Inlägg från: Go o gla |Visa alla inlägg
  • Go o gla

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Ang illamående mm så känner jag av denna graviditeten betydligt mer än de tidigare. Kräks inte men reagerar mer på vad jag äter, smaker, lukter mm. Skrev nyss om mitt kaffebehov men det tycks lösa sej självt. Idag har jag inte kunnat få i mej kaffet fullt - varken brygg eller espresso. Gillar tydligen inte smaken plötsligt. Började härom dagen och bara blivit värre.

    Sötsaker en annan sak. Trots att smaken är godkänd så klagar magen med illamående ifall jag äter sött. Spelar ingen roll hur små portioner. Iaf bara positivt.

    Kommer försöka förhålla mej till frukt och te på morgonen, en stadig middag, och en lätt kvällsmat på buljong/ soppa tex. Frukt till mellanmål. Förhoppningsvis ger det bot på illamående, och viktökningen(!)

  • Go o gla

    Här går tiden långsamt. Mest för att jag är konstant dödstrött. Förutom det är man så där trevligt förstoppad. Snark. Börjar jobba om en vecka och har just nu ingen aning om hur jag skall orka. Det ger sej väl men är totalt utslagen.

    Beträffande besök så är inskrivningen nu avklarad och skall till specialisten den 2/10 som sagt. Fick en kalender med alla besök och det är sjukt många. Däremellan som sagt skall man till endokrinen var 6:e vecka, och göra massa blodprov, sockerprov, mm. Hade önskat man var i Sverige utan detta överdrivna kontrollbehov de har här.

  • Go o gla
    Jencie skrev 2020-09-23 21:20:28 följande:

    Någon som är över 30 år här?

    Jag väntar mitt fjärde barn (bf 13 Maj) Oplanerat. 

    Funderar kring det här med KUB, jag är 33 och här erbjuds KUB först ifrån 35 år. Jag är jätte orolig för både KUB och att inte göra KUB. Har pratat med barnmorskan om att få göra KUB ändå och bekosta det själv men inser ju också att man måste gå själv på grund av Corona så får ju inte min partner följa med på någonting.

    Hur orolig behöver man vara för att det ska visa någon kromosomavikelse egentligen vid min ålder 33 om det inte finns några anlag i släkt eller liknade? 


    Jag är absolut ingen expert och bor inte i Sverige så här råder lite andra föreskrifter. Men, fick mitt barn nr 4 strax innan jag fyllde 37 och det var absolut inga problem. På UL-testet visade sej nackspalten vara lite större än önskat för min ålder (resulterade i ?medelrisk?), så de gjorde blodprov med, vilket drog ner risken till låg. Ut kom en frisk stor grabb på 4,2kg. Är nu gravid med 5an och kommer strax ha fyllt 38 om allt går vägen. Ej gjort test(en) ännu men skriver gärna hur det går när avklarat. Kan nämna att jag kommer betala för eget blodtest om de inte står för det denna gången.
  • Go o gla

    Jag gick igår in i vecka 8, och tröttheten hänger kvar. Så orolig hur jag skall orka med jobbet när jag börjar nästa vecka. Mitt arb. går ut på att tänka non-stop och hjärnan funkar inte riktigt som den skall. Allt går i slowmotion och jag är disträ och lättdistraherad, utöver själva utmattningen dvs. Så, blir spännande. För övrigt mår jag helt ok men drar fortfarande med en förbenad förstoppning. Trevligt värre... not.

  • Go o gla
    Jinthry skrev 2020-09-25 19:06:58 följande:

    Haha! Vet du vad jag tänkte på när jag läste vad du skrivit? Hur ska du komma jobba efter föräldraledigheten! Nu har jag en 11 månaders pojke, och min hjärna fungerar fortfarande inte som den ska! :D


    Haha ja precis! Slutar just min föräldraledighet för min 7-månaders, och gravidtrött på det. Dubbelt-segt med andra ord! Zzz. Här i Spanien har vi dessutom så kort ledighet, endast 19 veckor!! Jag delade upp min ledighet i två omgångar och arbetade tre månader hemifrån nu innan våg två (på 8 veckor). Hade inte vart fel med lite svensk ledighet faktiskt... nästa tar jag nog ut allt i en stöt, och tar en månads semester så man är hemma ca 6 månader iaf...
  • Go o gla

    Hur går det för er andra här? Här har man just avklarat vecka ett av arbetet och känner redan hur arbetsnarkomanen i en börjar vakna till liv. Förstoppningen håller i sej, vikten upp +2kg (minst), och fortfarande är man seg som kola i både kropp och knopp. Igår var vi på första planerade (v)ul för inskrivning hos specialisten (man går som sagt till två ställen här) och liten korresponderar med veckan och hjärtat tickar på. Nästa ul sker i slutet av månaden. Däremellan har jag fått tid för blodprov och kurva (socker). I regel har man ett till två läkarbesök i månaden här under graviditetens gång. Så grymt segt även om man samtidigt är tacksam för att man får uppföljning regelbundet. Pappan fick förresten komma in när det var dags att kicka på grynet och lyssna på hjärtat, trots corona-tider. Så det var tacksamt. :)

  • Go o gla
    Danni 83 skrev 2020-10-03 16:31:08 följande:

    Hej, jag är i V8 nu och har haft problem med små blödningar, både ljusrött och mörkbruna flyttningar sedan nästan en vecka så åkte upp på gynakuten i tisdags och fick göra vul. Lilla hjärtat tickade på så det var skönt men blödningarna har inte slutat. Bokade nytt vul på tisdag hos vanliga gyn och hoppas att det ser bra ut då också. Man blir lite orolig då jag gick igenom ett mf i maj men blöder inte alls så mycket som då och har inte ont. Men det är ju ändå inte roligt


    Usch förstår att man blir orolig! Alltid ett gott tecken att fått se hjärtat dock och man vet ju att det finns måna som småblöder eller fläckar under graviditeten... Håller tummar och tår att det inte är ngn fara och att tisdagsbesöket ger positiva svar!
  • Go o gla

    Danni & Lilja: beklagar verkligen! Hoppas att om ni tar nya tag att det går hela vägen!! Tänker på er! <3

  • Go o gla

    Inte skrivit på evigheter då det varit fullt ös med allt på sista tiden. Allt är väl här iaf och mini växer på. Inga röda flaggor än så länge...

    Beklagar för förlust i tråden... och grattar till goda besked.

    Nästa ul är om ca en månad, men gör ev ett innan privat för att kika könet. Får se om man får tid bara i allt stohej. :)

  • Go o gla

    27/4 Jinthry. 29 år. Andra barnret

    7/5 Asteria. 37 år. Andra barnet.

    10/5 Canama. 31 år. Andra barnet.

    12/5 Empa86. 34 år. Fjärde barnet

    13/5 Go o gla. 37 år. Femte barnet

    23/5 Norrskensbarn. 31år 3e barnet

    25/5 Bäbiiiis, 35 år, tredje barnet

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)