så bra någonsin. Men jag började överdosera skiten och gick på 1200 mg om dagen. Detta var möjligt eftersom dom skrev ut flera förpackningar varje gång. Men jag drabbades av minnesförlust och minnesluckor så jag gick ner till den dos som var sagt, 300 mg på förmiddagen, 300 mg på eftermiddagen. Det hjälpte mig mot bland annat ångest och social fobi. Jag åt lyrica i 6 år och idag äter jag ingenting :)


    På vilket sätt mådde du bra? När du skriver att du aldrig mått så bra som då....? Utveckla gärna :)

    Stod du sen bra på den dosen, utan att utveckla tolerans? Hur länge är du dom då?
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 14:25
    #11
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 14:19:45 följande:

    Svårt att förklara :/ men jag tror att iochmed att jag var oerfaren när det gällde lyrica, och att läkaren satte in så hög dos på en gång, så blev effekten så oerhört stark. Jag var ju inte mig själv längre när jag tog den. Ångesten försvann, jag fick oerhört mycket energi och jag kände mig stark som person. Måste nog erkänna att jag älskade ruset som lyrica gav mig. För jag mådde ju så jävla bra :p

    Hmm, tyvärr så utvecklade jag tolerans fast inte på en gång såklart. Jag tyckte dosen var perfekt för jag sov bra på lyrica också. 300 mg på morgonen, 300 mg på kvällen. Tyckte det funkade kanon. Men det man måste tänka på att är att det är ett helvete att sluta med lyrica. Man måste trappa ner långsamt och länge. Jag försökte gå från 600 till 0 och jag blev så fruktansvärt sjuk. Diarréer blandat med spyor, yrsel och ångest från helvetet. Men det värsta var nog "blixtrarna" som gick genom hela huvudet.

    Efter 6 år hade jag utvecklat tolerans. Jag kände ingen som helst effekt längre samtidigt som jag kommit otroligt långt med mig själv, jag mådde mycket bättre och beslutade att lägga av helt med lyrica.


    Ok men då kan man säga att lyrican gjort sitt jobb för dig... du tog dig ut ångest-träsket och efter tillräckligt lång tid kanske du inte behövde medicin... en tanke bara :)

    Jag tänker att när man ska sluta så ska man ju absolut inte gå från 600 till 0 utan jag tänker mig kanske minska med 25 mg per vecka eller nåt...Och låta det ta ett par månader....då den dagen e kommen.

    Hur gjorde du din uttrappning sen när du väl bestämt dig för att lägga av?
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 14:45
    #14
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 14:39:52 följande:

    Bara en tanke. Det finns ju nånting som heter gabapentin, har du hört talas om det? Nu vet jag inte mycket om det mer än att det liknar pregabalin fast att det är mycket "snällare". Psykiatrin ville att jag skulle gå över till den istället för lyrica men jag tackade nej. Har dom nämnt denna medicin för dig?


    Ja, har fått den som förslag oxå. Min läkare menade på att vissa pat pendlar mellan lyrica och gaban för att inte utveckla tolerans... lite min tanke längre fram om lyrican funkar.

    Vad har du hört om gaban? Vad är din uppfattning mot ångest?

    Tycker du även lyrican hjälpte mot depp, humör å tålamod??

    Jag är 44, kvinna.

    Du?
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 15:00
    #16
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 14:51:12 följande:

    Alltså jag vet ju ingenting om gaba, så jag kan tyvärr inte svara på det. Men rent spontant tycker jag nog det bästa är att hålla sig till en medicin. Prova lyrica först och se efter ett par månader hur du mår. För jag tänker att det kanske blir svårt att veta vilken av dessa två mediciner som faktiskt hjälper dig. Bara en tanke men jag är ju ingen expert.

    Oja, den hjälpte helt klart. Men jag hade samtidigt andra mediciner samtidigt som antidepressiva och stämningsstabiliserande. Men helt klart hjälpte den mot både ångest, social fobi, humöret, och tålamod.

    Jag är kvinna, 32 år.


    Ja jo... såklart får man äta den i ett par månader. Tänker man kanske varvar halvårs-vis för att slippa tolerans-utveckling... vad vet jag, en tanke bara.

    Börjar ju nu såklart med lyrican fullt ut och testar. Ligger bara på 100 mg/dag och märker inte så mkt än...lite ångestlindring men inte mer än så.

    Men skönt att höra positiva erfarenheter.man blir ju helt uppskrämd på nätet där folk skriver att detta är den värsta medicinen typ värre än heroin osv.... så man blir ju livrädd
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 15:06
    #18
    FtS70 skrev 2020-09-12 15:00:19 följande:

    Jag har aldrig haft någon patient som fått god effekt av mindre än 250mg.


    Ok, tack för input.

    Kan ju vara bra att veta - då behöver jag inte tappa hoppet :)
  • Anonym (W) Trådstartaren
    Sat 12 Sep 2020 15:20
    #20
    Anonym (Nnn) skrev 2020-09-12 15:13:25 följande:

    Jag har också hört skräckhistorier om lyrica, att det liknar heroin mycket när man ska sluta och bla bla bla.

    Men jag tror att så länge man är ärlig mot sig själv och har ett bra samarbete med sin läkare så hjälper lyrica bättre än någon annan medicin. Och lyssna inte på idioter som förespråkar att det är bättre att beställa lyrica på nätet för att det är billigare osv, det är som sagt mycket bättre att ha bra samarbete med vården för då vet du att det är lyrica du får och inget annat skit.

    Har många vänner som beställer på nätet för det är billigare. Och jag har många vänner som betalar oerhörda pengar för "äkta" lyrica. Vet inte hur många gånger folk frågat om dom får köpa min medicin. Jag var tvungen att ljuga och säga att jag slutat för jag orkade inte med tjatet.


    Oj...skulle aldrig i livet få för mig att beställa på nätet... kan ju innehålla vad som helst!

    Jag har bra kontakt med min läkare och vården och jag är väldigt restriktiv med ?stark? medicin... har nästa lite medicin-hypokondri, hehe... trappar ju upp lyrican mega långsamt för är så rädd för reaktioner/biverkningar..å tänker redan nu tankar på hur jag ska undkomma toleransutveckling ex genom att varva emellanåt med gaban osv...

    Har förstått mer och mer att denna medicin är poppis bland missbrukare.. förstår dock inte varför, haha...jag känner ju inte ett jota! Hehe... kanske förstår det bättre när jag kommer upp indis och får effekt... men men, jag är väldigt försiktig.

    Äter du andra mediciner idag för ditt psyke?
Svar på tråden Lyrica - dos vid ångest