Inlägg från: Anonym (Sedan 2015) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sedan 2015)

    Normalt sexliv med herpes?

    Blev smittade för 5 år sen. Första året var ett helvete, fick utbrott var 10 dag och råkade smitta två ONS under perioden också. Kändes hopplöst. Första utbrottet såg ut som ett krigsfilm, läkaren var förskräckt till och med.

    Bad min husläkare om att få långtidsbehandling med valaciklovir 500mg, 1 tablett/dag. Har sedan 2016 tagit det och inte haft ett enda utbrott förutom en blåsa här och var nån gång. Har förhållande sedan 4år tillbaka också. Bara att berätta tidigt och förklara vad det innebär.

    En positiv aspekt är att immunförsvaret har blivit starkare. Har inte varit förkyld på flera år.

    Klart jag hade velat leva utan, men idag är det inget som stör mig. Först när du accepterat detta kan du komma vidare. Lycka till! :)

  • Anonym (Sedan 2015)

    Förstår att dina tankar snurrar.

    Hade kondom men utbrott som jag inte hade sett själv, på själva roten av kuken som inte skyddades. De blev inte direkt glada, samma reaktion som jag själv fick av den som smittade mig.

    Men med medicinen jag skrev om kommer du leva ett behagligt liv. De flesta har färre skov än jag hade. Och många har inte skov alls. Så jag är verkligen ett extremfall. Som sagt, det kommer bli bra. Även med åldern ska sjukdomen minska markant med färre skov för varje år som går.

    Herpes är inte farligt, utbrotten består liksom av små kliande blåsor som är mindre än finnar. Men man måste komma till den insikten och acceptansen först :)

Svar på tråden Normalt sexliv med herpes?