• Tue 8 Sep 2020 09:07
    3646 visningar
    279 svar
    279
    3646

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Hej!

    Jag har precis fyllt 30 år och försöker skaffa första barnet tillsammans med min man som är lika gammal. Vi har varit tillsammans länge och framför allt jag har längtat efter barn i några år nu. Det har dock inte känts rätt i tiden förrän nu när vi har fasta jobb, bra bostad, bra ekonomi och allt annat som för mig kändes viktigt att ha på plats.

    Vi är inne på sjätte månaden av försök nu. Jag har BIM den 17/9 och har än så länge inga symptom alls, tyvärr. Hoppas ändå på en liten bebis i maj 2021! 

  • Tue 8 Sep 2020 09:34
    #3
    Jullan1 skrev 2020-09-08 09:28:24 följande:
    Hej!

    Vad kul :) Då har vi BIM nästan samtidigt. Håller tummarna för att det blir en liten maj-bevis för er! Kör ni med ÄL-test? Vi har precis börjat med det för första gången och det gav positivt utslag både förra lördagen och nu i helgen som var så jag är lite fundersam om jag haft någon ägglossning, inte haft så mycket känningar.
    Ja, så roligt att vi kan följas åt! Jag testar inte med ÄL-test alls faktiskt. Känner ganska tydligt på kroppen när jag har ÄL, och har en väldigt regelbunden cykel, så jag känner inte behovet av att testa. 

    Försöker även minimera press & stress kring hela bebisverkstaden så därför har jag valt att inte testa. Tror att jag skulle analysera allt för mycket, haha. Men jag förstår att det är ett bra verktyg för många!
  • Wed 16 Sep 2020 08:59
    #98
    Idag kom min mens, en dag för tidigt. Jag hade tänkt testa imorse, så jag har sovit rätt oroligt och varit vaken sedan 04.00. När jag väl gick upp för att testa klockan 07.00 så var det mensen som kom istället. Så obeskrivligt ledsen. Jag hoppades så mycket.

    Jag kommer nog att logga ut från Familjeliv ett tag, känner att jag mår sämre av att läsa om andras försök, symptom osv. Jag behöver tänka på någonting helt annat och sluta känna efter så mycket. 

    Stort lycka till allihop!
  • Fri 16 Oct 2020 11:02
    Soff skrev 2020-10-15 22:24:43 följande:
    Stickling skrev 2020-10-15 21:59:05 följande:

    Åh, så har jag också känt många gånger. Man vill inte vara missunnsam, men det är svårt att låta bli när folk i ens närhet får fler barn när man själv försöker med sitt första. Kan känna likadant när jag läser i andra trådar här på FL, när folk plussar vid syskonförsök. Roligt för dem såklart, men det gör ont i hjärtat. Skönt med den här tråden, där vi alla är i samma sits på det sättet. <3


    Tack för ert stöd <3 nej man vill ju verkligen inte vara missunnsam, men är ju svårt att stänga av sina känslor. Dom är ju så starka.. dessutom skulle jag och min sambo ha sex idag, men det sket ju sig. Man är ju inte sådär jättesugen när man gråter, och sambon tycker förstås det känns helt fel när jag är så ledsen. Får bli imorn, och hoppas man inte sumpar denna chansen.
    Som andra har skrivit - vi alla här förstår precis vad du går igenom! Det är hemskt jobbigt. Fortsätt kämpa och försök sysselsätta dig med annat. Hjärta
  • Fri 16 Oct 2020 11:09

    Hej allihop!

    Jag har inte varit aktiv här på ett tag då jag blev så fruktansvärt nere när vi misslyckades med vårt sjätte försök förra månaden. Jag behövde koppla bort och tänka på annat. 

    Nu har jag i alla fall en liten uppdatering! Har sedan BIM-5 haft en väldigt svag molvärk som påminner om mensvärk. Inte alls samma stickande intensiva smärta som jag har vid mens utan mer ett svagt molande/brännande. Idag är jag på BIM+1 och ingen mens har kommit ännu. Min cykel är i genomsnitt 27 dagar och idag är dag 30. Senast jag gick över 28 dagar var i mars, så det är ett tag sedan.

    Jag har såklart fått upp hoppet ordentligt och springer på toa typ varje kvart för att kolla om mensen har kommit. Tacksam för att jag jobbar hemifrån! Jag tänkte testa imorgon på morgonen om mensen inte dyker upp innan dess. Snälla håll tummarna för mig. Jag håller tummarna för er!

  • Sat 17 Oct 2020 08:17
    Anonym (Mint) skrev 2020-10-16 11:40:04 följande:

    Hej! Åh vad spännande! Jag håller såklart tummarna! Jag ska också testa imorgon, är då på BIM. Har lite, lite känningar. Men ja, som vi alla vet så kan det ju bara lika gärna betyda mens, haha! 

    Vi hörs imorgon! :D 


    Tack! Hur har det gått för dig? Jag testade nu på morgonen, BIM+2 och fick ett helt blankt test. Inte ens kontrollstrecket syntes. Jag gjorde precis som vanligt så det måste ha varit något fel på testet tyvärr. Såklart hade jag bara ett test hemma också... Har beställt ett gäng stickor + ett digitalt som kommer ikväll. Molvärken som jag har haft sedan BIM-5 är nästan helt borta nu, så jag vet inte hur jag ska tolka det heller.
  • Sat 17 Oct 2020 18:46
    Anonym (Mint) skrev 2020-10-17 09:16:01 följande:
    Men gud så störigt! När man verkligen vill veta. Jag fortsätter hålla tummarna inför ditt nästa test. :) 

    Jag hade rätt i mina misstankar, det blev starkt positivt. Drömmer
    Stort grattis, så himla roligt! <3

    Jag har tyvärr fått ljusrosa flytningar idag så min mens kommer inatt eller imorgon på BIM+3. Jag har väldigt regelbunden mens annars och såhär sen har den inte varit på över ett år. Så besviken och ledsen. :(
Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn