Inlägg från: Asteria |Visa alla inlägg
  • Asteria

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Hoppar också in här! 37 år, väntar andra barnet med BF 7 maj. Har tidigt UL nästa vecka eftersom det är rutin vid IVF. Känner mig betydligt lugnare den här gången, är bättre på att ta det som det kommer. Förutom all vanlig oro är jag också rädd för att få hepatos igen. Fick svår hepatos (det var hemskt) med förlossning i v. 37+1 som följd förra gången.

    Ser fram emot att följa alla!

  • Asteria
    Grustradgarden skrev 2020-09-15 09:42:39 följande:

    Var bokar ni tidiga vul och i vilken vecka är ni då? Kostnad? Finns det nån klinik i gbg med omnejd? :)


    Barnmorskegruppen erbjuder tidigt ultraljud, kostar endast 300 kr om man skriver in sig där samtidigt. Annars finns även Sokolovakliniken t. ex.
  • Asteria

    Grattis till alla nygravida i tråden!

    Någon annan som har börjat må riktigt dåligt? För mig slog det till i början av veckan (mitten av v. 7). Jag har inte tagit mig upp ur sängen på hela veckan. Mår så illa hela tiden, kräks dock inte men har inte lätt för att kräkas. Och så extrem trötthet ovanpå det. Postafen funkar inte men har fått Lergigan nu... Det var inte såhär i min första graviditet så jag är lite tagen på sängen.

  • Asteria
    Bäbiiiis skrev 2020-09-29 14:35:31 följande:

    Hej, nu har jag 15 dagar kvar till VUL. Är då i v 8. Är det någon som gjort ett tidigt ultraljud och vad kunde ni då se och i vilken vecka gjordes det. Jag är sååå nervös och 15 dagar känns både snart och som oändligt långt bort. Om allt ser bra ut då kan det nog hända att vi berättar för närmaste familjen tror jag. Vi är inte så bra på att hålla hemligheter :)

    Har ni berättat för några ännu?


    Jag gjorde vanligt UL i fredags, då var det 7+6. Bönan mätte 16,3 mm vilket motsvarade 8+1 (har dock gjort IVF och då står den dateringen kvar). Vi kunde också se ett litet hjärta picka!

    Jag har fått allvarligt gravidillamående och varit sängliggande i två veckor så vi har berättat för närstående och på jobb. Har man sett hjärtslag i v 9 är ju missfallsrisken väldigt låg så det känns safe att berätta :)
  • Asteria

    Jag har gått in i v 14 och har gjort KUB. Var väldigt nervös innan. Har varit fruktansvärt dålig (allvarligt gravidillamående) och eftersom jag varit hemma får man mycket tid till att tänka. Men det gick jättebra! Allt såg fint ut, fostret växer som det ska och väldigt bra siffror på KUB. Ska äntligen försöka börja njuta av den här graviditeten.

    Har tyvärr inga erfarenheter av bred nackspalt, men bm som gjorde KUB sa att allt under 3,5 var normalt. Hur bred var den HAGUJ?

  • Asteria
    kristina27 skrev 2020-11-02 15:35:04 följande:

    Ni som gjort kub nu nyligen, har eran sambo fått vara med? Om inte hur gjorde ni då? Facetime eller etc? :)


    På Östra sjukhuset i Göteborg får inte partner vara med. Det råder dessutom foto- och videoförbud på hela sjukhusområdet så ingen Facetime. Bara att gilla läget. På vissa privata mottagningar i Göteborg som gör KUB får dock partner vara med.
  • Asteria

    7/5 Asteria. 37 år. Andra barnet.

    10/5 Canama. 31 år. Andra barnet.

    12/5 Empa86. 34 år. Fjärde barnet

    23/5 Norrskensbarn. 31år 3e barnet

    27/4 Jinthry. 29 år. Andra barnret

  • Asteria
    Canama skrev 2020-12-05 08:35:27 följande:

    Vad kul att vi är några hör i tråden iallafall!

    Ser att ingen väntar första barnet, säkert därför tråden är lite död, haha! Alla har fullt upp med andra saker, helt förståeligt :)

    Drygt en vecka tills vi får se lillebror igen. Hoppas allt är bra <3

    Tycker fortfarande jag inte känner några rörelser, är v.18 nu. Det sägs ju att man ska känna snabbare med andra barnet? Har lite extra hull runt magen denna graviditet, undrar om det kan påverka?


    Jag gick in i v 19 idag och tycker inte heller att jag känner några rörelser. Ibland så tänker jag att det kan ha varit det, men kan lika gärna vara tarmar och gaser. Så skönt att höra att någon annan har det lika, trots att det inte är första graviditeten! Har också RUL om drygt en vecka, hoppas också på att allt ser bra ut. Magen har börjat växa i alla fall :)
  • Asteria
    Empa86 skrev 2020-12-14 17:36:55 följande:

    Hej, Endast halvvägs in i graviditeten och jag har redan börjat spekulera om när bebisen kommer att komma. Har haft otroligt lyxigt med de tidigare 3 gravideterna och har inte behövt gå hela tiden ut. Nu tänker jag att jag kanske kommer göra det. Hur har ni andra haft det? När har bebisarna kommit?


    Hej!

    Första barnet kom i v 37+1 (kejsarsnitt) pga svår hepatos. Väntar nu på att se om jag får det igen...då blir det tidig förlossning troligtvis eftersom det innebär ökade risker för fostret i slutet.
  • Asteria

    Hade RUL idag och allt såg fint ut! Bebisen var väldigt samarbetsvillig så det tog bara 15 minuter. Fick reda på att jag har moderkakan i framvägg den här gången så det var nog därför det tog lite tid att känna rörelser :)

  • Asteria

    Grattis till bebisarna som kommit!! Åh vad man längtar. Var inne på förlossningen i natt. Hade haft regelbundna värkar med upp till tre minuters mellanrum under eftermiddag/kväll. Så vaknade jag av att jag hade så ont och när jag ställde mig upp sa det splash på golvet. Men...det var inte vattenavgång utan vattniga flytningar och jag var knappt öppen alls. Så deppigt att vara hemma igen med onda värkar. Fick bara en dos Citodon med mig så undrar hur jag ska palla helgen. Någon som har bra tips? Vi har tid (för andra gången) för igångsättning med ballongkateter på söndag pga stort barn och tidigare ks. Förra gången gick det inte eftersom jag inte var öppen alls...

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)