• Anonym (Juli)

    Du som gift dig, blev det som du tänkt

    Levt ihop med samma man i tjugo år och har två barn. Det är för det mesta förtjusande. Tror inte att något utöver det juridiska skulle förändras om vi gifte oss.

  • Anonym (Juli)
    fjanten skrev 2020-09-09 12:55:35 följande:

    Ja, vi hade precis det bröllop vi ville ha, och utöver det visste vi ju hur det är att leva med varann så där kom ju inga överraskningar utan var och är som innan. Vi hann skaffa barn nr 1 innan äktenskapet, det kändes i min värld betydligt större


    Exakt som jag tänker. Gemensamt barn är det största och viktigaste löftet till varandra, för det kan man inte skilja sig ifrån. Ett livslångt och oupplösligt band.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-09 13:14:53 följande:

    I den här tråden så pratar vi om hur det var efter att man gift sig. Hur förhållandet mellan man och kvinna fortlöpte. Visst har barn stor inverkan på det, men det diskuterar vi inte i denna tråden.


    Jag vet, men jag kände ändå att min erfarenhet var relevant för frågan. Vi lever som ett gift par, bortsett från det juridiska. Mitt svar är att jag har svårt att tro att förhållandet påverkas öht av giftermål, vilket bekräftades av fjanten. Jag ser på äktenskapet precis som fjanten - en säkerhet den dagen en av oss dör (vi tänker gifta oss, jag o sambon, det har bara inte blivit av än). Anledningen att vi tar upp barn är att ingå äktenskap är så fjuttigt jämfört med att få barn, så har man väl fått barn ihop är giftermål ingen biggie. Det förändrar inget.
  • Anonym (Juli)
    Limeblad skrev 2020-09-10 07:20:39 följande:

    Som några tidigare skrivit: känslan av samhörighet stärktes av att vi gifte oss. Har inte gått så lång tid sen dess så det känns som att vara nykär. Det känns som en fin markering att vi avser vara vi resten av livet.

    Själva bröllopet blev i det stora hela så bra som jag hoppades. Det var den bästa dagen i mitt liv (hittills) och jag kan verkligen rekommendera det.


    Det låter härligt! Har ni barn?
  • Anonym (Juli)
    Limeblad skrev 2020-09-10 10:31:35 följande:

    Nej, inte än.


    Jag tror att det bidrar till om det gör skillnad för förhållandet att gifta sig eller inte. Verkar som att de flesta i tråden som hade barn när de gifte sig inte tyckte att det gjorde någon större skillnad att gifta sig - ett barn är ju så mycket större. Jag vill inte alls förringa upplevelsen av ert bröllop som jag förstår var viktigt och fint, utan det jag menar är att om man har barn när man gifter sig har man redan gått igenom en sån där stor grej tillsammans och då gör vigseln mindre skillnad. Det där stora beslutet om att vilja dela livet har redan tagits.
  • Anonym (Juli)
    Limeblad skrev 2020-09-10 14:35:28 följande:

    Ja så är det ju. Barn länkar ju ihop en stor del av livet medan ett äktenskap kan avslutas. Vi ville gifta oss före barn av juridiska skäl och för att vi ville ha en stor fest utan att behöva ansvara för barn.


    Smart. Så smarta var inte vi.
  • Anonym (Juli)
    fluu skrev 2020-09-10 17:17:59 följande:

    Vi hade barn, bröllopet var ändå superstort ich framförallt är äktenskapet det.


    Ja, jag såg att du skrev det tidigare. Skulle du vilja utveckla det?

    Jag känner ett par som säger att de nog inte hade varit ett par längre om de inte varit gifta. Att de tar löftet på allvar. Men det är för att de bråkar så mycket, så i deras fall vet jag inte om det är positivt egentligen.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-11 08:02:20 följande:

    Det är vi resten av livet. Se på oss, vi har lyckats, vi hittade äkta kärlek. Yta.

    Lögnen.


    Varför skulle det vara en lögn just om man gifter sig? Är det att man (oftast) har gäster på ett bröllop och på så vis gör kärleken offentlig som du ogillar?
  • Anonym (Juli)
    fluu skrev 2020-09-11 14:18:35 följande:

    Utveckla vad? Att bröllopet kändes stort? Det kändes stort därför att vi tog ytterligare ett steg i vårt förhållande. Som om vi en gång för alla förenades helt och hållet. Gemenskapen blev som sagt ännu starkare och evigheten kändes närmare. Bara det att alla fick samma efternamn ökade känslan av "VI".

    För mig kanske det är extra viktigt just för att jag är skilsmässobarn. Det känns bra att mina föräldrar inte är jag, inte oss. Att man kan ta negativa erfarenheter med sig och göra något bra av dem.


    Tack! Förtjusande utveckling - i dubbel bemärkelse (av dig, och för er)
  • Anonym (Juli)
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-11 13:54:47 följande:

    Kan jag inte hålla med om.


    Sambor ärver inte varandra. Det kan ge upphov till riktigt jobbiga situationer. Tänk Stieg Larsson (författaren) och hans sambo.
Svar på tråden Du som gift dig, blev det som du tänkt