Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF Maj 2021 (stannar på fl)

  Sön 13 sep 2020 19:33 Läst 0 gånger Totalt 395 svar
  Visar endast inlägg av Grustradgarden - Visa alla inlägg
 • Sön 13 sep 2020 19:33 #20

  30 år, från Västsverige och väntar mitt första barn. Är bara i 4+5 och LIVRÄDD för missfall. Haft svårt att bli gravid. Den här oron påverkar mig verkligen...

 • Sön 13 sep 2020 21:01 #23
  Canama skrev 2020-09-13 20:53:20 följande:

  Hej, kul att du hittade hit! :D Hur är de med förkylningen? Min är nästan förbi. Lite täppt men de kan ju ha med graviditeten att göra.... Haft MYCKET molvärk en stund igår och idag, trodde garanterat att mensen var på G.... Förra graviditeten var jag nervös varje gång jag gick på toa (att de skulle komma blod).


  Samma här, haha! Jag hostar lite än och ibland hugger det till som tusan i min vänstra äggstock. Ändå skönt att det värsta i förkylningen är borta. Känner mig dock frusen - det kanske är pga temphöjningen?

  Vågar typ inte gå på toaletten, men är ju kissnödig stuuup i kvarten. Haha. Längtar ihjäl mig till 3 nov, då jag gått 12 fulla veckor om det går vägen så långt! :)
 • Mån 14 sep 2020 07:23 #28

  Brun flytning och de ömma brösten känns inte längre... 4+6 idag. Hoppas att det bara är lutinus som spökar...

 • Mån 14 sep 2020 14:44 #31
  Maria Maruschka skrev 2020-09-14 14:26:39 följande:

  Jag är 35 år och plussade lite överraskande i fredags, 11 september, vilket var då min mens skulle komma. Vi har försökt bli med barn sedan tidigt i våras, då jag slutat med p-spruta, men inte upptäckt på sticka att ÄL skulle vara igång. Tog ett gravtest för säkerhets skull då vi skulle ta oss lite alkohol på fredagskvällen och ojsan hoppsan ?????? Beräknad BF 21 maj 2021.

  Detta är min första graviditet och nu, då oron för att aldrig "kunna bli me barn" har lagt sig och jag börjat läsa bortom själva befruktningen är jag nu rysligt livrädd för missfall ???? Jag förväntar mig missfall efter att ha läst runt. Särskilt med tanke på min ålder och då det verkar som i stort sett alla ned lyckade graviditeter har haft ett par (minst) missfall innan. Fruktansvärd bedövande oro ????

  Jag har inga symtom på graviditet heller, utöver min sticka, vilket inte hjälper vid googlandet... Känner någon likadant och vill ventilera eller kan ge någon positiv anekdot som lyfter hoppet (även om jag förstår att det inte hjälper rent fsktiskt ????) så tas detta gärna emot ??

  Grattis till er alla som väntar som jag ????


  Känner igen mig sååå mycket i det du skriver! Jag sitter också och mer eller mindre väntar på att det ska gå åt helvete...

  Man får försöka tänka att man inte kan påverka något i det här skedet...

  Grattis till graviditeten! Håller alla tummar och tår för er.
 • Mån 14 sep 2020 16:03 #37

  Är på sluttampen av en förkylning (som såklart gjort att jag ännu mer oroat mig för missfall...). I b l a n d, inte alltid, när jag hostar gör det såå fruktansvärt ont i äggstockarna(?) så jag behöver sätta händerna mot och grimasera med hela ansiktet! Det går över efter några sekunder, men ändå. Är det vanligt?

 • Tis 15 sep 2020 09:42 #46

  Var bokar ni tidiga vul och i vilken vecka är ni då? Kostnad? Finns det nån klinik i gbg med omnejd? :)

 • Tis 15 sep 2020 13:51 #58
  Maria Maruschka skrev 2020-09-15 13:36:16 följande:

  Jag vill inte tjata om missfall, men det är ju en så stark oro, såhär i början :(

  Är det NÅN som har haft en lyckad första graviditet utan MF? Då tänker jag både överhuvudtaget och inför var nytt syskonförsök. Eller "måste" man likspm passera ett par missfall för att det sedan ska lyckas, kan man aldrig vara helt förskonad bara?


  Är också livrädd. Har inte ringt bm. Tycker att mina symptom går upp och ner VÄLDIGT.

  Idag fick jag dessutom lite rosa på pappret och 3 st miiiini-blodfläckar. Tycker nu att alla symptom försvunnit och väntar bara på att det ska börja... känner mig så negativ och deppig! kan tyvärr inte svara eftersom att detta är min första (önskade) graviditet.
 • Tis 15 sep 2020 15:45 #65
  Maria Maruschka skrev 2020-09-15 14:03:43 följande:

  Ja, alltså fy, vad maktlös man känner sig, och samtidigt svårt att inte hoppas på det bästa och drömma :). Efter allt, allt, massor jag läst är det inte ovanligt med blödningar tidigt i graviditeten, så tappa inte hoppet :)

  Jag kontaktade BM idag, men de erbjöd inget mer än samtal om livsstil om 3 veckor, vilket lika gärna kunde vara 3 år bort... Har fortfarande inga symtom, kan inte ens inbilla mig att jag känner något.


  Ja, jag hoppas att det bara är skära slemhinnor eftersom att jag för upp vagitorier 3 ggr per dag... vi har gjort ivf, så då känns insatsen på något sätt väldigt mycket högre eftersom att vi behöver hjälp för att få ett befruktat ägg... jag hoppas så att det här ska gå vägen! Min sambo lugnar mig och är övertygad om att allt kommer gå bra. Det känns skönt att han är så trygg i sig själv oavsett vad som händer. Man vill ju bara vara sprudlande glad över detta och inte tänka på något annat än att det ska gå bra. De flesta graviditeter går ju faktiskt bra.

  Åh, vill verkligen inte behöva vänta länge inför något möte, så jag avvaktar. Varför ville de vänta så länge med mötet? Jag har tid för tidigt vul 2/10 (är då i v 8+1) och jag räknar ner dagarna.
 • Ons 16 sep 2020 07:19 #68
  Maria Maruschka skrev 2020-09-15 19:45:48 följande:

  Åh, ja verkligen, känner mig fånig som inte är nöjd som ändå blev gravid ganska lätt, när andra har sådana svårigheter :/ Börjar inse mer och mer, med hjälp av alla här och fakta runt om nätet att det helt enkelt bara är att ta det som det kommer. Mantra sinnesrobönen :P

  I min region är de tyvärr väldigt snåla med att agera vid folks oro, det måste verkligen ha hänt något eller finnas extrema förutsättningar för att få extrakonroller och stöd :(


  Haha, bra uttryck! :) jag försöker också lugna mig. Idag tog jag ett test på 5+2, som då borde visat 3+... Tyvärr stod det bara 2-3 på testet och nu är jag naturligtvis superorolig.

  Jag tycker att det här med mödravård är under all kritik (innan jag ens behövt ta del av den nåt större). Hur kan det skilja så i olika regioner? Vissa får kub, andra inte. Tidigt ultraljud i vissa regioner- inte i andra osv osv..
 • Tor 17 sep 2020 14:41 #77
  Go o gla skrev 2020-09-17 11:13:27 följande:

  Ja, kaffeuppoffringarna är inte lätta!! Jag är kaffemissbrukare ut i fingerspetsarna så det är en challenge. Skall försöka hålla mej till tre koppar men blir ofta någon extra. Byter ut mot koffeinfritt ibland dock. Förövrigt måste jag förhålla mej till lite lättare mat. Jag går upp som satan under graviditeterna och det börjas tidigt. I vecka 7 nu och redan minst 1kg plus.

  Brukade alltid gå ner allt med amningen sen men sista kunde jag inte amma pga bröstoperation så räknar med att det går åt skogen denna ggn med. Varav kommer få slita av mej kilona igen så skall försöka hålla dem till så få som möjligt.

  Grav 1- 23,5 kg plus. 25,5 kg ner med amning

  Grav 2- 12 kg plus (pga strikt diet efter 10kg plus i v 25), 20 kg ner med amning och diet

  Grav 3- 18 kg plus, 20 kg ner med amning

  Grav 4- 20 kg plus, 5 kg ner efter förlossning, resten med strikt diet (Ingen amning)

  Började denna efter två semesterkilon extra så känns som en lite extra sur start dessutom, och redan som sagt 1-1,5kg plus i endast vecka 7 (6+0).

  Ang tillskott. Skall köpa omega-3 , och tar folsyra nu . Samt tablett för sköldkörteln. Annars inget extra.

  Igår var vi föresten och såg lill-kornet via vul. Hjärtat pickade på fint på minisen. :)

  Känns som en avklarad milstolpe!


  Är min första graviditet. Är överviktig redan nu, så jag hoppas verkligen att jag kan hålla vikten i schack! Har du fått diabetes eller så?
 • Tor 17 sep 2020 14:44 #78
  Maria Maruschka skrev 2020-09-17 13:56:19 följande:

  Jag har aldrig druckit kaffe men cirka 1,5 liter Pepsi Max om dagen, vilken jag nu lyckats dra ner till 0,5 liter per dag, med viss möda. Börjat äta mer grönsaker, vilket jag är dålig på annars, så tack till lilla myran som gör mig duktigare :D Tar folsyra 500, multivitamin kvinna och järnkapsel, bara utifall att. Har ingen brist vad jag vet men är vegetarian så saknar en hel del i kosten. Började gymma ett par veckor innan plusset och tänker försöka fortsätta, dock utan att pusha för hårt och bara ett par dagar i veckan. I övrigt får det bli promenader! Hur ser ni på/har ni hört om gymmande när man är gravid (tidig graviditet då främst)?

  Idag upplever ganska ömma bröst och igår lite illamående av ett par olika dofter i min närhet... Hoppas det kan vara tecken på att något faktiskt händer där inne och inte bara inbillning :)


  Ååh, jag har haft samma med cola zero! Jag dricker ingen cola eller pepsi nu, inte heller kaffe. Jag tycker faktiskt inte att det är så farligt. Älskar bubbelvatten och smaksätter det med fun light (inte heller särskilt bra såklart!).

  Vad gäller gym har jag faktiskt hoppat över det nu i början. Brukar annars gå en gång i veckan. Det är säkert ingen fara, men jag försöker att inte lyfta så tungt över huvud taget. :) jag går hundpromenader och passar på att städa hemma och så. Ligger tyvärr mycket på soffan också... jag har också ?bara? ömma bröst. Inget illamående eller så. Vill gärna ha det, hur sjukt det än låter, haha.
 • Tor 17 sep 2020 15:35 #82
  Maria Maruschka skrev 2020-09-17 15:25:27 följande:

  Ja, jag saknar också symtomen, vilket man troligtvis kommer få äta upp om det håller i sig, haha XD

  Vad duktigt att inte dricka läsk alls! Men har du hört att det skulle vara väldigt dåligt :/? Jag tänkte att eftersom man får dricka ett par koppar kaffe kanske det är ok med liiite Pepsi (såg någonstans att det ska innehålla ungefär hälften så mycket koffein som kaffe).


  Jag tror absolut inte att det är farligt! Men eftersom att vi haft ganska svårt att få till en befruktning är jag (som du vet) livrädd att detta ska gå åt pipan! Haha. Jag får såna idéer... De står ju att man får dricka kaffe, så jag tror absolut att pepsi är okej! :)
 • Tis 6 okt 2020 19:24 #162
  Lilja3389 skrev 2020-10-06 13:48:04 följande:

  Gjorde vul idag v10+2, tyvärr hade de stannat av i V5-6. Så nu inväntas att de ska komma ut. Hade de inte kommit ut av sig själv innan veckan är slut så skulle jag söka hjälp. Var väldigt glad min man fick följa med då vi gick på privat ultraljud. Känns riktigt tungt. Men vi känner båda att vi ska landa i detta och sen börja om.

  Lycka till för er andra <3


  Så sorgligt! :( har kanske missat i tråden - men hade du inga symptom på ma/mf? :(
 • Ons 14 okt 2020 11:04 #175

  Fick se ett hjärta ticka i v 8+1. Är nu i v 9+1 och är så orolig för missfall. :( känns som att det tar över mina tankar hela tiden... vad kan min bm göra om jag hör av mig till henne?

 • Mån 29 mar 11:08 #290
  Empa86 skrev 2021-03-28 08:57:27 följande:

  Hej, tänkte börja med hallonbladste om någon vecka. Fler som tänker testa/har testat tidiga?


  Väntar första barnet och ska testa både te och nattljusolja från v 36. Läst på asabeas blogg att det iaf inte skadar.
 • Mån 12 apr 18:07 #304
  Go o gla skrev 2021-04-11 17:18:38 följande:

  Hur mår ni andra? Själv är jag trött på att vara gravid iim all foglossning och xtra kilon. Fem veckor kvar men känns som tiden går i slow-motion nu... måtte man inte gå över tiden...


  Väntar första barnet och börjar bli orolig över att gå över tiden... 18/5 är det sagt och min skräck är att gå över till juni! Hoppas att de lyssnar på ifall man vill bli igångsatt.
 • Ons 28 apr 21:51 #335
  Empa86 skrev 2021-04-28 17:45:17 följande:

  Hej på er, jodå inatt kl 02.05 föddes våran lilla kille i v 37+6. Så fantastiskt att bara ligga och titta på honom <3

  Jag var in igår vid lunch för att kolla om det var vatten avgång men det var det inte. I samband med detta såg de att livmodertappen mjuknat och jag var öppen 2-3 cm och jag fick åka hem med orden "det kan vara 1 vecka kvar" . Vid 16.00 började jag få väldigt oregelbundna värkar som knappt gjorde speciellt ont, och de höll på till och från till kl 23.00.Då jäklar tog de fart och det var bara att åka in till förlossningen igen sedan var det fullt ös till han kom ut :)


  Grattis! Vilket sjukhus födde du på? Fick partner följa med till BB?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll