• Wed 9 Sep 2020 06:50
    987 visningar
    7 svar
    7
    987

    16 år o Gravid! Hjälp!!

    Första frågan är förstås ekonomin. De flesta 16- och 18-åringar har inte en inkomst för att försörja ett barn. Är era föräldrar redo att stötta er ekonomiskt under några år? Kanske era föräldrar sparat leksaker och kläder från er egen barndom? Ni kan också behöva stöttning med barnvakt så att du kan gå klart gymnasiet.

    Tänkte ni bo hemma eller i egen bostad? Är ju delvis en ekonomisk fråga, men också beroende på hur mycket stöttning ni kommer att behöva.

    Är du redo att få en förändrad relation till dina vänner? Det handlar inte bara om alkohol, du kommer heller inte kunna träffa dem på kvällstid eller åka på spontana utflykter på samma sätt. Du får anpassa allt enligt barnets rutiner, och särskilt om du ammar. Är du beredd på omgivningens reaktioner? Folk lägger alltid näsan i blöt där den inte hör här hemma, du kommer förmodligen att få höra mycket skit för att du är så ung, och kanske främst bakom din rygg.

    Om du är beredd på allt vad ett barn innebär, och du kommer att få stöd och stöttning av dina föräldrar, så kommer det säkert att gå jättebra!

Svar på tråden 16 år o Gravid! Hjälp!!