• Tue 19 Jan 2021 20:23
    6242 visningar
    395 svar
    395
    6242

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Bäbiiiis skrev 2021-01-19 11:17:28 följande:

    Hej, det går verkligen i perioder när folk skriver här och när det är helt tyst. Men nu närmar vi ju oss tredje trimester, i alla fall ni med bf i början av maj, och kanske har lite extra behov av att prata, gnälla, diskutera olika frågor. Så hur mår ni, vad tänker ni på?

    Jag bävar lite inför att bli ännu tyngre då jag redan tycker mina foglossningsbesvär är jobbiga. Vill heller inte bli mer trött än vad jag redan är. Men längtar efter den stora höggravidmagen och såklart efter min bebis.

    Har ni börjat gå till mvc ännu? Jag ska dit i v 25 (v 23 nu), annars har jag bara varit på inskrivning och ultraljud. Tycker det är lite sent att först i v 25 mäta järnet. Jag hade gärna vetat redan nu om jag behöver tillskott. Känner mig så trött.

    Jag har kommit in i en boa-fas och vill bara planera föräldraledigheten, inreda barnrummet och köpa sådant som bebis behöver. Lite frustrerande då det tar fokus från vad som egentligen behöver min uppmärksamhet här och nu. Men också mysigt <3


    Hej! Här går de över förväntan bra. Har fortfarande ingen foglossning att tala om, visst känner av höften ibland men inte i närheten så som de var förra graviditeten. Jag tycker att jag helt enkelt mår bättre. Lite otymplig börjar man bli, lite knepigt att leka med dottern ibland (åka pulka var utmanande med mage och massa kläder).

    Som sagt, mår överlag väldigt bra faktiskt. Jag bor ju inte i Sverige och har redan varit på MVC flera gånger. Hb ligger bra, hade inte lågt förra grav heller så hoppas de blir samma denna gång.

    Jag boar och lite om vartannat känner jag. Får plötsliga ryck att jag tex MÅSTE städa bakom spisen... Annars har jag egentligen inte börjat titta på bebissaker osv, känns som vi har ?allt?. Men de kanske kommer :)

    Kan du inte ringa till MVC och fråga om du får komma och ta ett hb? De går ju snabbt, onödigt att gå runt och va trött om man kan åtgärda det enkelt..
  • Thu 11 Feb 2021 09:25
    Empa86 skrev 2021-02-10 09:21:28 följande:

    Hej på er, är det någon som har erfarenhet av havandeskapsförgiftning? Har sen slutet av förra veckan haft en konstig huvudvärk och ser lite prickar då och då. Såg att det kunde vara symptom, ska till BM i morgon för att kolla blodtryck och uninprov. Är ju bara i v. 28 kan man gå med havandeskapsförgiftning i 10 veckor?


    Hej, ingen erfarenhet men känner av lite samma. Även yr, speciellt när jag ligger ner. Tänker att de kanske kan va lågt Hb? Skriv gärna hur det går :)
  • Wed 3 Mar 2021 08:25

    Hur går det för er?

    För mig börjar det bli TUNGT. Kommer bli två låååånga månader kvar...... Har fått foglossning. Det kom senare än vid första graviditeten men nu är den här! Det går väl ok så länge man är igång men så fort man satt sig en stund är det en pina att starta upp kroppen igen, känns som bäckenet ska gå i två delar när jag reser mig........

    Har även gått upp typ 7kg på 4 veckor så ligger väl typ 20 kg plus REDAN. Med första gick jag upp 25......

    Lite gnäll men ingen annan än ni orkar väl lyssna på mig ;)

    Jobba är inte att tänka på, men har ju fortfarande dottern att ta hand om.

  • Sat 6 Mar 2021 10:12
    Bäbiiiis skrev 2021-03-04 22:07:02 följande:

    Här börjar det också bli riktigt tungt trots att jag nästan har 3 månader kvar. 10 veckor i alla fall. Foglossning har jag haft hela tiden men senaste veckan har det blivit betydligt värre. Att ta sig upp ur sängen är en utmaning liksom att ta på sig strumpor och skor. Att sitta på ett hårt golv för att leka med barnen går inte alls men jag har som tur är en pilatesboll att sitta på som är mjuk och som man lätt kan rulla med sig över golvet. Och barnen är såpass stora att de har förståelse för att jag får ont.

    Jobba går ganska bra ändå eftersom jag har kontorsjobb och kan jobba hemifrån. Jag hoppas kunna jobba till ca 2 v innan bf.


    Har varit till BM och hade tydligen lågt Hb. Har börjat med järntabletter och livet känns liiiiite lättare (redan!). Antagligen placebo för inte har de väl hunnit verka än.... Jag är nöjd hur som helst :)

    Jag jobbar inom vården. Så nu är jag hemma tills BF. Hade lite överbliven semester och övertid och så så det har löst sig riktigt bra.

    Jag har även åderbråck, någon annan som har det? Både på benen men även på ställen där jag inte ens visste man kunde ha åderbråck ehehehehhe
  • Thu 25 Mar 2021 20:34

    Här är de tungt och tröttsamt! Förstår inte hur de ska gå 1,5 månader till.......

  • Sun 11 Apr 2021 20:45
    Go o gla skrev 2021-04-11 17:18:38 följande:

    Hur mår ni andra? Själv är jag trött på att vara gravid iim all foglossning och xtra kilon. Fem veckor kvar men känns som tiden går i slow-motion nu... måtte man inte gå över tiden...


    Känner som du. Är mentalt inställd på att han ska komma minst 1,5 veckor innan BF. Bara för att känna att det är hanterbart. Känns inte som ett alternativ att gå över tiden.......

    Blev lite bättre efter jag börjat göra listor på saker jag vill ha gjort i veckan (gör listan på söndagen). Då känns de som att man kommer framåt åtminstone. Kan vara skitsaker som ?gå ut med sopsorteringen? på min lista men känns gött att gå kryssa av det och känna att jag närmar mig slutet.
  • Tue 13 Apr 2021 07:42

    Haha tack för att ni finns! Känns som jag hade kunnat skriva alla inlägg här ovanför. Ha verkligen tagit på fysiskt denna gång, och psykiskt! Jag tror det är lite Corona-effekt på det hela. Vi fick lite lättare restriktioner ett tag och då kändes de genast bättre, jag kunde gå på mamma-gymnastik, träffa lite andra blivande mammor osv. Men det varade inte länge och nu är det slut med det igen (bor inte i Sverige).

    3 veckor och 6 dagar till BF, men vem räknar liksom ;)

  • Tue 13 Apr 2021 09:42
    Go o gla skrev 2021-04-13 08:35:01 följande:

    Ja, jag är säker på att Corona-situationen inte gjort saken bättre. Är mkt mer stillasittande nu än vad man var pre-Corona. Tidigare reste jag inom jobbet och nu är det 100% hemmarbete som gäller sen över ett år tillbaka. Restriktioner som kommer och går hjälper kanske inte men samtidigt tror jag inte alla påverkar oss allt för mkt då jag på eget bevåg försöker hålla mej undan riskzoner och onödiga situationer för att undvika potentiell smitta (bor inte heller i Sverige).

    Hoppas jag kommer i form efter också fastän man lär vara kvar i denna nya corona-värld. Har ni funderat ngt på vaccinering?


    Här vaccineras inte gravida (bara om det finns någon annan riskgrupp bakom) och inte ammande kvinnor. Så jag har lagt vaccineringen lite på is. Min BM tror dock att amnings-rekommendationen kanske försvinner (togs när det inte fans data).
    Jag ska nog vaccinera mig sen när jag får chansen iallafall. 
  • Wed 14 Apr 2021 19:56
    Empa86 skrev 2021-04-14 18:05:15 följande:

    Hej, har haft sjuk mensvärk bak i ryggen idag, kan det vara något på gång? Jag kommer ju aldrig ihåg hur det har känts tidigare, haha.


    Nu börjas de, analysera minsta lilla :D 
    Jag har också haft mensvärk korta stunder den senaste tiden. Oj vad man hoppas! Idag höll jag igång lite för länge (hade inget val). Och sen hade jag sammandragningar i typ en timme efteråt, kändes starkare än vad jag haft tidigare. Fick lite panik, ha inte packat någon väska än :D. Men de gick över och jag tog de lugnt resten av eftermiddagen. Ikväll skulle jag plocka undan lite leksaker och då började sammandragningarna nästan direkt....

    vi har barnvakt inbokat sen tidigare söndag-måndag så de skulle ju va bra om han passade på då ;)
  • Mon 26 Apr 2021 19:22

    V. 39 imorn (38+0). Kontroll idag och allt såg bra ut, inte fixerad... Ha varit väldigt trött de senaste och sovit på dagen, plus att jag äter väldigt mycket kolhydrater. Jag tror (hoppas) att kroppen laddar....

    Idag var plötsligt min magen sjuuuukt högt upp dock?! Tänkte bara -men va, neeeeer ska du ju bebis-. Men de kanske var en annorlunda sammandragning eller nått.

    Vill ha bebis till helgen. Fredag kväll skulle passa oss bra om man får beställa :D

Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)