• KajsaLouise

    Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?

    Hej! Mitt amh är lägre än ditt, mättes till 0.2 förra hösten. Vid ett privat ivf-försök i vintras med korta protokollet och menopur 450 iu så blev det bara 3 äggblåsor. De plockades ut och innehöll två ägg. Nu går vi på Sahlgrenska och första försöket där har också misslyckats. Dock körde vi långa protokollet och sprutade med bemfola och menopur maxdoser och fick 6 äggblåsor och 5 ägg. Alltid nått om man ser till kvantitet :) Lycka till!

  • KajsaLouise

    [quote=80631106][quote-nick]bellis2 skrev 2020-09-07 19:44:01 följande:[/quote-nick

    Annars jobbar Vitanova i Danmark med naturlig IVF som går ut att stärka äggblåsorna du har. De gav mig Letrozol och då ökade äggblåsorna från 3-4 till 11 men tyvärr inte den storleken som behövdes. Min slemhinna blev också tyvärr väldigt tunn då..[/quote]

    Måste fråga dig Bellis2, jag läste nämligen om Vitanova idag och lite mer om naturlig ivf efter att du nämnde det i äggdonationstråden. För att göra naturlig ivf, måste man ha egen ägglossning? Eller kan man försöka stimulera fram äggblåsor ändå med låga doser? Blev också nyfiken på om du alltså fick letrozole samtidigt som menopur/gonal-f eller liknande vid den här naturliga ivf:en? Förresten, är Vitanova en bra klinik tycker du? Känner mig superfrågvis! :)

  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-09-07 21:14:27 följande:

    Hej KajsaLouise,

    Tack för att du skriver! Det låter ändå lovande att det gick bättre när du fick bemfola + menopur - tänk om det faktiskt funkar bättre att göra så vid lågt amh?! Får jag fråga vad som hände med de 5 ägg som ni fick ut...? 


    Bara roligt att prata med någon i ungefär samma situation :) Jag undrar om det var kombinationen menopur + bemfola som gjorde att det blev så många fler äggblåsor eller om det kanske var nedregleringen. Jag sprayade med Suprecur i cirka 4 veckor före jag körde igång med sprutorna. Kanske var det kombinationen av allt! Kan tillägga att en av äggblåsorna växte snabbare än de andra så den "offrades" till förmån för att vi skulle få ut fler ägg. Så ett visst vi antagligen skulle vara övermogen. Läkarna valde standardbefruktning för äggen. Sambons spermier är bra. Spermier tog sig in i fyra av äggen, men bara två befruktades. Av dem två delades egentligen bara ett. Jag fick tillbaka ett trecelligt tvådagars. Det andra ägget fick de kassera. Vid min första ivf då jag fick ut 2 ägg valde kliniken ISCI som befruktningsmetod även fast sambons prov var bra då också. Båda äggen befruktades vid det tillfället och var fyrcelliga och "fina" dag 2 då jag fick tillbaka båda. Men inget tog sig. Vet du om ni ska köra standardbefruktning eller ISCI?

    Jag ska prata med läkaren imorgon och försöka luska ut vad som gick fel den här gången. Jag har tyvärr också endometrios som jag inte vet hur den påverkar våra möjligheter. Det ska inte vara lätt... :)
  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-09-08 15:26:09 följande:

    Vad spännande ändå! Vad hade du för dos på Menopur och Bemfola? Jag får 150 i Menopur och 300 i Befola (maxdos).

    Jag har aldrig fattat varför vissa får Suprecur och vissa får Synarela, vet du? Jag har sprayat med Synarela i snart två veckor och när jag börjar med sprutorna så går jag ner på halva dosen fram till ÄP. Om det nu blir ett ÄP vill säga... jag är så otroligt pessimistisk gällande det. Meeen jag får lite mer hopp iom det du skriver! 

    Vi kommer att köra standardbefruktning (har inte hört något annat iaf). Egentligen kan jag känna att jag gärna skulle göra ISCI för det känns som om det borde öka chanserna men dom gör ju säkert inte det i "onödan". 

    Vad ska läkaren idag, blev du något klokare? Och vad jobbigt med Endometrios också - som om det inte är nog som det är. 

    Hur ska ni gå vidare nu?


    Jag hade också maxdos fast tvärtom, menopur 300 och bemfola 150. Om vi gör ett försök till (sambon verkar inte vilja det utan han vill ställa oss i äggdonationskön nu redan så vi kan nyttja resterande två landstingsförsök där) så ska jag få som du, menopur 150 och bemfola 300. Läkaren jag pratade med idag sa att det är lite "fräs" i bemfolan och att den kan göra äggen bättre, men man vet ju aldrig hur kroppen reagerar.

    I övrigt blev jag inte så mycket klokare av samtalet. Jag ville ju veta något om äggkvaliteten men den hade de inte tittat på. Vi skulle i alla fall köra ICSI vid ett nytt försök för att förhoppningsvis få fler befruktade ägg. ISCI används inte bara vid nedsatt spermiekvalitet utan också vid lågt amh har jag blivit upplyst om här på Familjeliv. Sahlgrenska har dock inte den inställningen som regel. Det skulle också bli långt protokoll som nu. Jag har ingen aning om varför vissa får Suprecur och andra Synarela... Trodde att det var samma substans, men de kanske kan ha olika effekt? Hm... Jag gick också ner på halv dos vid sprutstart i alla fall. Jag var jämt så nojig att jag skulle spraya fel så att jag sabbade nått. Tyckte ibland att det var svårt att få rätt puff liksom ;)

    Jag kan allt om att vara pessimistisk :) Jag är rent av väldigt negativ men hittills har jag kämpat på. Man gör sitt bästa oavsett! Man kan ju bara hoppas på lite tur!

    Vet i nuläget inte hur vi går vidare. Får fundera igenom det här ordentligt. Du måste ju berätta hur det går sen! Jag håller alla tummar!
  • KajsaLouise
    prickblomma81 skrev 2020-09-14 07:52:10 följande:

    Jag har genomgått en ivf och hade ungefär som du hade vid omgång två, tre ägg, två som blev befruktade med ICSI. Båda delade sig fint och fick tillbaka ett fyrcelligt dag två som tog sig och blev vår dotter <3 Det andra ägget klarade sig inte till frysen. Nu är vi redo för ett syskonförsök men amh har gått ned till 0,1 så vi får se hur det går.


    Grattis till ert mirakel! Det ger hopp att det kan gå trots små chanser! Hur långt har ni kommit i ivf-processen nu? Vad är planen?
  • KajsaLouise
    prickblomma81 skrev 2020-09-14 22:03:24 följande:

    Stort tack! Som tur var så hade jag en väldigt optimistisk läkare vid första ivf-processen så jag insåg inte hur dåliga förutsättningar vi hade (med lågt amh plus dåliga spermier). Har en annan läkare nu å han är inte lika positiv tyvärr men nu är jag inte lika känslig som jag skulle varit då för tre år sedan. Har bara varit på ett första besök nu, ska börja med sprutor nästa mens. Förstod det som att det skulle bli Menopur i maxdos (450). Förra gången 300. Han sa inget om att man kunde få två olika preparat..? Har ni bestämt vad ni ska göra?


    Man ska ju ha lite tur också! Har det gått en gång så kan det absolut gå igen, det tror jag! Man måste ju hoppas! :) Jag hade ju också endast Menopur 450 första ivf:en. Sahlgrenska sa att de inte längre ger så hög dos för att det inte visar ha någon extra effekt. Men eftersom jag hade fått det tidigare på den privata kliniken så lade man till Bemfola. Det finns olika kombinationer att köra. Bevisligen fungerade ju Menopur bra för er förra gången så det gör det ju förhoppningsvis igen. Man svarar ju så olika på olika mediciner. När är din nästa mens då? Vi har pratat en del här hemma men inte helt bestämt oss. Vi tror vi kör ett försök till nu i oktober. Därefter kanske det blir Olga i Ryssland. Så svårt detta!
  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-09-15 19:22:05 följande:

    Ja äggdonation är något jag har tänkt på varje dag sen två år tillbaka... Det är ett otroligt svårt beslut tycker jag och jag är inte redo för det ännu, även om jag vet att det absolut kan bli verklighet. Hur tänker du kring det? Och har ni sedan du skrev bestämt mer hur ni ska göra? 

    Kollade dom inte kvalitén? Hade dom ingenting att säga som kunde ge lite klarhet? Att inte få svar kan ju göra vem som helst att bli koko i en sån här process... För mig är det väldigt viktigt att få svar om kvalitén för det är just det som kommer tvinga oss att ta nästa steg, vilket då skulle vara äggdonation. Men med lågt amh och 2 missfall bakom mig så misstänker jag tyvärr att kvalitén är dålig, jag vill bara få det bekräftat om det nu är så. 

    Vi kör på med sprutor här hemma och på fredag är det dags för det första ultraljudet. Vid min senaste, och första, ivf så var det redan då man såg att allt inte gick som man ville så jag är väldigt nervös för fredag. Känns som om det mkt väl kan bli dåliga besked. Så håll alla tummar du kan!


    Jag tänker också mycket på äggdonation. Jag har alltid trott att jag skulle ha svårt att bli gravid och alltid tänkt att jag behöver hjälp men aldrig att det skulle vara donation. Jag är dock tacksam för att möjligheten finns! Men jag tycker som du att det är svårt och jag känner mig heller inte redo att ge upp mina egna ägg. Det är så många konstiga tankar som snurrar. Alltifrån att barnet inte blir likt mig (vilket ju inte ens nödvändigtvis blir fallet med egna ägg och egentligen inte ens är viktigt) till att barnet i tonåren säger nått i stil med att hen önskar att hen fick vara med sin riktiga mamma... Dumma tankar jag vet! Det är ju så mycket större än sådana små petitesser men det är de små detaljerna jag just nu hänger upp mig på. Men hur många försök är lämpligt att göra? Två försök varav ett som kändes rätt meningslöst tycker jag knappt känns som några försök alls. Å andra sidan får man ju inte så många försök oavsett. Jag skulle vilja ha en utvärdering av äggkvaliteten. När jag gjorde ivf privat så sa läkaren att hon tyckte vi borde göra åtminstone ett försök till och kanske även både två och tre... På Sahlgrenska har man varken sagt bu eller bä. Som det ser ut nu så kör vi i alla fall ett försök till. Därefter vänder vi oss kanske till Olga-kliniken.

    Nope, de kollade inte kvalitén. Man tittar inte på äggen förrän dag 1 vid standardbefruktning, förklarade läkaren, och då bara för att kolla befruktningen. Det fanns i alla fall ingen anteckning om äggen i min akt. Jag ska be dem kolla äggen den här gången! Precis så är det för mig också; jag vill veta om äggen är dåliga. Då kan jag lättare gå vidare. Missfall är ju väldigt vanligt även för kvinnor med goda värden, men man vet ju aldrig. Klart att risken är stor för att kvalitén är dålig när man också har lågt amh. Tycker ändå det är positivt att du blivit gravid!

    Jag håller alla tummar jag har för många äggblåsor på fredag! :) Hur känns magen? De allra sista sprutdagarna har jag ofta känt lite över äggstockarna men det har inte varit så mycket. Jag har mest en massa känningar efter ägguttaget och efter återföring.
  • KajsaLouise

    Levandecharader1, Hur gick det idag på ultraljudet? Många äggblåsor och alla i hyfsat samma storlek hoppas jag! :)

  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-09-21 18:10:33 följande:

    Hej igen KajsaLouise!

    Jag känner igen mig i allt du skriver gällande donation. Jag vet/tror att det är vanligt att ha sådana tankar men det hjälper en inte på traven direkt... Jag går hos en psykolog som är speciallist på ivf och donation och hon säger att det är en del av processen och att man måste få känna så. 

    Nu har vi varit på två VUL, ett i fredags och ett idag. I fredags såg läkaren runt 2-3 lite större blåsor och 2 mindre - ett resultat jag inte alls kände mig nöjd med. Idag var vi tillbaka och då hade blåsorna växt till sig väldigt bra nu finns det 7 st blåsor och 5 av dom är lite större. 2 st är fortfarande små och inte säkert att de hinner växa till sig för ett äggplock som är planerat nu om 4 dagar, på fredag. Vi ska tillbaka igen på onsdag för att kika. Jag får vara glad för mina 5 blåsor men hoppas såklart att de andra 2 hinner växa mer så att det blir 7 st totalt :) 

    Jag har haft mkt känningar i magen och i helgen även lite mensvärkkänsla. Och sen har jag haft otroligt mkt ägglossningsflytningar i flera dagar nu. Inte det härligaste men jag ser det BARA som en bra grej så låt det komma säger jag bara!


    Hej igen!

    Jag glömde av att svara dig, förlåt!

    Skönt att höra att man inte är ensam i sina tankar! Hur tycker du det är att gå hos en psykolog? Hjälper det dig? Jag hade ett samtal med en kurator efter mitt utomkvedshavandeskap förra året. Nöjde mig med ett. Kanske var det fel tid att gå tid; just då var jag bara ledsen/grät. Det gör jag helst hemma. Men nu när jag kan prata om det hela och situationen i övrigt kanske det kunde vara bra.

    Jag tycker det lät som ett jättebra resultat med 5-7 äggblåsor! Idag är dagen D då. Hoppas plocket går bra och att det blir många befruktade! Du får gärna uppdatera hur det gått om du vill!

    Känningar i magen hör ju till och det är säkert ett gott tecken på att det växer där inne! Hehe, mycket ägglossningsflytningar är lite jobbigt såklart men i det här fallet är det ju bara bra :)

    Håller tummarna hårt för dig idag!
  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-09-25 17:38:03 följande:

    Haha absolut ingen fara, det finns så mkt man ska hinna med i livet så inte alltid man kan svara :) 

    Jag tycker att det är jättebra att gå hos min psykolog. Vi pratar faktiskt väldigt lite om just donationsgrejen, istället så jobbar vi med mitt sätt att hantera känslor mot mig själv men även mot min partner. Och då varför jag känner/reagerar som jag gör ibland. Det hjälper henne att veta hur hon ska prata med mig om donation när det kommer på tal. Sen är hon som sagt speciallist inom området och har även jobbat som en sådan som har bedömningssamtal med de som vill ha donerade ägg eller spermier så hon har ju väldigt bra koll på alla tankar som kan komma i en sådan process. Jag kan därför tro på när hon säger att alla mina tankar är helt normala istället för när min tidigare psykolog sa något i den stilen för hon visste inte ens hur ivf fungerade... 

    Kanske var det dina lyckotummar som gjorde susen för det gick toppen idag! På sista VUL i onsdags så hittade dom 8 fina blåsor och idag fick de ut 7 ägg! Det var verkligen mer än vad vi hade vågat hoppas på. Och det kändes absolut ingenting vilket också kändes som en vinst. Min klinik har som standard att de sätter in på dag 3 så insättning på måndag om inget händer *hoppas hoppas*. OM det är flera ägg som ser ut att klara sig till dag 5 så blir det onsdag men jag ställer in mig på måndag och kommer vara överlycklig om jag får tillbaka ett! :D 


    Hej igen!

    Nä det är sant :)

    Jag tar på mig skulden att vi inte kan få barn. Det är ju mina ägg/min kropp om suger... Jag kan logiskt förstå att det är fel att tycka det. Jag föddes så. Jag har inte orsakat det själv, men det känns ändå som mitt fel. Det hade nog varit klokt att bearbeta dem känslorna. Just för att relationen också ska fungera bra! Men då skulle jag i så fall också vilja prata med någon som kan området. Det gjorde jag inte sist. Du har väckt en tanke hos mig, kanske ska kolla upp detta!

    Heja dig! Härligt att höra! 7 ägg är ju toppen! Det växte på bra i slutet där du :) Det är väl skönt att man kan få ha lite flyt ibland?! Jag fortsätter hålla tummarna för att de befruktas och delas fint nu! Du får uppdatera hur det går! Trevlig helg :)
Svar på tråden Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?