Inlägg från: Kungsholmsbo |Visa alla inlägg
  • Kungsholmsbo

    Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam

    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-07 21:31:35 följande:

    Nej, spelar ingen roll vad du kände för kvinnan du var otrogen med, du svek din fru och dina barn. Du misslyckades med att ta hand om ditt äktenskap och din familj. Du borde vara den som skyddar din fru och dina barn och inte den som sviker. Det värsta av allt är att du, mellan raderna, försöker "tvätta" dig själv och din otrohet med hänvisningar till förälskelse du kände för den andra kvinnan. Nej, otrohet är inte något fint. En riktig man avslutar först ett förhållande innan han börjar söka ett annat. Hoppas att du själv får uppleva samma svek.


    Varför ska det alltid alltid komma sådana här inlägg. Vad hjälper ditt inlägg ts? Helt ärligt skärp dig. Om en vän hade kommit med samma problem kan jag slå vad om att du inte hade sagt en sådan sak till honom eller henne. För så har du inte en skärm mellan er och har ett känslomässigt band. Blir så upprörd. Du förstör tråden!

    TS vet ju såklart att det som hänt är fel. Men det hjälper ju inte honom i hans situation.

    Det som också händer när trådar om sådant här översvämmas med inlägg som dina är att TS försvinner - vilket är så synd.
  • Kungsholmsbo
    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-08 19:31:36 följande:

    Du har fel. Det är inte jag som förstör tråden när jag beskriver hur egoistisk TS är och hur lite han bryr sig om andra. jag gillar helt enkelt inte dubbelmoral. Han skriver att han har empati men hans handlingar visar tvärtom. Om TS försvinner eftersom han inte vill höra hur negativt hans otrohet påverkar hans fru och hans familj då är det han som förstör sin egen tråd, eftersom han vägrar ta tag i sina dåliga sidor och förmodligen kommer han att vara otrogen igen. Var så säker på att om han var min vän och kom till mig för råd så skulle säga precis samma saker till honom som jag skriver här. Detta just för att han är min vän och jag vill hans bästa. Jag är hans värsta fiende om jag bara säger det han vill höra, dvs att det är inte så farligt vad han gjorde eftersom han var kär! Nej, han tog beslut i nästan två år som han visste var otrohet och som skulle leda till att han blev kär. Det är så galet att sedan skylla på förälskelse när allt uppdagas. Otrogna är oftast omogna människor, som har väldigt lite empati för andra och vad de gör mot andra. Detta är så omoraliskt och fel.  Sedan skulle jag råda honom att vara 100% ärlig och sluta använda sig av dubbelmoral. OCH LÅT DEN ANDRA KVINNAN OCH HENNES FAMILJ VARA! Du har redan förstört din äktenskap och splittrat din familj. Låt hennes familj vara i fred!


    Vem behöver fiender när det finns vänner som du?

    Tråd efter tråd förstörs av människor som du som bara måste gå in och berätta vad de anser om otrohet. Jag tror det är känt för ungefär 100 procent av Sveriges vuxna befolkning att otrohet är fel, trots det är otrohet en vanlig företeelse. Om någon har ett problem och vill skriva av sig på ett forum om just det problemet - då hjälper det väl knappast att du går in och berättar att otrohet är minsann fel och du borde det eller det. Ty problemet finns fortfarande kvar i TS medvetande. Hade han velat dryfta otrohetens vara eller icke vara så hade frågeställningen handlar om det. Nu handlar frågeställningen INTE om det. Jag tycker att det är respektlöst mot en annan människa att predika det man själv anser vara rätt när han eller hon vänder sig till en med ett problem. Att alla problemställningar inte framgår av trådstarten är naturligt eftersom formatet inte tillåter det, samt att vissa svaret på vissa problemställningar är kända.

    Hade en nära vän till mig gjort så mot mig hade denna inte varit min vän längre.
  • Kungsholmsbo
    Anonym (ppp) skrev 2020-10-09 18:06:49 följande:

    Vad menar du här egentligen? Vem ser inte svartvitt? Du själv uppenbarligen men vad innebär  "i min familj"? Menar du att din partner är öppen för att man kan prassla lite grann? Om så vore, vore det väl inget problem att du gjort det, så jag antar att det inte är den betydelsen. 

    Vad innebär "äga mitt svek för min egen (inte egna!) och för min familjs skull"? 

    "Hemmarelation" - det finns inget sådant ord. 

    Om det inte är "svartvitt i "min familj" så borde du inte behöva lämna och det borde inte vara problem att du varit otrogen.

    Det fins fler frågor om tidigare inlägg men jag valde detta nu

    Du skriver som om du vill försöka verka PK här inför oss på forumet, men självfallet inte är det. 


    Men varför märker du ord? Det är mig veterligen ingen lärsitaution det handlar om där hans grammatiska förmåga är uppe för analys och betygsättning. Inte heller är det ett betänkande eller annan slags myndighetstext som behöver vara helt rättstavad eller korrekt på det sättet. Snarare är formen ganska fri i forum och chattar - man använder talspråk i relativt stor utsträckning. Håll dig till problemställningen.
Svar på tråden Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam