Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF Maj 2021 (stannar på fl)

  Lör 12 sep 2020 14:37 Läst 0 gånger Totalt 395 svar
  Visar endast inlägg av Canama - Visa alla inlägg
 • Lör 12 sep 2020 14:37 #5

  Men TACK, ha tänkt flera dagar att jag ska skapa en sådan här tråd! Såå trist med att alla går över till Facebook och alla nya bara frågar efter gruppen.....

  31 år, väntar andra barnet. V. 6 (5+4). Enligt gravid-appen är BF 10/5 men tror de kan bli snarare 15/5 efter första ultraljudet... som är inbokat 12/10. Lång väntan!

  Hade många symtom i början, dovt illamående, argsint, molvärk.. men de försvann hastig i samband med att jag blev förkyld. Så vi får väl se vad som händer. Finns ju inget att göra ändå så får väl snällt vänta till 12/10 om inget annat tillstöter. Ev har lite illamående kommit tillbaka. Och precis NU fick jag molvärk också..

  Graviditeten var mycket planerad (hehe körde SMEP), men ibland tänker man ändå -hur ska de gå-. Dottern är 15 månader och jag är fortfarande hemma med henne. Sambon tjänar inte så bra för tillfället och vi bor på 50kvm. Men vi är rika på kärlek <3 och har allt vi kan tänkas behöva.

 • Lör 12 sep 2020 18:15 #10
  Trean2021 skrev 2020-09-12 14:48:21 följande:

  Hej! Ja kände att jag helst ville stanna här ;)

  Spännande med ultraljud ändå! Har du bokat privat?

  Ja, allt går om man vill och har varandra :) vi har inte heller optimalt för ett tredje barn egentligen men får försöka få det att funka i såna fall,


  Nej det är inte privat, via vanliga sjukvården. Vi bor inte i Sverige, får man inte boka UL så tidigt där? Jag har fått min inskrivningstid hos BM och då bokades första UL på samma gång :)
 • Sön 13 sep 2020 11:25 #18
  Go o gla skrev 2020-09-13 08:44:01 följande:

  Vart bor ni? Själv utlandssvensk och här är det tidigare UL och tusen kontroller. Ser inte fram emot allt spring igen med blodpeover hit, resultatkoll dit och allt annat som kommer däremellan. Ser endast fram emot UL kontrollerna (här minst 4/grav).


  Finland, så trodde inte det skulle vara så stor skillnad! Här brukar de också vara 4 UL men denna graviditet blir de antagligen bara 3 eftersom de erbjuder NIPT istället för KUB nu under Corona... Men enligt BM kan de bli 4 ändå, lite beroende på hur villig bebisen är på att visa upp sig (med hjärtat osv).

  Var bor ni?
 • Sön 13 sep 2020 20:53 #22
  Trean2021 skrev 2020-09-13 18:31:23 följande:

  Jag ska till barnmorskan imorgon men nu ikväll har jag börjat blöda så det blev tyvärr inget denna gång.


  Neej va tråkigt :( Hoppas det inte betyder nått <3 men förstår att man tappar hoppet.. Vad skulle du göra hos BM?
  Grustradgarden skrev 2020-09-13 19:33:27 följande:

  30 år, från Västsverige och väntar mitt första barn. Är bara i 4+5 och LIVRÄDD för missfall. Haft svårt att bli gravid. Den här oron påverkar mig verkligen...


  Hej, kul att du hittade hit! :D Hur är de med förkylningen? Min är nästan förbi. Lite täppt men de kan ju ha med graviditeten att göra.... Haft MYCKET molvärk en stund igår och idag, trodde garanterat att mensen var på G.... Förra graviditeten var jag nervös varje gång jag gick på toa (att de skulle komma blod).
 • Mån 14 sep 2020 15:48 #36
  Maria Maruschka skrev 2020-09-14 14:26:39 följande:

  Jag är 35 år och plussade lite överraskande i fredags, 11 september, vilket var då min mens skulle komma. Vi har försökt bli med barn sedan tidigt i våras, då jag slutat med p-spruta, men inte upptäckt på sticka att ÄL skulle vara igång. Tog ett gravtest för säkerhets skull då vi skulle ta oss lite alkohol på fredagskvällen och ojsan hoppsan ?????? Beräknad BF 21 maj 2021.

  Detta är min första graviditet och nu, då oron för att aldrig "kunna bli me barn" har lagt sig och jag börjat läsa bortom själva befruktningen är jag nu rysligt livrädd för missfall ???? Jag förväntar mig missfall efter att ha läst runt. Särskilt med tanke på min ålder och då det verkar som i stort sett alla ned lyckade graviditeter har haft ett par (minst) missfall innan. Fruktansvärd bedövande oro ????

  Jag har inga symtom på graviditet heller, utöver min sticka, vilket inte hjälper vid googlandet... Känner någon likadant och vill ventilera eller kan ge någon positiv anekdot som lyfter hoppet (även om jag förstår att det inte hjälper rent fsktiskt ????) så tas detta gärna emot ??

  Grattis till er alla som väntar som jag ????


  Ang inga symtom: har en nära bekant som hade NOLL symtom från första stund. Hon var övertygad om att de inte fanns nått därinne, men jo minsann de va de. Hon mådde lika prima genom hela graviditeten.

  Så man måste inte ha massa symtom :D
 • Mån 14 sep 2020 18:52 #42
  Maria Maruschka skrev 2020-09-14 16:06:02 följande:

  Åh, tack :P Jätteskönt att höra! Man bygger mycket dumma idéer i huvudet: att min senaste mens kanske var ett tidigt missfall och att plusset bara är rester av graviditetshormon till exempel :/

  Efter allt jag läst avvaktar jag från att kontakta BM, för att inte få upp hoppet för mycket. För man får väl knappast mer kontroll för man är "mogen" och orolig... Eller? Enligt googling gör jag redan allt - det lilla - man själv kan för att minska risken för missfall. Kan de ge en mer från BMs sida?


  Ja herregud, alla dumma idéer, ibland tycker jag man borde räkna det som ett gravidsymtom ;)

  Jag har fått för mig att jag inte ska äta godis förens v10. Jag vet inte ens varför?! Men nu vågar jag inte bryta det, ifall det skulle jinxa nått... haha!

  Min bekanta som jag nämnde tidigare fick komma på ett tidigare ultraljud iallafalll... Men de här var några år sedan så rutinerna kanske har ändrats? Annars har jag förstått att många bokar ett första UL privat.

  Vad kul att flera börjar trilla in här med sina plus! Och vad kul att ni är flera som är runt 35. Jag har alltid velat ha tre barn (minst) men trodde det skulle blir svårt. Fick första när jag var 30. Men ni ger mig hopp! Jag är 31 nu :D
 • Fre 18 sep 2020 13:09 #90
  Asteria skrev 2020-09-18 13:05:47 följande:

  Grattis till alla nygravida i tråden!

  Någon annan som har börjat må riktigt dåligt? För mig slog det till i början av veckan (mitten av v. 7). Jag har inte tagit mig upp ur sängen på hela veckan. Mår så illa hela tiden, kräks dock inte men har inte lätt för att kräkas. Och så extrem trötthet ovanpå det. Postafen funkar inte men har fått Lergigan nu... Det var inte såhär i min första graviditet så jag är lite tagen på sängen.


  Här är en till! V.7 började jag må illa..... heeeela tiden.. inte heller kräkts men varit nära många gånger. Huj! Hade inte heller såhär förra graviditeten. Kräktes en gång då (tror de va v12), så känns som det bara kommer eskalera nu.....

  Har också somnat på soffan 2 ggr den senaste veckan så energin är ju inte på topp.
 • Tis 22 sep 2020 07:13 #116

  V.8 idag!

  Mina enda symtom är egentligen illamående och trötthet. Känner verkligen INGENTING i brösten och det oroar mig lite? Någon annan som inte känner något i brösten? Ammar fortfarande dottern utan problem liksom.... Förra graviditeten kändes det i brösten...

  Illamåendet är också nästan konstant. Men kommer främst om jag varit utan mat drygt två timmar... Aptiten är också borta, de var den förra graviditeten med. Så de blir mycket smörgås och majskakor för att hålla illamåendet borta....

  3 veckor till första UL, känns låååångt. Speciellt när man inte vågar berätta något om graviditeten innan den är bekräftad -på riktigt-...

 • Tis 22 sep 2020 18:43 #123
  Bäbiiiis skrev 2020-09-22 13:06:36 följande:

  Jag känner inget i brösten och inget illamående heller. Men det har jag inte gjort tidigare graviditeter heller. Bara lite molvärk i magen känns för mig.


  HAGUJ skrev 2020-09-22 15:46:01 följande:

  Jag känner ungefär som dig. 

  Mina bröst var möjligen lite större innan, men inte ömma. Sen tycker jag dem minskade för några dagar sedan. Det gör mig orolig över att något hänt. Jag mår dock illa typ hela tiden och spyr ofta på morgnarna. Det är ju riktigt jobbigt att må illa hela tiden och trött är jag med, även om jag kanske är lite piggare nu. Kosten är inte så bra här heller, mycket ljust bröd. Det är bättre att få i sig något än inget alls. 

  Jag har två barn sedan tidigare och under förra graviditeten ammade jag också, det var inget som gjorde ont då. Så det är nog inget du behöver fundera på. 

  Ska kanske tillägga att även jag är i v. 8.  


  Tack<3

  Nu känns det lugnare!
 • Lör 3 okt 2020 18:42 #145

  V9 här! Mår illa mest hela tiden..... Hade inte så förra graviditeten. Tröttheten börjar komma allt oftare. Energin tar slut tvärt och finns inget annat än att vila... Som tur är verkar de räcka med en 20-30 min sömn så är krafterna tillbaka! Sambon jobbar hemma så han kan ta dottern om energi försvinner bums.

  Även extremt gråtmild... gråter till volvoreklamen och den med hjärtebarnet.... Förra grav grät jag varje gång jag hörde ambulansen :D

  Har första ultraljudet om 9 dagar. Varit på inskrivning denna vecka. Det som kändes såååå långt bort när man plussade.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll