• hl123

    BIM Oktober 2020

    Första barnet här! Trodde att vi skulle börja försöka nu, har ÄL denna vecka, men pga studier måste vi vänta en månad till. Insåg att BF blev lite väl nära sista tentan...

    BIM blir 19/10

  • hl123

    Börjar bli ganska orolig. Ser i forum här hur starka streck alla får när ÄL-testen är positiva. Så starkt har jag aldrig fått på två år. Provade Clearblues digitala med smiley nu, och fick bara en rund cirkel trots att jag ska ha ägglossning imorgon eller övermorgon ???? Har haft samma partner i många år nu och tanken har också slagit mig att jag aldrig har råkat bli gravid trots en del slarv

  • hl123
    NiMi12 skrev 2020-09-10 12:44:11 följande:

    Tar du äl test med morgonurin? Isf prova när du kissar nästa gång istället typ vid lunch. Jag ser betydligt starkare streck då. Fick tom gubbe med morgonurin och fast gubbe vid lunch en månad. Men oftast är det tom ring på morgonen och blinkande vid lunch.


    Jag har provat alla möjliga tider på dygnet men aldrig fått ett streck som är lika starkt som kontrollstrecket...
  • hl123
    celzie skrev 2020-09-28 00:04:36 följande:

    BIM 14/10, så vi är mitt uppe i det hela kan man säga. Första månaden vi försöker, men har provat ägglossningstester i tre månader och har aldrig fått nåt positivt. Får lita på kroppens signaler...


    För mig tog det två år innan jag fick ett positivt ÄL-test, först nu i september och då var det supertydligt! Kämpa på!
  • hl123
    Jeaolo skrev 2020-10-01 10:27:53 följande:

    Hej! Ny här och hoppar in :)

    Har bim idag eller kommande dagar, beror på vilket app man ska tro på. Har inga symtom förutom ömma bröst, vilket jag alltid har innan mens. Är helt ny för tempning denna månaden, idag DPO/äl +12. Däremot Osäker på om jag haft Äl alls denna månad. Visst ska man ha 3 dagars höjning efter äl? Vet inte hur jag ska tolka det här.. vill inte hoppas på något om jag inte ens haft äl..

    Vad tror ni som är mer erfarna tempare? :)


    Min temp brukar ligga hyfsat stabilt högt till den dagen jag får mens då den sjunker kraftigt igen
  • hl123
    pyjamasparty22 skrev 2020-10-04 23:51:01 följande:

    Är så förvirrad på min äl just nu.. hur många dagar innan det positiva utslaget får ni stegring på Stickorna?


    Bara samma dag, innan har jag bara mycket svagt streck.
  • hl123
    pyjamasparty22 skrev 2020-10-05 09:56:48 följande:

    Kan det vara att man för stegring men inte plussar?


    Jag tror inte det, testen visar ju den nivån som finns i kroppen. Dock kan det ju bero på hur koncentrerad urinen är också.
  • hl123
    Nykär15 skrev 2020-10-06 13:21:34 följande:

    Viktigast att ligga innan! Men vi kör dagen efter med och sen fortsätter vi varannan dag för att det är härligt :)


    Men ÄL sker ju efter peaken, plus att ägget tar ett tag att ta sig igenom till äggledaren. Bör inte dagarna efter vara viktigast?
  • hl123
    Nykär15 skrev 2020-10-06 14:09:55 följande:

    Nej helt fel satsa bara på dagarna efter. Spermien ska möta ägget uppe i äggledaren och det tar ca 1 dygn att simma dit, sen vandrar det befruktade ägget ner genom äggledaren i ca 3-5 dygn medan det utvecklas tillräckligt för att kunna fästa i livmodern, under tiden ökar progesteronet i kroppen och gör slemhinnan mottaglig. Spermier kan leva i upp till 5 dygn och ligga och vänta in ett ägg, därför är det bra att köra ex SMEP, sex varannan dag från cd 8 ( vi börjar på cd 6 då jag har tidig äl) och vid positivt utslag kör man den dagen och dagen efter, sen uppehåll en dag och så en gång till. Ägget släpper inom 12-48 h efter en peak och överlever bara i 24 timmar och därför måste det finnas spermier på plats när det släpper. :) Det blir ju svårare tränga igenom äggets skal ju äldre det blir innan det skrumpnar ihop om det inte blir befraktat.

    Hoppas detta gav dig lite mer svar :) (jobbar på gyn och det rör mycket fertilitet så jag vet iaf när jag har sex för att öka mina chanser)


    Tack för svar! Förstår såklart att jag Måste ligga även innan, men inte att dom dagarna var viktigare. Har inte hört innan att det tar så läng tid för spermien att simma upp
Svar på tråden BIM Oktober 2020