• Anonym (Rozz)

    Du som gift dig, blev det som du tänkt

    ??

  • Svar på tråden Du som gift dig, blev det som du tänkt
  • Anonym (Rozz)
    Anotherone skrev 2020-09-09 13:14:28 följande:

    Känner inte att min relation är varken en lögn eller en fantasi. Och man behöver inte gifta sig om man inte vill.
    Jag har varit ihop med min kille > sambo  > numera man i över 20 år och önskar inget annat. Kommunikation och ärlighet löser det mesta, och skulle jag känna tveksamheter kring olika saker oss emellan så skulle jag ta upp dem med honom.


    Fast i den här tråden pratar vi om de som gift sig.
  • fjanten
    Anonym (Juli) skrev 2020-09-09 13:07:23 följande:

    Exakt som jag tänker. Gemensamt barn är det största och viktigaste löftet till varandra, för det kan man inte skilja sig ifrån. Ett livslångt och oupplösligt band.


    Precis. Visserligen var det väl fint och romantiskt att gifta oss, men vi hade ju redan gjort det största tillsammans (barn) och bott ihop i några år - så att vi officiellt gifte oss gjorde ju ingen skillnad för vardagslivet. Om nu inte en av oss dör är det ju ingen skillnad mot att vara sambos, vilket (oromantiskt nog) var den främsta anledningen till att vi ville gifta oss.
  • Anonym (Rozz)
    fjanten skrev 2020-09-09 13:15:46 följande:
    Precis. Visserligen var det väl fint och romantiskt att gifta oss
    Var det? Varför?
  • Birman

    Jag och min älskade make har snart varit gifta i 6 månader, vårt bröllop var väldigt enkelt då vi båda har varit gifta innan och visste precis hur vi inte ville ha det. Två av våra bästa vänner var våra vittnen. Vi gifte oss borgeligt hur mysigt som helst och fort gick det. Efter akten så gick vi till en hamburgerrestaurang och bara njöt av att vara äkta makar. Hjärta

  • fjanten
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-09 13:19:10 följande:

    Var det? Varför?


    Ja, jag skrev ju att det var det... Varför? För att jag upplevde det som romantiskt.
  • Anonym (Rozz)
    fjanten skrev 2020-09-09 13:22:23 följande:
    Ja, jag skrev ju att det var det... Varför? För att jag upplevde det som romantiskt.
    Ja, det är ju en fantasi som man växer upp med, samhället ser ut så. Många upplever det som romantiskt.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-09 13:14:53 följande:

    I den här tråden så pratar vi om hur det var efter att man gift sig. Hur förhållandet mellan man och kvinna fortlöpte. Visst har barn stor inverkan på det, men det diskuterar vi inte i denna tråden.


    Jag vet, men jag kände ändå att min erfarenhet var relevant för frågan. Vi lever som ett gift par, bortsett från det juridiska. Mitt svar är att jag har svårt att tro att förhållandet påverkas öht av giftermål, vilket bekräftades av fjanten. Jag ser på äktenskapet precis som fjanten - en säkerhet den dagen en av oss dör (vi tänker gifta oss, jag o sambon, det har bara inte blivit av än). Anledningen att vi tar upp barn är att ingå äktenskap är så fjuttigt jämfört med att få barn, så har man väl fått barn ihop är giftermål ingen biggie. Det förändrar inget.
  • Anonym (???)

    Jag har varit tillsammans med min man i över 16 år, gift i 6 år och är fortfarande världens lyckligaste!! Jag och min man var ju tillsammans i över 10 år innan vi gifte oss så kan ju med handen på hjärtat säga att jag verkligen kände den man jag skulle gifta mig med, så inga överaskningar:) kan nog inte komma på något speciellt som ändrade sig för att vi gifte oss men är glad att vi hade vårt fina bröllop.

    Vi valde att bjuda alla nära vänner samt den absolut närmaste familjen, så det blev en riktig firing och absolut den bästa dagen!

  • fjanten
    Anonym (Rozz) skrev 2020-09-09 13:25:35 följande:

    Ja, det är ju en fantasi som man växer upp med, samhället ser ut så. Många upplever det som romantiskt.


    Jag skulle dock aldrig någonsin gifta mig - sa jag som barn och tonåring - så jag har aldrig varit särskilt prinsessig av mig Men när vi fick barn var äktenskapets juridik otroligt lockande, och det kändes fint och romantiskt när vi gifte oss (borgerligt).
  • Anonym (hustrun)

    Du kan verkligen inte släppa detta med äktenskap ....

    Bröllopet blev som vi tänkt och äktenskapet ännu bättre.

    Snart 19 år som gifta och 21 år tillsammans.

Svar på tråden Du som gift dig, blev det som du tänkt