Inlägg från: Disa35 |Visa alla inlägg
  • Disa35

    16 år o Gravid! Hjälp!!

    Okej, det här blir balansakt i den högre skolan:

    Som andra redan har skrivit är det din kropp och ditt val - och hur du än gör ska du nog fundera lite över det här med p-piller. Det kan finnas alternativ som passar just dig bättre.

    Som andra också har skrivit så blir det tufft, men med bra stöd från din omgivning ska det säkert gå bra. Dessutom är det här ett väldigt bra land att få barn i, oavsett ålder.

    Jag tror du gör klokt i att vara beredd på två saker om du behåller; ofriheten och dömande.

    Det är rätt utmattande att alltid vara ansvarig för någon annan och ha koll, planera, osv. Det ÄR tröttsamt att aldrig kunna skita i allt och bara göra som man vill. Och frustrerande att inte kunna hänga med polarna på något kul med fem minuters varsel. Ibland känner man ungefär "Men herregud unge, försvinn! Sluta kräva saker av mig, väx upp och klara dig själv!" Och det har ingenting med kärlek att göra, älskar gör man samtidigt som man vill fly till Costa Rica under taget namn.

    Dömandet består då i oförstående personer som pikar dig, "Du var för ung, du skulle ha väntat, man kan göra abort, skyll dig själv, etc", när du senare ber om hjälp och söker stöd. Och de gnällspikarna finns överallt, från MVC via BB till BVC och nätforum.

    Slutligen, jag hoppas att jag har kunnat bidra med något och att det blir bra för dig, hur du än gör.

    Lycka till!

Svar på tråden 16 år o Gravid! Hjälp!!