Inlägg från: Canama |Visa alla inlägg
  • Canama

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Norrskensbarn skrev 2020-11-29 03:36:53 följande:

    Hallå allihopa, hur mår ni?

    Tråden här står som stilla.

    På måndag går ja in i v 16 har börjat känna av liten i magen nu och magen har börjat växa mer. Mår äntligen som vanligt igen, bara om ja slarvat med att äta så blodsockret sjunker som ja kan bli lite illamående numera.


    Har tänkt på samma! Väldigt lite aktivitet i tråden...

    Jag kände av lillebror redan v. 15 ett par dagar i rad. Men sen dess har de varit stilla. Tror jag, så svårt att veta vad som är tarmrörelser osv. Oroar mig lite men försöker att inte hänga upp mi på det. Går in i v.18 i början på nästa vecka. Med första barnet hade jag lite samma tror jag, först kände jag rörelser men sen försvann de några veckor. Råkade ha ett UL inbokat och var sååååå nervös. Men allt var bra! Då låg bebisen -upp och ner- och vägra snurra runt, så tänkte att de kanske va därför jag inte känt rörelser, vad vet jag. Hoppas det är samma sak nu!

    Annars mår jag rätt bra faktiskt. Använder fortfarande vanliga kläder men de är nog snart dags att byta. Har investerat i lite nya mammakläder denna gång, känns lyxigt! Inte känt av någon foglossning trots ganska mycket aktivitet.

    Hoppas ni mår bra där ute! Ska vi starta en BF lista? Så har man lite koll på vem som hänger kvar i tråden. Jag startar en i nytt inlägg.
  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2020-11-30 18:59:34 följande:

    Hej, kul att se lite liv i den här tråden igen. Jag är i v 15 (snart 16) och mår bättre än på länge. Piggare och inte illamående längre. Jag tror jag känner lite diffusa rörelser ibland men det är inte är helt säkert. Kan vara tarmarna men tror inte det. Hoppas kunna känna lite tydligare snart. RUL har jag inte förrän i v 20 vilket blir efter årsskiftet så nu händer inte så mycket på ett tag.

    Är ni andra något extra oroliga för coronan såhär när ni är gravida? Och ev risk att inte kunna ha parter med på BB? Vi får hoppas läget ser annorlunda ut i maj.


    Jag är inte orolig för Corona (än). Men man kanske blir när det närmar sig. Just nu är nästa milstolpe UL 11/12. Sen kanske jag kan börja oroa mig för nästa sak, haha.
  • Canama

    Vad kul att vi är några hör i tråden iallafall!

    Ser att ingen väntar första barnet, säkert därför tråden är lite död, haha! Alla har fullt upp med andra saker, helt förståeligt :)

    Drygt en vecka tills vi får se lillebror igen. Hoppas allt är bra <3

    Tycker fortfarande jag inte känner några rörelser, är v.18 nu. Det sägs ju att man ska känna snabbare med andra barnet? Har lite extra hull runt magen denna graviditet, undrar om det kan påverka?

  • Canama
    Asteria skrev 2020-12-05 09:36:41 följande:

    Jag gick in i v 19 idag och tycker inte heller att jag känner några rörelser. Ibland så tänker jag att det kan ha varit det, men kan lika gärna vara tarmar och gaser. Så skönt att höra att någon annan har det lika, trots att det inte är första graviditeten! Har också RUL om drygt en vecka, hoppas också på att allt ser bra ut. Magen har börjat växa i alla fall :)


    Bäbiiiis skrev 2020-12-05 10:40:07 följande:

    Jag är i v 16 och tror jag har känt rörelser någon enstaka gång men svårt att skilja på gaset, rörelser och små sammandragningar. Sitter moderkakan i framvägg känner man ju betydligt senare då det kan ju vara en förklaring. Extra hull påverkar säkert också. Så kul för er med RUL snart. Jag får vänta ett tag till men känner mig inte speciellt orolig så det är ok. Tiden kommer gå så fort ändå nu över jul och nyår.

    Mina barn sa idag att de trodde det var en lillasyster i magen trots att vi vet och har sagt att det är en lillebror. Men jag tror inte att det spelar någon roll för dem egentligen. De är jätteglada att få ett till syskon och kramar och pratar med magen ibland. Har ni berättat ännu för era barn?


    Vad skönt att höra att de finns flera med tveksamma rörelser. Jag pratade med en bekant som sa att hon kände av första barnet tidigare än andra, så det kan tydligen vara så också. Kanske man inte har samma ro att känna efter lika mycket som med första...

    Vår dotter är inte ens 1,5 år ännu så tror inte hon förstår så mycket. Vi brukar prata om bebisen och fråga henne var bebisen är, då går hon till mig och lyfter upp min tröja och pekar på magen?! Förstår inte, hon måste ha snappat upp det nånstans. Inte så att vi aktivt lärt henne det iallafall......... Men de förstår nog mera än vad man tror!
  • Canama
    granitmuppen skrev 2020-12-10 10:29:36 följande:

    Hej!

    Hoppar in här om det är OK, BF 18/5, 33 år, första barnet. 

     Är i 17+1 idag och är så otroligt nojjig över att jag inte känner några fosterrörelser. Ibland kan jag tro att det är nåt, men jag kan ju inte särskilja på det och tarmrörelser/gaser. En kompis sa att hon kände det så tydligt eftersom hon aldrig känt det förut.

    Jag "vet" också att moderkakan ligger i bakvägg, det var iaf vad de sa vid UL i v12. Så jag blir så tokigt orolig, för jag borde ju känna nåt nu eller hur?

    Är en vecka kvar till RUL, känns så långt bort just nu.. 

    Borde jag vara orolig?


    Tror jag kände första barnet v.19. Hade en kompis som kände så tydligt första gången så hon höll på trilla av stolen. För mig kändes det som -pulsslag- i nedre delen av magen. Alltså enstaka pulsslag, inget pulserande. Kändes inte alls som alla beskrivit, fjärilar, fladder och allt möjligt. Så bli inte orolig om det inte känns som andra säger att de ska kännas. Skulle inte vara orolig än men förstår att det är svårt att släppa tankarna :) Är likadan själv ;).
  • Canama

    RUL idag! Bebis mår bra, det lilla de kunde se... Rörde sig mycket och låg med båda armarna framför ansiktet. Ska på nytt UL om 4 veckor för att kolla upp det de inte lyckads med idag. Moderkaka i framvägg (antagligen därför jag inte känt rörelser?) så det ska också kontrolleras. Hon mätte också med VUL och var ganska säker på att den inte kommer va till problem i framtiden.

    Annars mår jag väldigt bra, MEN har de varit mycket aktivitet en dag så får man sota för det dagen efter... Då kan jag var helt slut.

    Skönt att bebisen mådde bra iallafall, nu känns de lite bättre! Har inte gått ut med graviditeten mer än till närmsta vännerna och familjen men nu känns det som man kan göra det :) Syns ju dock redan ordentligt ;)

  • Canama
    Hunny B skrev 2020-12-15 12:27:06 följande:

    Åh, vad härligt att ha gjort RUL och att allt såg bra ut! Jag börjar bli lite orolig för att mitt RUL ska ställas in. Bor i Stockholm och har tid 4/1 och nu pratas det ju om att all icke-akut vård ska ställas in. Vet inte om det gäller sådana här kontroller eller inte...


    Nu är jag ingen expert på Stockholms coronahantering MEN. Tycker de låter konstigt om RUL skulle ställas in. Jag tycker de anses som nödvändig vård. Det är ju av ganska stor vikt att man vet att bebisen är anatomiskt ok, kan ju ställa till med mycket i ett senare skede om något skulle vara avvikande... Så som sagt, tror inte de ställer in men man vet ju aldrig!
  • Canama
    HAGUJ skrev 2020-12-16 12:04:11 följande:

    Här har det hänt en del.

    Jag ska försöka svara på så mycket som möjligt utan att citera andra.

    Jag har också funderat väldigt mycket på när bebisen ska komma, mina andra två har varit lite tidiga och då tänker jag ofta att det blir så här med. Men jag vill inte samtidigt inte förvänta mig det.

    Vi har också gjort ultraljud igen, tyvärr med en mindre avvikelse. Något vidgat njurbäcken, precis på gränsen. Det blir nytt ultraljud i v 32 så får vi se hur det utvecklat sig. Är det någon här som har erfarenhet av det?

    Min man satt i bilen under tiden, med båda barnen som var förkylda. Vi ville också göra det tillsammans och bara tanken på att behöva köra hem 6 mil själv med dåliga besked kändes fruktansvärt. Givetvis krånglade Messenger precis under ultraljudet, fick senare veta att det var inte lokalt hos oss, typiskt.


    Jag har ingen erfarenhet av vidgat njurbäcken. Med första barnet upptäcktes några fläckar i hjärtat (kommer inte ihåg va de kallades). Jag googla mig TOKIG och kom fram till många hemska scenarion om vad de kunde va. De visade sig inte vara nånting alls. Så jag la ner massa tid på att oroa mig helt i onödan. Jag vet att det är svårt men vill bara skänka lite styrka och att du inte ska lägga ner för mycket kraft och energi på detdär.... Du kan ändå inte göra något åt det för tillfället. Hoppas du förstår vad jag menar :)

    Jag försökte filma RUL men de blev inte alls bra, man ser ingenting på filmen då det är mörkt i rummet och ljust på skärmen liksom, även fast jag har ny telefon....
  • Canama
    Empa86 skrev 2021-01-06 05:41:57 följande:

    Hej, är det fler som redan börjat sova dåligt om nätterna? Svårt att säga vad som stör, bebis har börjat härga en del i magen på nätterna men det är ingen större störning tycker jag. Nu har jag legat vaken sedan 02.10. Drygt som bara den. Ska man gå upp eller fortsätta försöka somna om är frågan..


    Här om natten var jag klarvaken Kl 03, tänkte nästan stiga upp men lyckades somna om. Hoppas jag får behålla sömnen ett litet tag till iallafall..... I slutet på förra graviditeten kunde jag stiga upp 04, men de gjorde inte så mycket för kunde ju vila på soffan sen. Denna gång blir de inte så med en 1,5 åring.

    I övrigt mår jag riktigt bra måste jag säga! Träningen fungerar oerhört bra och ingen foglossning. Vid dessa veckor sist hade jag sån foglossning att jag knappt kunde lyfta benen. Hoppas detta innebär att de inte blir lika illa denna gång. Tilläggs RUL denna vecka då de inte kunde se allt de ville sist.
Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)