• Anonym (HS)
    Mon 14 Sep 2020 07:38
    2512 visningar
    23 svar
    23
    2512

    Kissar i sängen

    3 barns mor skrev 2020-09-09 08:00:54 följande:

    Hej måste få fråga er som har större barn som kissar i sängen.

    Hur gör ni på morgonen?

    Ex är det så att vi är lediga och vår dotter vaknar vid 8 så kan hon ligga kvar fram till 9 utan problem trots att natt byxan är blöt.

    Kännes som hon struntar i det.

    När hon ska till skolan så får vi säga till henne att hon måste duscha före frukosten.

    Så vi tänkte höra om era stora barn är lika och om ni har några tips hur vi ska gå vidare.

    (Hon blev så här när hon gick från dry nites till Tena pants xxs.

    Innan så va hon på toa så fort hon vaknade.)


    Vår pojk (9 år) har inte så bråttom upp på helg och lov utan kan ligga och dra sig/somna om långt över en timme fast blöjan är blöt. jag tror som någon skrivit barn som alltid har sovit med blöja och är bekväm med att göra det tänker inte på den.

    när han var mindre satt han nästan alltid i soffan och tittade på tv med blöjan fortfarande på när vi gick upp. det har han slutat med så fort han går ur sängen tar ha av den nu och tvättar sig på toaletten. 
  • Anonym (HS)
    Tue 15 Sep 2020 07:30
    #20
    Anonym (JjJ) skrev 2020-09-14 17:03:17 följande:
    Sängvätning är relativt vanligt. Det är bara det att onormalt-stämpeln gjort att väldigt få pratar öppet om det. När du skriver att det är onormalt trampar du på en tå som är rätt ordentligt öm. Både barnet och vi föräldrar kämpar med att komma ihåg det som läkaren sagt: det är inte onormalt, det är inte tecken på sjukdom, det är ett praktiskt bekymmer som i de allra flesta fall går över av sig själv. 
    Tycker du belyser detta problem riktigt bra. tänk om alla sam har äldre barn som kissar i sängen hade vågade prata mer om det. jag tror det hade stärkt dessa barn då hör dom att dom inte är ensamna på ett helt annat vis än att en gubbe i vit rock säger lite siffror och % tal.

    (förlåt TS för vi kom ifrån din fråga)
Svar på tråden Kissar i sängen