Inlägg från: Anonym (Buset) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam

    Hej,

    Jag avundas inte din situation. Jag är i en närliggande sådan. Hon gör så för att hon inte vill/kan släppa dig. Hon vet att det kloka valet är att kämpa för sin familj - men du är det spännande valet. Det som får henne att känna sig levande. Förälskelsens sötma. Därför gör hon så. Du behöver tänka på vad som gör dig lycklig. När en person är på/av/på/av så blir man olycklig. Det tär och man kan inte riktigt släppa. Det innebär också att du inte kan gå vidare. Eftersom hon har sagt att hon ska välja sin familj kommer det inte att bli ni två. Hur mycket hon är vill. Träffa henne, gör ett riktigt avslut. Berätta vad du känner. Gå vidare. Kanske kommer hon om ett år, kanske träffar du någon ny. Men såhär kan du inte ha det.

    Sådana här situationer sliter hjärtat i bitar.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (M2) skrev 2020-09-20 06:41:44 följande:

    Hej ts!

    Jag har precis börjat samma resa som dig. Det skulle börja som något kul vid sidan av (första gången för oss båda) men plötsligt inser vi att våra känslor bara växer. Jag kommer lämna min relation, inte på grund av honom utan på grund av att jag aldrig hade befunnit mig i denna sits om allt var bra i mitt förhållande. Han vet jag aldrig kommer lämna sin familj oavsett hur starkt han känner. Han tar till strategier för att hålla ett visst avstånd så detta inte växer mer, ändå kan vi inte låta bli varandra när vi ses.

    Jag tycker allt detta är otroligt jobbigt och inser jag fallit för honom. Ifrågasätter mig själv i detta då det gått så jävla fort men han är bara allt det där jag söker i en man och det svider att inse jag aldrig kommer få ha honom. Jag inser ju också att jag måste avsluta detta inom kort. Ser ju på din story att ni höll på länge och nu sitter du i sitsen du gör.

    Jag är även rädd att detta är den där typiska klyschan där man säger det jag vill höra för ligger är najs men att han egentligen är sjukt nöjd med sitt liv och bara har mig för att krydda upp det. Usch jag får nog bryta här i veckan. Om jag är stark nog.


    Snälla du, gör ingenting förhastat. Lämna inte din familj. Det behöver faktiskt inte vara fel på ert förhållande, anledningen kan ligga hos dig. På samma sätt som att man kan missbruka alkohol, spel, shopping så kan man hamna i en situation där otrohet fyller samma funktion. Det är en ofta upprepad felaktighet att otrohet har med förhållandet att göra.

    Om du vill ge din familj en chans, bryt med mannen i fråga och gå och prata med en psykolog och bena ut varför det hände.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (M2) skrev 2020-09-20 22:50:58 följande:

    Otroheten har inget med uppbrottet att göra. Jag har funderat i över 2 år. Otroheten är bara några veckor gammal.


    Aha, då förstår jag. Nu kommer jag låta som värsta sortens äktenskapsivrare. Men jag har en nära vän som fick nog och där sexet som en följd av det tillslut obefintligt. Hon orkade inte med hans sätt.... Såklart hamnade hon i en situation med en kollega. Jag hade inte trott det om henne men hon gick hem och berättade att hon inte tyckte äktenskapet var bra längre (hon sa ingenting om kollegan). Och hennes man som faktiskt försummat i princip allt pga av sin karriär lyssnade. Han förstod allvaret och de jobbade på det. Den sista lilla biten var sexet - hon trodde aldrig hon skulle kunna känna åtrå för sin man igen. Men jo, de gick till en parterapeut som har sex som specialområde och nu är även det problemet löst. Ibland kan en otrohet vara en katalysator och ibland ett uppvaknade.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (sådär) skrev 2020-09-21 11:01:34 följande:

    Tror du hennes man hade reagerat likadant om han vetat om han vetat om hennes äventyr med kollegan?

    Är det ok att gå i terapi och sitta och ljuga om eller undanhålla om saker som är centrala för förhållandet? Är inte det som att gå till läkaren för huvudverk och undanhålla att man har en påle genom huvudet?

    Att påstå att en otrohet varit en katalysator eller uppvaknande i fallet du beskriver är ju ganska cyniskt eftersom mannen inte ens var medveten om det och fick aldrig chansen att förhålla sig till problemet i sin helhet. Deras sk uppvaknande skedde baserat på lögner.


    Tror han är superglad över att deras relation nu är bra. Det finns flera sätt att förstöra ett äktenskap på. Varför ska otrohet vara det värsta? Jag tycker faktiskt inte det. Varför är det mer ok när någon är frånvarande under småbarnsåren och gör karriär på den andres bekostnad och därtill ifrågasätter förhållandet, livet och allt med det med jämna mellanrum. Så att den som håller ihop allt får plocka upp spillrorna med jämna mellanrum. Helt ärligt det finns mycket värre saker än otrohet. Och ja otrohet kan vara en katalysator till förändring eller ett uppvaknade för den som bedragit och blivit bedragen. Varför skulle det inte vara det?
Svar på tråden Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam