Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF Maj 2021 (stannar på fl)

  Lör 12 sep 2020 13:39 Läst 0 gånger Totalt 395 svar
  Visar endast inlägg av Go o gla - Visa alla inlägg
 • Lör 12 sep 2020 13:39 #4

  Hej. Hoppar in här jag med. Barn nr fem, fast andra gemensamma. Tankarna och känslorna är lite över allt. Yngsta är bara 7 månader och även om maken var 100% på syskon innan graviditeten var jag lite mer skeptisk för en till. Men liten hann flytta in snabbt och är nu välkommen att stanna. Är bara i v6 så än kan vad som helst hända dock.

  Övrigt tillstånd, lätt illamående och megatrött.

 • Sön 13 sep 2020 08:40 #12
  Trean2021 skrev 2020-09-12 14:44:30 följande:

  Välkommen och grattis till graviditeten! Hur gamla är dina andra barn?

  Jag är också supertrött och jag går in i vecka 6 på måndag, så har det definitivt inte varit med tidigare graviditeter!


  Tack. (Och hej alla andra inhoppade)

  Mina tre äldsta barn är mellan 9 och 14 och minstingen är 7 månader.

  Igår fick jag en sån sjuk värk i magen plötsligt. Man blir lätt orolig och var på väg att åka in. Fast samlade mej till slut och höll mej sittande/liggande resten av kvällen. Verkar ha hjälpt lite men blir det lika illa idag får det nog bli koll. Vet man kan ha ont etc men detta var mer som knip i livmodern snarare än kraftigare molvärk... not kul.

  I övrigt har jag tid för UL den 2/10 som jag ser fram emot. :)
 • Sön 13 sep 2020 08:44 #13
  Canama skrev 2020-09-12 18:15:12 följande:

  Nej det är inte privat, via vanliga sjukvården. Vi bor inte i Sverige, får man inte boka UL så tidigt där? Jag har fått min inskrivningstid hos BM och då bokades första UL på samma gång :)


  Vart bor ni? Själv utlandssvensk och här är det tidigare UL och tusen kontroller. Ser inte fram emot allt spring igen med blodpeover hit, resultatkoll dit och allt annat som kommer däremellan. Ser endast fram emot UL kontrollerna (här minst 4/grav).
 • Mån 14 sep 2020 08:44 #27

  Hej igen alla nya. Kul med ett litet gäng nygravida. :)

  Canama: ja, trodde inte Finnland skulle vara så stor skillnad från Sverige. Lustigt

  Roxylady: jo då, i förrgår började jag få ont vilket sedan gick över till lite mer påkännande molvärkar. Så här känns det i livmodern.

  För ni som haft/har fått blödningar eller bruna flytningar mm så håller jag tummarna för att det inte är ngn fara med era små gryn! *styrkekram*

 • Tis 15 sep 2020 11:20 #54

  Här är det lite snurrigt då jag har två kontakter. Barnmorskan (bm) och specialisten kan vi kalla dem. Jag har haft första bm kontakt där vi gick igenom lite via telefon, men skall dit på fredag för det som skall göras f2f (ta blodtryck, mm). Sen har jag tid hos specialisten (rutin här) för att göra första ul och gå igenom kalendern med alla tusen möten och kontroller som kommer. Detta är bokat till 2/10, då i vecka 9. Förutom de två standard läkarna här har jag också endokrinen att gå till. Fick sköldkörtelproblem förra graviditeten så skall dit imorgon för första besöket, bli skickad att ta blodprov och sen komma tillbaka för resultat. Bor i Spanien och det är ett himla spring här fram och tillbaka stup i kvarten när man är gravid. Redan utmattad av bara tanken, zzz

 • Tis 15 sep 2020 15:27 #64

  Jag har haft två missfall, av då 7 graviditeter (denna inräknad). Första vid 19 års ålder (ma) andra vid 34. Tre friska barn däremellan. Fjärde kom vid 36. Är nu 37 och har ingen aning om denna kommer gå vägen eller inte men tror inte det har med åldern att göra isf. Väljer att vara så positiv som möjligt.

 • Tor 17 sep 2020 11:13 #72

  Ja, kaffeuppoffringarna är inte lätta!! Jag är kaffemissbrukare ut i fingerspetsarna så det är en challenge. Skall försöka hålla mej till tre koppar men blir ofta någon extra. Byter ut mot koffeinfritt ibland dock. Förövrigt måste jag förhålla mej till lite lättare mat. Jag går upp som satan under graviditeterna och det börjas tidigt. I vecka 7 nu och redan minst 1kg plus.

  Brukade alltid gå ner allt med amningen sen men sista kunde jag inte amma pga bröstoperation så räknar med att det går åt skogen denna ggn med. Varav kommer få slita av mej kilona igen så skall försöka hålla dem till så få som möjligt.

  Grav 1- 23,5 kg plus. 25,5 kg ner med amning

  Grav 2- 12 kg plus (pga strikt diet efter 10kg plus i v 25), 20 kg ner med amning och diet

  Grav 3- 18 kg plus, 20 kg ner med amning

  Grav 4- 20 kg plus, 5 kg ner efter förlossning, resten med strikt diet (Ingen amning)

  Började denna efter två semesterkilon extra så känns som en lite extra sur start dessutom, och redan som sagt 1-1,5kg plus i endast vecka 7 (6+0).

  Ang tillskott. Skall köpa omega-3 , och tar folsyra nu . Samt tablett för sköldkörteln. Annars inget extra.

  Igår var vi föresten och såg lill-kornet via vul. Hjärtat pickade på fint på minisen. :)

  Känns som en avklarad milstolpe!

 • Tor 17 sep 2020 12:05 #74

  Skönt man inte är så ensam med att dra på sej en massa kilon. ;) Av de förra endast fem kilon ner efter förlossning, stod min son för 4,2 av dem. Så ja, man gick verkligen ner det absolut minsta. Jag är lite mer orolig denna ggn iom amningen inte funkade sista så får ingen ?extra hjälp? sas. Och just som man gått ner allt (och upp semesterkilon) så flyttade ett nytt gryn in. Ha.

  Hoppas bukplastiken håller för dej denna gång med. Jag hoppas göra en efter denna graviditeten. Tanken är att detta är ?sista resan? om allt går vägen. Var återhämtningen tung efter din op?

 • Tor 17 sep 2020 15:02 #79

  Ja, det var kul att se det lilla hjärtat picka!!

  Hade inte diabetes under grav. Jag tror helt enkelt min kropp tänker att det är att lagra fett som tusan för att få fet mjölk efteråt. Men som sagt, skiter sej ju nu då min bröstoperation sabbat mjölkkanalerna (op via bröstvårtorna).

  Ang. träning så är det ingen fara så vitt jag vet. I senare delen av graviditeten får man ev. anpassa träningen lite så man undviker mycket pressande neråt (typ krystpress), etc. Med trean tränade jag i snitt 2h per dag tom sjunde månaden. Inkl. bodypump. Hade gärna tränat nu men med Corona som härjar fritt här i Spanien blir det inga gymbesök för mej nu inte, och jogga med mera avskyr jag. Promenader går bra fast segt med ansiktsmask på sej :/

 • Fre 18 sep 2020 17:12 #98
  Maria Maruschka skrev 2020-09-17 15:21:37 följande:

  Oj, hjälp, det måste vara en helt annan upplevelse med graviditet i mer utsatta covidförhållanden, jösses!

  Vad kul att höra att du orkade gymma så bra, jäklar va duktigt :D (så mycket skulle jag inte klara att gymma ens i vanliga fall XD).


  Jo Corona är inte det trevligaste att ha runt sej fast man vänjer sej. Vi har ju levt helt isolerade under några månader och är tacksam man nu åtminstone kan gå ut, mm. Även om man måste se till att ha litervis med desinfektionsmedel med sej.

  Träning är underbart men sen graviditeten med liten (nr 4) har jag inte kommit igång igen, och nu som sagt inte aktuellt. Iaf inte på gym.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll