• Sun 13 Sep 2020 09:25
    6230 visningar
    395 svar
    395
    6230

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Hej. 
    Vad härligt med en liten "diskretare" grupp där allt inte bara är rosenskimmer osv. Jag är (enligt egen beräkning) beräknad till den 10/5 är 33 och väntar mitt Fjärde barn. Högst oplanerat ska tilläggas. Andra barnen fyller 6, 11 och 15 nästa år vilket känns galet. 
    Är också väldigt orolig för att det ska vara något fel på barnet. Vi har så många planer och vill bo utomlands (vi skulle redan ha åkt om det inte vart pga corona) Dessutom börjar vår minsting bli tillräckligt stor så att det inte är att passa på honom hela tiden, vilket är så skönt. Vi har längtat efter att få bara vara vi igen då vi inte har någon som helst hjälp med barnpassning osv. 
    MEN vi försöker landa i det nya och hoppas på att allt går vägen och att vi får en frisk liten krabat som kan hänga på också. 

    Har ni vart hos barnmorskan ännu?

  • Wed 23 Sep 2020 21:20

    Någon som är över 30 år här?
    Jag väntar mitt fjärde barn (bf 13 Maj) Oplanerat. 
    Funderar kring det här med KUB, jag är 33 och här erbjuds KUB först ifrån 35 år. Jag är jätte orolig för både KUB och att inte göra KUB. Har pratat med barnmorskan om att få göra KUB ändå och bekosta det själv men inser ju också att man måste gå själv på grund av Corona så får ju inte min partner följa med på någonting.
    Hur orolig behöver man vara för att det ska visa någon kromosomavikelse egentligen vid min ålder 33 om det inte finns några anlag i släkt eller liknade? 

  • Thu 24 Sep 2020 13:38
    Bäbiiiis skrev 2020-09-24 11:42:46 följande:
    Jag är 35 och även om risken för kromosomavvikelser är låg så är det inget jag skulle lämna åt chansen. Men det beror ju såklart på hur ni skulle agera om ni fick hög risk. Vi kommer förutom kub även göra NIPT vilket vi får bekosta själva.

    Sen är ju ett ultraljud mycket värt att få göra bara för att få bekräftat att barnet lever och utvecklas normalt (med eller utan kromosomavvikelser). Jag skulle aldrig tacka nej till den möjligheten men alla är ju olika och olika kontrollbehov. Det är såklart tråkigt att partners inte får följa med men man kanske i alla fall får en bild med sig hem. Bättre än inget :) Vad skulle det kosta för dig att göra kub?
    Jag vet vad det kostar, men har läst om summan 1600 någonstans vet dock inte om det var i mitt landsting eller inte. Så det är ju såklart ingen jätte summa det handlar om heller. 
Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)