Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    När börjar era barn gå upp själva när de ska till skolan?

    Mina kan klara sig fint på morgonen om jag är borta, de är 8, 10 och 13. Man får hålla lite koll per sms så att de går iväg i tid och yngsta får man be förbereda lite kvällen innan så han vet var grejerna är.

    Mestadels äter jag frukost med dem men det är mer för att det är trevligt än att det behövs på något sätt. Jobbar hemifrån så jag ska inte iväg någonstans.

  • Anonym (.)
    Anonym (Va) skrev 2020-09-21 02:00:14 följande:

    Barn MÅSTE ha hjälp med tandborstning tills de är 12! De flesta barn borstar väl inte heller tänderna frivilligt. Jag får lirka massor för att min åttaåring ens ska öppna munnen.

    Att lämna ett så litet barn som en åttaåring ensam hemma låter otroligt ansvaslöst. Jag vet av erfarenhet att de behöver mycket vägledning, hjälp med kläder mm. Kan bli hur tokigt som helst annars. Man kan inte lägga det ansvaret på en trettonåring.

     


    Välkommen till verkligheten för ensamstående föräldrar, och tack så hemskt väldigt mycket för föreläsningen om barns tandborstning. Det hade jag absolut ingen aaaaaaaaaaaaaaning om. Uppskattas verkligen.

    Att de klarar sig om det behövs betyder knappast att de är själva i normalfallet. Men du har självklart aldrig behövt sitta på akuten en natt med någon närstående, eller behövt rycka ut för att kolla att åldrande föräldrar typ lever när de inte svarar i telefon.

    Gratulerar till dig.
Svar på tråden När börjar era barn gå upp själva när de ska till skolan?